3 zile de conferinta, 489 de participanti, 93 de speakeri, 16 sesiuni stiintifice, 5 ateliere: A II-a Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune

3 zile de conferinta, 489 de participanti, 93 de speakeri, 16 sesiuni stiintifice, 5 ateliere: A II-a Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune
În perioada 12-14 septembrie 2013, hipertensiunea arterială s-a discutat la cel mai înalt nivel ştiinţific, în cadrul celei de-a II-a Conferinţe Naţionale, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune. Astfel, unele dintre cele mai importante nume din domeniul hipertensiunii arteriale de la nivel internaţional şi naţional au prezentat ultimele noutăţi din acest domeniu, în cadrul a 16 sesiuni ştiinţifice.

În premieră pentru medicii din România, prof. Giuseppe Mancia, preşedinte al Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESH-ESC de Hipertensiune, a prezentat alături de prof. George Bakris, fost preşedinte al Societăţii Americane de Hipertensiune, prof. Joseph Redon, preşedinte al Societăţii Europene de Hipertensiune şi prof. Renata Cifkova, coordonatorul Şcolii de Vară a Societăţii Europene de Hipertensiune, noile Ghiduri de Hipertensiune ESH-ESC 2013. În cadrul sesiunii dedicate au luat parte la discuţii şi dezbateri şi specialiştii români: prof.dr. Maria Dorobanţu, prof.dr. Eduard Apetrei, prof.dr. Doina Dimulescu, prof.dr. Maria Moţa şi conf.dr. Adalbert Schiller.

Medicii participanți au putut asista la sesiuni dedicate tânărului hipertensiolog, urgențelor și provocărilor în hipertensiunea arterială, patologiilor asociate hipertensiunii, dar și la sesiuni dedicate studiilor clinice în hipertensiune. Mai mult, medicii de familie au putut afla informații de ultimă oră în cadrul unei sesiuni dedicate depistării precoce și prevenției hipertensiunii arteriale.

Cea de-a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională a Societăţii Române de Hipertensiune s-a focusat pe elementul interactiv al sesiunilor, astfel că participanții la eveniment au avut ocazia să asiste şi să comenteze la o transmisie live din sala de angiografie a Spitalului Clinic de Urgență București, unde a avut loc o intervenție de denervare renală la un caz de hipertensiune rezistentă. De asemenea, caracterul interactiv s-a regăsit şi în cadrul celor 5 ateliere practice, dintre care, în premieră, un workshop a fost dedicat rolului asistentei medicale în creşterea complianţei pacientului hipertensiv.

Totodată, în cadrul manifestării a avut loc și lansarea cărţii ”Punct și contrapunct în hipertensiunea arterială”, coordonată editorial de prof. dr. Maria Dorobanțu, material care face parte din programul educațional desfăşurat de Societatea Română de Hipertensiune 2012-2013.

Medicii participanți la cea de-a doua Conferință Națională, cu participare internațională, a Societății Române de Hipertensiune au primit pe lângă bagajul informațional vast și dublă creditare, manifestarea fiind creditată atât național cu 16 credite EMC cât și european, cu 14 credite EBAC.

A doua Conferință Națională, cu participare internațională, a Societății Române de Hipertensiune s-a desfășurat sub egida Societății Europene de Hipertensiune, a Academiei de Ştiinţe Medicale şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” și s-a adresat medicilor cardiologi, medicilor interniști, medicilor diabetologi, nefrologi, neurologi, medicilor de familie, ginecologi și medicilor rezidenți din aceste specialităţi.

Următoarea ediţie a Conferinţei Societăţii Române de Hipertensiune se va desfăşura în perioada 18-20 septembrie 2014.

Parteneri la a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune au fost: Astra Zeneca, Berlin Chemie Menarini, Takeda, Pfizer Cardiology, Novartis, Gedeon Richter, Zentiva, Chimimportexport Plurimex, Arteriograf, Medist, Servier, Labormed Alvogen, Abbott, Alfa Wassermann, Boehringer Ingelheim, Terapia Ranbaxy, Medika H&S, Omron Medco, Hemosapiens, Glenmark.

Parteneri media strategici: SanatateaTV.ro şi ComunicateMedicale.ro

Partener media profesional: Viaţa Medicală
Parteneri media: Hipocrate, Ziarul Medicului de Familie, Medica Academica, BMJ, PaginaMedicala.ro, Romedic, Medipedia, GhidCabinet.ro, Jurnal de Sănătate, Medical Manager, Media Kompass.

Management eveniment / PR & Comunicare: Sănătatea Press Group


"3 zile de conferinta, 489 de participanti, 93 de speakeri, 16 sesiuni stiintifice, 5 ateliere: A II-a Conferinta Nationala, cu participare internationala, a Societatii Romane de Hipertensiune" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Eugen Nicolaescu: Cetatenii trebuie sa devina responsabili pentru propria sanatate si sa-si(...)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, prof. dr. Maria Dorobanţu, au susţinut în data de 18 mai 2013, o declaraţie de(...) citeste mai departePeste 50 de lideri de opinie din Europa, SUA si Hong-Kong sunt asteptati la Congresul National de(...)

Societatea Română de Cardiologie organizează, în perioada 2-4 octombrie 2014, al 53-lea Congres Național de Cardiologie. citeste mai departeCertitudini si dileme in hipertensiunea arteriala, dezbatute la Congresul Societatii Romane de(...)

Peste 80 de speakeri naţionali şi internaţionali, dintre care 53 de reputaţi profesionişti români şi 30 de reprezentanţi de seamă ai cardiologiei internaţionale şi-au anunţat prezenţa la(...) citeste mai departeLansarea Programului de Autodiagnostic al Hipertensiunii Arteriale

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces a populatiei Romania. Anual, 60% din decese sunt datorate acestor boli. Prin comparatie, media ratelor de mortalitate cardiovasculară în(...) citeste mai departeCentrul medical Hemodinamic angajează asistente medicale

Centrul medical Hemodinamic angajează asistente medicale terapie intensivă, chirurgie, cardiologie și asistente medicale sală angiografie. Centrul Medical Hemodinamic este o companie(...) citeste mai departe