Dezbatere publica - Managementul hipertensiunii arteriale – de la realitati la perspective

Dezbatere publica - Managementul hipertensiunii arteriale – de la realitati la perspective
Cât de periculoasă este hipertensiunea arterială?
De ce apare?
Oare eu am hipertensiune arterială?
Cum se măsoară corect tensiunea arterială?
Ce trebuie să fac pentru a-mi controla valorile tensionale?

Hipertensiunea arterială rămâne unul dintre cei mai de temut inamici ai vieţii sănătoase. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, tensiunea arterială crescută este răspunzătoare de pierderea a 7,5 milioane de vieţi, ceea ce înseamnă 12,8% din numărul total de decese înregistrate la nivel mondial.

În ceea ce priveşte România, prevalenţa hipertensiunii arteriale este de apoximativ 40,1%, adică 4 din 10 persoane sunt hipertensive, conform rezultatelor studiului epidemiologic SEPHAR II. Supranumită şi ”ucigaşul tăcut”, hipertensiunea arterială este principalul factor de risc pentru boala cardiovasculară, accidente vasculare cerebrale și boala cardiacă ischemică, fiind implicit una dintre cele mai importante cauze de morbiditate și mortalitate din lume.

În acest context, Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României în parteneriat cu Societatea Română de Hipertensiune, vă invită la conferinţa de dezbatere publică ”Managementul hipertensiunii arteriale – de la realități la perspective”, pentru a analiza împreună problematica hipertensiunii arteriale în România. Evenimentul va avea loc vineri, 16 mai, la ora 12.00, în sala de ședinte a Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României şi marchează şi Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale.

La conferință vor participa:

• Prof. dr. Maria Dorobanțu - Preşedinte Societatea Română de Hipertensiune
• Prof. dr. Florian Bodog - Secretar Comisia pentru Sănătate Publica din Senatul României
• Prof. dr. Florian Popa - Vicepreşedinte Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României
• Conf. dr. Alexandru Rafila – Expert politici de sănătate

Accesul la Parlamentul României se va face pe la Intrarea A1, Corp B1, etaj 5, camera 5043. Pentru participare, vă rugam sa ne transmiteţi numele persoanelor prezente la conferinţă, seria şi nr. de buletin, precum şi nr. de înmatriculare a mașinii.

RSVP la adresa: office@societate-hipertensiune.ro
Mirabela Viaşu, 0733.011.105


"Dezbatere publica - Managementul hipertensiunii arteriale – de la realitati la perspective" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Mirabela Viaşu
Email:office@societate-hipertensiune.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta Nationala de Cardiologie, 26-28 Mai 2011

Conferinta Nationala de Cardiologie va avea loc in perioada 26-28 Mai 2011 la Bucuresti. Evenimentul stiintific va fi gazduit de Crystal Palace Ballrooms, sala Bucuresti. citeste mai departeCURS: Bolile cardiometabolice, ucigasii silentiosi ai omenirii!

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice organizează Cursul “Bolile cardiometabolice, ucigaşii silenţioşi ai omenirii ”, care se va desfăşura în data de 8 decembrie(...) citeste mai departePeste 400 de constanteni si-au masurat gratuit tensiunea in cadrul Campaniei Nationale ”Viteza(...)

Hipertensiunea arterială a devenit o reală problemă de sănătate publică, atât la nivel mondial, cât şi naţional. Conform ultimului studiu SEPHAR, în România sunt aproximativ 7 milioane de(...) citeste mai departeCOMBAT Asist Sibiu închide seria cursurilor din 2014

69 de asistente medicale au luat parte la Cursul Naţional de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. Asist., organizat de Societatea(...) citeste mai departeSocietatea Română de Hipertensiune, o societate cu atitudine în sectorul medical românesc

Hipertensiunea arterială (HTA) este o importantă problemă de sănătate la nivel mondial. Potrivit OMS, se estimează că în lume există peste 1 miliard de oameni care suferă de hipertensiune(...) citeste mai departe