Dezbatere publica - Managementul hipertensiunii arteriale – de la realitati la perspective

Dezbatere publica - Managementul hipertensiunii arteriale – de la realitati la perspective
Cât de periculoasă este hipertensiunea arterială?
De ce apare?
Oare eu am hipertensiune arterială?
Cum se măsoară corect tensiunea arterială?
Ce trebuie să fac pentru a-mi controla valorile tensionale?

Hipertensiunea arterială rămâne unul dintre cei mai de temut inamici ai vieţii sănătoase. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, tensiunea arterială crescută este răspunzătoare de pierderea a 7,5 milioane de vieţi, ceea ce înseamnă 12,8% din numărul total de decese înregistrate la nivel mondial.

În ceea ce priveşte România, prevalenţa hipertensiunii arteriale este de apoximativ 40,1%, adică 4 din 10 persoane sunt hipertensive, conform rezultatelor studiului epidemiologic SEPHAR II. Supranumită şi ”ucigaşul tăcut”, hipertensiunea arterială este principalul factor de risc pentru boala cardiovasculară, accidente vasculare cerebrale și boala cardiacă ischemică, fiind implicit una dintre cele mai importante cauze de morbiditate și mortalitate din lume.

În acest context, Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României în parteneriat cu Societatea Română de Hipertensiune, vă invită la conferinţa de dezbatere publică ”Managementul hipertensiunii arteriale – de la realități la perspective”, pentru a analiza împreună problematica hipertensiunii arteriale în România. Evenimentul va avea loc vineri, 16 mai, la ora 12.00, în sala de ședinte a Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României şi marchează şi Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale.

La conferință vor participa:

• Prof. dr. Maria Dorobanțu - Preşedinte Societatea Română de Hipertensiune
• Prof. dr. Florian Bodog - Secretar Comisia pentru Sănătate Publica din Senatul României
• Prof. dr. Florian Popa - Vicepreşedinte Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României
• Conf. dr. Alexandru Rafila – Expert politici de sănătate

Accesul la Parlamentul României se va face pe la Intrarea A1, Corp B1, etaj 5, camera 5043. Pentru participare, vă rugam sa ne transmiteţi numele persoanelor prezente la conferinţă, seria şi nr. de buletin, precum şi nr. de înmatriculare a mașinii.

RSVP la adresa: office@societate-hipertensiune.ro
Mirabela Viaşu, 0733.011.105


"Dezbatere publica - Managementul hipertensiunii arteriale – de la realitati la perspective" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Mirabela Viaşu
Email:office@societate-hipertensiune.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Primul succes al cursului COMBAT 3 : Peste 250 de medici au participat la editia din Bucuresti

Primul curs COMBAT din seria COMBAT 3 - 2015, care a avut loc la București a debutat cu succes. Peste 250 de medici participanți au confirmat încă o dată nevoia și importanța organizării unei(...) citeste mai departePeste 90 de speakeri, 16 sesiuni stiintifice si 5 workshop-uri la cea de-a II-a Conferinta(...)

66 de speakeri români şi 26 de invitaţi străini vor fi prezenţi în cadrul celei de-a II-a Conferinţe Naţionale, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, care(...) citeste mai departeINVITATIE DE PRESA 4 din 10 romani sufera de hipertensiune. Ce facem? - Profilaxie si informare:(...)

Societatea Română de Hipertensiune în parteneriat cu Comisia de Sănătate Publică din Senatul României, vă invită miercuri, 13 mai 2015, ora 13:00, la conferința de presă:„4 din 10(...) citeste mai departeCeremonie dedicata preventiei cardiovasculare

La nivel mondial, 17,2 milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, iar 80% din acestea ar putea fi prevenite printr-o serie de măsuri de prevenţie şi prin controlul factorilor(...) citeste mai departeRezultatele preliminare ale SEPHAR III, cel mai nou studiu asupra prevalentei hipertensiunii(...)

Prevalența hipertensiunii la populația adultă din România se află pe o pantă ascendentă, potrivit rezultatelor interimare ale celui mai recent Studiu Epidemiologic asupra Prevalenței(...) citeste mai departe