Actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Sibiu

Actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Sibiu
Alimentația nesănătoasă, stresul excesiv, sedentarismul - sunt câteva lucruri care însoțesc una dintre cele mai periculoase afecțiuni cardiologice, hipertensiunea arterială. Numită de specialiști și „ucigașul tăcut” din cauza evoluției silențioase și a debutului lent, cu simptome greu de identificat, hipertensiunea arterială cauzează peste 9,8 milioane de decese, anual, în întreaga lume (potrivit statisticilor furnizate de World Hypertension League). Conform acelorași date, aproape o treime din locuitorii planetei au hipertensiune arterială, iar jumătate dintre ei nu știu acest lucru.

Din păcate, România nu se află departe de aceste statistici, studiul SEPHAR din 2012 indicând faptul că 4 din 10 români suferă de hipertensiune arterială. În acest context, Societatea Română de Hipertensiune a lansat în urmă cu doi ani Campania Națională ”Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”, cu scopul de a crește numărul persoanelor care îşi verifică tensiunea arterială regulat.

În cadrul campaniei din acest an, se va desfășura o acțiune și la Sibiu. Astfel, sibienii sunt așteptați să-și măsoare gratuit tensiunea arterială pe 5 iulie, între orele 10:00 – 18:00, la Shopping City Sibiu. Cu această ocazie, medicii prezenți în cadrul acțiunii vor oferi informații utile despre prevenția și tratamentul hipertensiunii arteriale, o măsură mai mult decât indicată în plin sezon estival, când canicula poate favoriza apariția unor crize de tensiune arterială.

„Hipertensiunea arterială este o boală cu debut silențios și foarte periculoasă prin complicațiile la care poate duce – stop cardiac, accident cerebral etc. Evoluează lent și nu are o simptomatologie precisă, acestea fiind probabil și motivele pentru care pacienții merg la medic în vederea stabilirii diagnosticului când boala este în stadii avansate. Vestea bună este că poate fi prevenită și e ușor de diagnosticat – printr-o simplă măsurare a tensiunii arteriale, o acțiune care nu durează mai mult de câteva minute. Am pornit această campanie – care anul acesta va avea o etapă la Sibiu, pe 5 iulie – pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă importanța măsurării constante a tensiunii arteriale și pentru a reduce prevalența hipertensiunii în România”, a declarat prof.dr. Maria Dorobanțu, Președintele Societății Române de Hipertensiune.

Aflată la a treia ediție, Campania Națională ”Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!” a debutat anul acesta cu o primă acțiune de măsurare gratuită a tensiunii arteriale la București, urmând să fie continuată cu alte două acțiuni: la Sibiu, pe 5 iulie și la București, pe 20-21 septembrie.

Organizator campanie: Societatea Română de Hipertensiune
Campanie susținută de Servier Pharma
Partener: Shopping City Sibiu
Management eveniment: Sănătatea Press Group


"Actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Sibiu" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru, 10-12 mai 2012

Societatea Romana de Cardiologie organizează în perioada 10-12 mai 2012, Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru, la ANA Hotels – Sport, Poiana Braşov. citeste mai departe1.500 de elevi din cluburile Isport si-au masurat pasii intr-un concurs cu pedometre

Peste 1.500 de liceeni din toată ţara au reuşit să adune 50.429.765 de paşi, în şase săptămâni de mişcare pentru sănătate, în concursul Câştigă pas cu pas. Primele trei echipe, care(...) citeste mai departeDezbatere publica - Managementul hipertensiunii arteriale – de la realitati la perspective

Cât de periculoasă este hipertensiunea arterială? De ce apare? Oare eu am hipertensiune arterială? Cum se măsoară corect tensiunea arterială? Ce trebuie să fac pentru a-mi(...) citeste mai departeCentrul medical Hemodinamic angajează asistente medicale

Centrul medical Hemodinamic angajează asistente medicale terapie intensivă, chirurgie, cardiologie și asistente medicale sală angiografie. Centrul Medical Hemodinamic este o companie(...) citeste mai departeIn perioada 10-16 februarie, Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie(...)

Cu acest prilej, vor avea loc o serie de evenimente conexe, care au ca scop evidenţierea importanţei prevenţiei bolilor cardiovasculare şi a popularizării factorilor de risc cardiovascular. De(...) citeste mai departe