Ingrijirea pacientilor hipertensivi, dezbatuta la Cursul COMBAT Asist de la Braila

Ingrijirea pacientilor hipertensivi, dezbatuta la Cursul COMBAT Asist de la Braila
Aproximativ 40 de asistenţi medicali au participat sâmbătă, 12 aprillie 2014 la Cursul Naţional de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. Asist., organizat de Societatea Română de Hipertensiune la Hotel Belvedere din Brăila.

Scopul principal al cursului C.O.M.B.A.T. Asist, ediţia Brăila, a fost de a atrage atenţia asupra importanţei colaborării eficiente dintre medic, asistent medical și pacient pentru îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor cu tensiune arterială crescută şi, implicit, creşterea calităţii vieţii persoanelor hipertensive. Dezbaterile şi prezentările au fost susţinute de As. Elena Păun, As. Rotaru Simona, Dr. Ileana Brânză, Dr. Valeria Herdea.

“Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai comune afecţiuni întâlnite în practica medicului de familie, iar succesul terapeutic depinde în mare măsură de relaţia de cooperare dintre pacient şi cadrele medicale. Fiind o boală complexă, tratamentul implică o abordare multilaterală ce constă, pe lângă medicaţie, şi în urmarea unei diete personalizate, combinată cu mişcare moderată. Astfel, pacientul hipertensiv trebuie pregătit şi învăţat să-şi ţină sub control valorile tensionale, iar aceasta este o parte importantă a cursului COMBAT ASIST”, a declarat dr. Valeria Herdea, medic primar în medicina de familie.

Cursul C.O.M.B.A.T. Asist. de la Brăila a fost structurat sub forma a trei ateliere practice, în care s-au abordat teme extrem de importante în optimizarea îngrijirii pacienţilor hipertensivi, de la impactul hipertensiunii arteriale asupra societăţii şi familiei, până la sfaturi practice privind noile tehnici de măsurare a tensiunii. De asemenea, au fost punctuate şi aspecte esenţiale în identificarea particularităților familiei cu risc hipertensiv şi a factorilor de risc implicaţi în patologia familiei cu istoric de hipertensiune arterială, precum şi identificarea particularităţilor acestei afecţiuni la copil și adolescent, gravidă și lehuză.

Specialiştii prezenţi la Brăila au discutat şi despre importanţa implementării conceptului MATA (măsurarea tensiunii arteriale în ambulatoriu), deoarece acesta reprezintă o măsură eficientă în realizarea prevenţiei pe termen lung, precum şi în reducerea complicaţiilor hipertensiunii arteriale.

O sesiune emoţionantă şi extrem de educativă a cursului C.O.M.B.A.T. Asist. de la Brăila a reprezentat întâlnirea cu pacienţii, în cadrul căreia aceştia au vorbit despre cum este să trăieşti cu hipertensiune arterială şi despre schimările pe care au trebuit să le facă în stilul lor de viaţă din momentul în care au primit diagnosticul de tensiune arterială crescută.

Următoarele ediţii ale cursului C.O.M.B.A.T. Asist din acest an se vor desfăşura la Iași (6 iunie 2014) şi la Sibiu (27 iunie 2014).

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Hipertensiune
Management eveniment: Sănătatea Press Group


"Ingrijirea pacientilor hipertensivi, dezbatuta la Cursul COMBAT Asist de la Braila" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Bolile cardiovasculare continua sa fie criminalul nr. 1 in lume. Specialistii fac apel la preventia(...)

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, fiind răspunzătoare anual de pierderea a peste 17 milioane de vieţi, conform Organizaţiei Mondiale a(...) citeste mai departeFibrilatia atriala, cauza majora de accident vascular cerebral, va avea in urmatorii ani o crestere(...)

Asociația de Pacienți cu Aritmii (http://www.aritmiecardiaca.ro/) trage un semnal de alarmă privind creşterea numărului de accidente vasculare cerebrale în România şi propune jurnaliştilor(...) citeste mai departeRezultatele preliminare ale SEPHAR III, cel mai nou studiu asupra prevalenței hipertensiunii(...)

Prevalența hipertensiunii la populația adultă din România se află pe o pantă ascendentă, potrivit rezultatelor interimare ale celui mai recent Studiu Epidemiologic asupra Prevalenței(...) citeste mai departeConferinta de presa organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

Fundatia Romana a Inimii anunta ca luni 19 septembrie 2011, hotel Marriot, sala Timisoara, ora 11:00, la conferinta de presa organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. citeste mai departeZiua Mondiala a Inimii

București, 25 septembrie 2015 - Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, Fundația „Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare din România (FOBAC) desfășoară vineri(...) citeste mai departe