Peste 600 de bucuresteni si-au masurat gratuit tensiunea arteriala in cadrul Campaniei Nationale „Viteza ucide... nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”

Peste 600 de bucuresteni si-au masurat gratuit tensiunea arteriala in cadrul Campaniei  Nationale „Viteza ucide... nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”
Peste 600 de persoane şi-au măsurat gratuit tensiunea arterială în cadrul celor două zile ale Campaniei Naționale „Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”, organizată în luna septembrie de Societatea Română de Hipertensiune (SRH). Mai mult de o treime dintre persoanele care au participat la acţiunea de testare a valorilor tensionale, desfăşurată în centrul comercial Afi Cotroceni, a fost depistată cu tensiune arterială crescută.

Din cei 213 bucureşteni (34,98%) cu hipertensiune arterială, peste 80% (172 persoane) ştiau că suferă de această afecţiune cardiovasculară, cunoscută în literatura de specialitate ca fiind un important factor de risc pentru accidentul vascular cerebral, infarctul de miocard şi boala cronică renală. Procentul persoanelor diagnosticate cu hipertensiune arterială aflate sub tratament a fost de peste 65% (143 de persoane), din care aproape jumătate (71 persoane) au înregistrat valori tensionale controlate.

„Este foarte important să inducem în conștiința românilor care au hipertensiune arterială necesitatea unui tratament continuu. Doar în acest fel putem preveni complicațiile asociate. Există hipertensivi care trăiesc până la 100 de ani cu o formă uşoară a bolii, fără complicaţii, şi hipertensivi care mor la 40 - 50 de ani dacă asociază diverse alte patologii şi au risc cardiovascular mare. Iată de ce este atât de important ca pacientul să respecte stilul de viaţă recomandat de medic şi să-şi ia zilnic tratamentul prescris. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că hipertensiunea arterială poate fi prevenită, iar prin campania pe o desfăşurăm încercăm să educăm populaţia să adopte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce cât mai puţin gras şi, foarte important, să reducă aportul de sare”, a declarat prof. dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, adăugând că reducerea aportului de sare înseamnă scăderea numărului de hipertensivi.

În 2014, Campania Națională „Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!” a cuprins trei acţiuni de măsurare gratuită a tensiunii arteriale. Astfel, pe 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, şi-au testat valorile tensionale aproximativ 350 de persoane din Bucureşti, iar pe 4 iulie, peste 500 de sibieni şi-au măsurat tensiunea arterială. Acţiunea desfăşurată în perioada 20-21 septembrie la Bucureşti, concomitent cu ediţia Congresului Societății Române de Hipertensiune, a închis seria din acest an a iniţiativelor SRH de a informa şi educa publicul larg cu privire la importanţa controlului permanent al valorilor tensionale. Per total, 1.459 de persoane şi-au verificat gratuit valorile tensionale în cadrul celor trei acţiuni de măsurare a tensiunii arteriale, organizate în 2014 cu ocazia Campaniei Naționale „Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”.

Campania Națională „Viteza ucide... nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!” este o iniţiativă a Societăţii Române de Hipertensiune, menită să informeze, să conştientizeze şi să educe publicul larg cu privire la importanţa controlului permanent al valorilor tensionale, ca instrument de diagnosticare precoce a cazurilor de hipertensiune arterială.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Hipertensiune
Management eveniment: Sănătatea Press Group
Partener: Servier


"Peste 600 de bucuresteni si-au masurat gratuit tensiunea arteriala in cadrul Campaniei Nationale „Viteza ucide... nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:office@societate-hipertensiune.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Fundatia Romana a Inimii impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie sarbatoresc Ziua Mondiala a(...)

Sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”, Fundaţia Română a Inimii vă invită la concertul lui Alex Velea, crosul Athletic Cardio Club şi la atelierele de dans,(...) citeste mai departeSocietatea Romana de Hipertensiune C.O.M.B.A.T.e hipertensiunea arteriale si in anul 2014

Societatea Română de Hipertensiune a debutat în anul 2014 cu un nou Curs C.O.M.B.A.T. 2, care s-a desfășurat la București, în data de 10 ianuarie 2014. citeste mai departeZiua Naţională a Prevenţiei Cardiovasculare

Fundaţia Română a Inimii are bucuria de a vă invita duminică, 13 februarie 2011, ora 19.00, la Ateneul Român, pentru a sărbători împreună Ziua Naţională a Prevenţiei. Cu această ocazie(...) citeste mai departeProvocari in domeniul sanatatii descoperite in urma campaniei de informare si de screening(...)

Consiliul Judeţean Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, împreună cu membrii Comisiei Consultative (din care fac parte Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Direcţia de(...) citeste mai departeFundatia Viata fara hipertensiune se lanseaza astazi, 18 februarie 2015

În România una din patru persoane suferă de hiperteniune arterială, una din două persoane este tratată și doar una din patru persoane tratate urmează tratamentul corect, potrivit studiului(...) citeste mai departe