Ingrijirea pacientilor hipertensivi, dezbatuta la Cursul COMBAT Asist de la Braila

Ingrijirea pacientilor hipertensivi, dezbatuta la Cursul COMBAT Asist de la Braila
Aproximativ 40 de asistenţi medicali au participat sâmbătă, 12 aprillie 2014 la Cursul Naţional de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. Asist., organizat de Societatea Română de Hipertensiune la Hotel Belvedere din Brăila.

Scopul principal al cursului C.O.M.B.A.T. Asist, ediţia Brăila, a fost de a atrage atenţia asupra importanţei colaborării eficiente dintre medic, asistent medical și pacient pentru îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor cu tensiune arterială crescută şi, implicit, creşterea calităţii vieţii persoanelor hipertensive. Dezbaterile şi prezentările au fost susţinute de As. Elena Păun, As. Rotaru Simona, Dr. Ileana Brânză, Dr. Valeria Herdea.

“Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai comune afecţiuni întâlnite în practica medicului de familie, iar succesul terapeutic depinde în mare măsură de relaţia de cooperare dintre pacient şi cadrele medicale. Fiind o boală complexă, tratamentul implică o abordare multilaterală ce constă, pe lângă medicaţie, şi în urmarea unei diete personalizate, combinată cu mişcare moderată. Astfel, pacientul hipertensiv trebuie pregătit şi învăţat să-şi ţină sub control valorile tensionale, iar aceasta este o parte importantă a cursului COMBAT ASIST”, a declarat dr. Valeria Herdea, medic primar în medicina de familie.

Cursul C.O.M.B.A.T. Asist. de la Brăila a fost structurat sub forma a trei ateliere practice, în care s-au abordat teme extrem de importante în optimizarea îngrijirii pacienţilor hipertensivi, de la impactul hipertensiunii arteriale asupra societăţii şi familiei, până la sfaturi practice privind noile tehnici de măsurare a tensiunii. De asemenea, au fost punctuate şi aspecte esenţiale în identificarea particularităților familiei cu risc hipertensiv şi a factorilor de risc implicaţi în patologia familiei cu istoric de hipertensiune arterială, precum şi identificarea particularităţilor acestei afecţiuni la copil și adolescent, gravidă și lehuză.

Specialiştii prezenţi la Brăila au discutat şi despre importanţa implementării conceptului MATA (măsurarea tensiunii arteriale în ambulatoriu), deoarece acesta reprezintă o măsură eficientă în realizarea prevenţiei pe termen lung, precum şi în reducerea complicaţiilor hipertensiunii arteriale.

O sesiune emoţionantă şi extrem de educativă a cursului C.O.M.B.A.T. Asist. de la Brăila a reprezentat întâlnirea cu pacienţii, în cadrul căreia aceştia au vorbit despre cum este să trăieşti cu hipertensiune arterială şi despre schimările pe care au trebuit să le facă în stilul lor de viaţă din momentul în care au primit diagnosticul de tensiune arterială crescută.

Următoarele ediţii ale cursului C.O.M.B.A.T. Asist din acest an se vor desfăşura la Iași (6 iunie 2014) şi la Sibiu (27 iunie 2014).

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Hipertensiune
Management eveniment: Sănătatea Press Group


"Ingrijirea pacientilor hipertensivi, dezbatuta la Cursul COMBAT Asist de la Braila" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

In Romania mai mult de 50% din decesele inregistrate in randul barbatilor sunt cauzate de bolile(...)

Conform celei de-a 4-a ediții a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa 2012, bolile inimii și ale sistemului circulator sunt cauza principală a decesului în Europa, reprezentând peste 4(...) citeste mai departeGral Medical anunţă lansarea campaniei “Fără ea nu putem iubi”

Gral Medical anunţă lansarea campaniei “Fără ea nu putem iubi”, campanie dedicată noilor tratamente folosite în cardiologie. Campania se desfăşoară pe o perioadă de 1 lună şi(...) citeste mai departeAproximativ 900 de specialisti s-au reunit la cea de-a XV-a editie a Conferintei Anuale de(...)

Pe 24 aprilie, Hotel Pullman București World Trade Center a găzduit cea de XV-a ediție a Conferinței de Aterotromboză, cel mai mare eveniment științific național dedicat acestei patologii.(...) citeste mai departeConferinta Nationala a Grupurilor de Lucru

Societatea Romana de Cardiologie organizeaza "Conferinta Nationala a Grupurilor de Lucru" intre 5 si 7 mai 2011 la Hotel Aro din Brasov. citeste mai departeCURS: Bolile cardiometabolice, ucigasii silentiosi ai omenirii!

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice organizează Cursul “Bolile cardiometabolice, ucigaşii silenţioşi ai omenirii ”, care se va desfăşura în data de 8 decembrie(...) citeste mai departe