Consultatii gratuite la Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare Prof. Dr. Ioan Pop de Popa

Consultatii gratuite la Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare Prof. Dr. Ioan Pop de Popa
În perioada 23-28 septembrie 2013, pacienții cu boli de inimă pot beneficia de consultați gratuite și analize la preț redus la Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa” (FOBAC) din București.

“Marcăm Ziua Mondială a Inimii prin ceea ce știm noi să facem mai bine, de peste două decenii: consultații și analize pentru pacienții cu boli care suferă de boli de inimă”, spune Acad. Prof. Dr. Ioan Pop de Popa, fondatorul FOBAC și al școlii românești de chirurgie cardiovasculară.

Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa” a luat ființă în anul 1991, din dorința de a-i asista pe bolnavii operați pe cord după externarea din spital. În acea perioadă, din cauza lipsei personalului calificat în acordarea asistenței pentru acești bolnavi, la nivel național, mulți pacienți aveau complicații și chiar decedau.

“Avem pacienți pe care îi urmărim de peste 30 de ani. Pentru noi, sunt adevărați membri ai familiei. Le cunoaștem nu doar suferințele, ci și poveștile de viață, bucuriile și motivele de tristețe. E important, pentru că medicina se practică nu doar cu mintea, ci și cu sufletul”, completează domnul academician Ioan Pop de Popa, care afirmă că “fiecare om care ajunge la vârsta de 70 de ani este în mod automat miliardar. Nu în bani, ci în bătăi ale inimii!”.

Începând cu data de 23 septembrie, medicii de la FOBAC oferă gratuit măsurarea tensiunii arteriale, ședințe de consiliere asupra stilului de viață și de consiliere psihologică. De asemenea, pentru fiecare EKG pe care îl fac în această perioadă la FOBAC, pacienții pot beneficia de o consultație gratuită la medicul cardiolog FOBAC.

Programările se pot face la numărul de telefon 021.311.00.03.

Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa” asigură, din donațiile primite de la partenerii din țară și din străinătate, inclusiv tratamentul gratuit pentru membrii săi, iar de-a lungul timpului a donat medicamente și dispozitive medicale spitalelor din București.

Despre Acad. Prof. Dr. Ioan Pop de Popa
Născut pe 6 octombrie 1927, Ioan Pop de Popa este profesor doctor docent, medic cardiolog, specialist în chirurgie cardio-vasculară. A efectuat prima operație pe cord deschis din România, acum 40 de ani, pe 5 aprilie 1973, la Târgu Mureș. Este autorul a numeroase invenții care au salvat viața a mii de pacienți cu boli cardiovasculare:
realizarea primei inimi și a primului plămân artificial din România (1953), realizarea și implantarea primei valve biologice de porc mistreț, tip “MIVA Pop de Popa”și realizarea și implantarea primelor artere artificiale tip “Pop de Popa - Dodu” (1983), realizarea protezei valvulare cardiace metalice “Pop de Popa - Stănescu” (1986).

Profesorul Ioan Pop de Popa este membru titular al Academiei de Științe Medicale din România, veteran de război și general de brigadă în retragere al Armatei Române.


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Consultatii gratuite la Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare Prof. Dr. Ioan Pop de Popa" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:dr. Marius Geantă
Email:marius.geanta@kolmedia.ro
Telefon:0745.020.878

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Rezultatele preliminare ale SEPHAR III, cel mai nou studiu asupra prevalenței hipertensiunii(...)

Prevalența hipertensiunii la populația adultă din România se află pe o pantă ascendentă, potrivit rezultatelor interimare ale celui mai recent Studiu Epidemiologic asupra Prevalenței(...) citeste mai departeZiua Mondiala a Inimii

București, 25 septembrie 2015 - Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, Fundația „Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare din România (FOBAC) desfășoară vineri(...) citeste mai departeActiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Constanta

Ultimul studiu de prevalenţă a hipertensiunii arteriale realizat în România, studiul SEPHAR II, arată că hipertensiunea arterială afectează 4 din 10 români şi mai puţin de jumătate ştiu(...) citeste mai departeProgramul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut este considerat un succes

Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de catre Ministerul Sanatatii in luna august 2010, este tratamentul cel mai modern și considerat de specialisti un succes. citeste mai departeStudiul SEPHAR III: 1 din 5 romani cu hipertensiune nu stie ca este hipertensiv

În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit ultimelor rezultate ale celui mai recent studiu de prevalența hipertensiunii și a factorilor de risc(...) citeste mai departe