COMBAT Asist Sibiu închide seria cursurilor din 2014

COMBAT Asist Sibiu închide seria cursurilor din 2014
69 de asistente medicale au luat parte la Cursul Naţional de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualități în Diagnostic și Tratament - C.O.M.B.A.T. Asist., organizat de Societatea Română de Hipertensiune pe 27 iunie 2014, la Hotel Ibis din Sibiu. Manifestarea ştiinţifică îşi propune să optimizeze îngrijirea pacienţilor hipertensivi, prin furnizarea de informaţii teoretice despre cele mai noi metode de prevenţie şi tratament în hipertensiunea arterială, precum şi prin intensificarea schimbului de idei între pacienţi, medici şi asistente medicale.

„Un management eficient al hipertensiunii arteriale presupune actualizarea permanentă a cunoştinţelor medicale şi se bazează în egală măsură pe relaţia de comunicare dintre medic, asistent medical şi pacient. Cursurile COMBAT Asist încearcă să combine această parte teoretică, deosebit de importantă, cu discuţiile practice şi jocurile de rol prin intermediul dialogului deschis. Foarte important este că asistentul medical este implicat activ în dezbaterile despre cele mai noi tehnici de măsurare a tensiunii arteriale, tratamentul şi tehnicile de monitorizare a pacienţilor hipertensivi”, a declarat dr. Valeria Herdea, medic primar în medicina de familie.

Structurat sub forma a trei ateliere interactive, Cursul C.O.M.B.A.T. Asist, ediţia Sibiu, a abordat subiecte extrem de importante în imbunătăţirea calităţii îngrijirii persoanelor cu hipertensiune arterială. Dezbaterile şi prezentările au fost susţinute de As. Elena Păun, As Lăcrămioara Lomnăşan, Dr. Mădălina Iosif şi Dr. Valeria Herdea.

Discuţiile din prima sesiune, „Hipertensiunea – Drumul de la prevenţie la tratament sau de la sănătate la boală” au vizat conceptul de hipertensiune, factorii de risc ai acestei afecţiuni şi protocolul intern de abordare a pacientului hipertensiv. De asemenea, au fost punctate şi aspectele psihologice particulare ale persoanelor hipertensive şi au fost oferite sfaturi legate de adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Cel de-al doilea atelier s-a axat pe abordarea familiei cu risc hipertensiv şi a cuprins dezbateri interactive despre factorii de risc implicaţi în patologia familiei cu risc HTA, particularităţile acestei afecţiuni la copil şi adolescent şi algortimul de monitorizare a familiei cu risc hipertensiv.

Informaţiile teoretice şi sfaturile practice au fost completate de o sesiune extrem de interesantă şi educativă - o întâlnire cu pacienţii, în cadrul căreia aceşti au vorbit deschis despre experienţa lor cu boala şi despre cum le-a schimbat diagnosticul de hipertensiune arterială activitatea şi viaţa de familie. La rândul lor, medicii şi asistentele medicale le-au explicat pacienţilor cum îşi pot controla afecţiunea prin schimbarea stilului de viaţă, prin înfruntarea temerilor cu privire la tratamentul şi evoluţia bolii, precum şi prin depăşirea provocărilor impuse de diagnosticul de tensiune arterială crescută.

Cursul C.O.M.B.A.T. Asist Sibiu, închide seria din acest an a cursurilor dedicate asistenților medicali implicați în evaluarea şi monitorizarea persoanelor diagnosticate cu tensiune arterială crescută. Lansat în noiembrie 2013 la Piteşti, cursul C.O.M.B.A.T. Asist este una dintre cele mai importante manifestari ştiinţifice dedicate asistenţilor medicali. În 2014 au avut loc şase ediţii ale cursului, după cum urmează: Bucureşti (10 ianuarie), Arad (7 februarie), Craiova (7 martie), Brăila (12 aprilie), Iaşi (6 iunie) şi Sibiu (27 iunie).


Organizator ştiinţific: Societatea Română de Hipertensiune
Management eveniment: Sănătatea Press Group


"COMBAT Asist Sibiu închide seria cursurilor din 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Mirabela Viaşu
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Spitalul MONZA - Centru Cardiovascular

Susținut de un renume câștigat în cei 30 de ani de existență pe piața medicală din străinătate, dotat cu cea mai inovatoare tehnologie a momentului și centrat pe servicii medicale(...) citeste mai departeFundatia Romana a Inimii impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie sarbatoresc Ziua Mondiala a(...)

Sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”, Fundaţia Română a Inimii vă invită la concertul lui Alex Velea, crosul Athletic Cardio Club şi la atelierele de dans,(...) citeste mai departeSocietatea Romana de Hipertensiune va provoaca la C.O.M.B.A.T.!

Societatea Română de Hipertensiune lansează Cursul Naţional de Management al Bolnavului hipertensiv – Actualităţi în diagnostic şi Tratament (COMBAT). Iniţiativa este dedicată informării(...) citeste mai departe40% dintre bucurestii care si-au testat tensiunea arteriala au fost identificati cu hipertensiune(...)

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale (17 mai), aproximativ 600 de bucureșteni şi-au testat gratuit tensiunea arterială și au primit sfaturi referitoare la(...) citeste mai departeUn registru de mare amploare indica faptul ca managementul fibrilatiei atriale este sub limitele(...)

Noile rezultate ale registrului global RE-LY AF, un registru multinațional de îngrijire medicală primară, cu o perioadă de monitorizare a pacienţilor de un an, au fost comunicate în premieră(...) citeste mai departe