Participare record la Cursul C.O.M.B.A.T. ASIST, de la Arad

Participare record la Cursul C.O.M.B.A.T. ASIST, de la Arad
Cursul Național de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. Asist., organizat de Societatea Română de Hipertensiune pe 7 februarie 2014, la Hotel Continental Forum din Arad, s-a bucurat de o participare record în rândul asistenţilor medicali. Peste 70 de asistenţi medicali au luat parte la discuţiile practice privind managementul hipertensiunii arteriale şi optimizarea îngrijirii pacienţilor hipertensivi.

Scopul manifestării este informarea asistenţilor medicali cu privire la cele mai noi date legate de îmbunătăţirea îngrijirii persoanelor diagnosticate cu tensiune arterială crescută, în vederea creşterii calităţii vieţii pacienţilor hipertensivi.

„În subsidiar, ne dorim să punem în valoare, rolul echipei medic de familie-asistent medical-pacient.Transformarea pacientului dintr-un spectator pasiv, executant al indicațiilor medicale, la stadiul de partener activ, în echipa de îngrijire a propriei sale sănătăți, reprezintă un deziderat esențial al acestor cursuri. Trecerea de la stadiul de concept la aplicația practică, a primit cu ocazia desfășurării acestui curs, un impuls extrem de favorabil” a declarat dr. Valeria Herdea, medic primar în medicina de familie.

Cursul C.O.M.B.A.T. Asist a fost structurat în trei ateliere practice, în care au fost dezbătute subiecte de maximă importanţă pentru îngrijirea pacienţilor hipertensivi. Temele au pornit de la definirea afecţiunii şi prezentarea problematicii actualizate a HTA, sfaturi practice privind măsurarea tensiunii şi continuând cu identificarea particularităților familiei cu risc hipertensiv. De asemenea, discuțiile au continuat pe baza factorilor de risc implicaţi în patologia familiei cu istoric de hipertensiune arterială, au fost prezentate particularităţile tensiunii arteriale crescute la copil și adolescent, gravidă și lehuză, insistându-se pe importanța măsurilor de prevenție precoce, personalizate la aceste segmente de populație.

Implementarea conceptului MATA (măsurarea tensiunii arteriale în ambulatoriu), în rândul cadrelor medicale și al pacienților, constituie calea cea mai eficientă pentru o prevenție reușită, cu implicații serioase pe termen lung. Aplicarea în mod constant a MATA, va duce la reducerea dramatică a complicațiilor bolii cronice hipertensive cu tot ce decurge din această afecțiune.

Dezbaterile şi prezentările au fost susţinute de prof. dr. Elena Ardeleanu, dr. Valeria Herdea, as Elena Paun şi as Florica Havran.

Pe lângă informaţiile practice, cursul C.O.M.B.A.T. Asist a avut şi o sesiune extrem de importantă în comunicarea cu pacientul hipertensiv, şi anume, o întâlnire cu pacienţii, în cadrul căreia acestia au vorbit despre experienţa lor cu boala, modul în care diagnosticul de HTA le-a afectat activitatea profesională și viața de familie. Pacienții au avut ocazia de a pune întrebări specialiştilor referitor la riscurile şi complicaţiile ce pot apărea în hipertensiunea arterială, la modalitățile practice prin care pot face față provocărilor impuse de boală, astfel încât balanța să fie înclinată categoric înspre creșterea calității vieții.


"Participare record la Cursul C.O.M.B.A.T. ASIST, de la Arad" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Prima Conferinta Nationala a Aliantei Romane de Combatere a Hipertensiunii Arteriale, 16-18 mai(...)

Conferința Națională a Grupurilor de Lucru ale Societății Române de Cardiologie se va desfășura în perioada 16-18 mai 2013, la Poiana Brașov – Hotel Ana Sport. citeste mai departeCNA recomanda difuzarea, in regim noncomercial, a spoturilor Fundatiei Romane a Inimii

Consiliul National al Audiovizualului recomanda posturilor de televiziune difuzarea, in regim noncomercial, a spoturilor puse la dispozitia lor de catre Fundatia Romana a Inimii, in cadrul campaniei(...) citeste mai departeDezvelirea bustului Prof. dr. C.C. Iliescu - Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti

Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare Prof. dr. C.C. Iliescu a organizat, la initiativa Prof. univ. dr. Eduard Apetrei, o manifestare solemna pentru onorarea memoriei Prof. dr. Constantin(...) citeste mai departeGaleria Real si Sensiblu marcheaza “Ziua mondiala a inimii” printr-o actiune de testare gratuita a(...)

Galeria Real si Sensiblu, in parteneriat cu Real Hypermarket, organizeaza in weekendul 1-2 octombrie o sesiune de testari gratuite de tensiune si indice de masa corporala, cu ocazia Zilei Inimii. citeste mai departeAl doilea Curs National de Management al Bolnavului hipertensiv – Actualitati in diagnostic si(...)

Bazate pe informații de ultimă oră și susținute de reputați speakeri în domeniu, cursurile C.O.M.B.A.T abordează problematica hipertensiunii arteriale în directă legătură cu diabetul zaharat, boala(...) citeste mai departe