80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi fumat

80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi fumat
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii atât în România, cât şi la nivel mondial. Conform ultimei analize statistice din luna ianuarie 2011 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cardiovasculare rămân în topul afecţiunilor cu cea mai mare rată a mortalităţii.

Statisticile preconizează că la nivel mondial până în anul 2030, 23.6 milioane de oameni vor muri din cauza afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, s-a identificat că principalele cauze pentru apariţia a peste 80% din cazurile de boli cardiovasculare sunt: alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi fumatul.

Strategiile recomandate în raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de reducere a prevalenţei bolilor cardiovasculare la nivel mondial, vizează eliminarea acestor factori de risc. Specialiştii insistă pe reechilibrarea alimentaţiei prin adoptarea unui comportament alimentar sănătos ce presupune consumul zilnic de fructe şi legume, evitarea alimentelor bogate în grasimi, sare şi zahăr şi păstrarea greutăţii normale. În aceeaşi măsură, pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, la fel de importantă este şi realizarea de activităţi fizice regulate şi evitarea fumatului activ şi pasiv.

În raportul statistic din luna ianuarie a acestui an legat de evoluţia bolilor cardiovasculare la nivel mondial, Organizaţia Mondială a Sănătăţii apelează la autorităţi şi la producătorii de alimente pentru implementarea strategiilor de reducere a factorilor de risc. Astfel, se vor solicita măsuri la nivelul autorităţilor pentru politica consumului de tutun, pentru asigurarea alimentelor sănătoase în unităţile de învăţământ, pentru amendarea produselor nesănătoase sau pentru construirea de spaţii publice care să permită şi să încurajeze activitatea fizică zilnică.

Din dorinţa de a deveni un partener responsabil pentru o alimentaţie sănătoasă, Dobrogea Grup a lansat pe piaţa din România produse echilibrate nutriţional, de cea mai bună calitate. Pâinea de secară Dobrogea-Benecol este unul dintre produsele sănătoase recomandate de specialişti pentru reducerea colesterolului în mod natural. Pâinea Dobrogea-Benecol este produsă din făină integrală de secară cu esteri de stanoli din plante care au efect dovedit în reducerea colesterolului. Eficacitatea esterilor de stanoli din plante (Benecol) – ingredientul activ al pâinii de secară- a fost demonstrată în peste 70 de studii clinice efectuate la nivel internaţional.

Studiile au demonstrat că în cazul consumului zilnic a 2 grame de esteri de stanoli din plante se înregistrează un efect de reducere a colesterolului seric total şi a colesterolului LDL cu până la 15%, după numai 14 zile de consum regulat.

Milioane de oameni din peste 30 de ţări au încredere în produsele Benecol şi le consumă în fiecare zi.

Esterii de stanoli din plante (Benecol) au primit certificarea organismului european de reglementare din domeniul nutriţiei, European Food Safety Authority (EFSA), pe baza celor peste 70 de studii clinice care le-au demonstrat eficienţa în reducerea colesterolului, Benecol fiind considerat de această autoritate un ingredient eficient şi sigur pentru reducerea pe cale naturala a colesterolului.

Datorită conţinutului de esteri de stanoli din plante, pâinea Dobrogea-Benecol este o soluţie naturală de scădere a colesterolului, fapt pentru care este apreciată şi recomandată de medicii specialişti din numeroase domenii.


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi fumat" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone - PR & Comunicare Sănătatea Press Group
Email:Comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Deficitul de fier agraveaza starea pacientilor cu insuficienta cardiaca

Insuficienţa cardiacă se manifestă prin diminuarea capacităţii inimii de a pompa sânge. Acesta este un fenomen care apare odată cu înaintarea în vârstă, într-o formă mai uşoară sau mai(...) citeste mai departeConferinta „Actualitati in Hipertensiunea Arteriala”, editia a II-a. Perspective in(...)

Hipertensiunea arterială reprezintă una dintre cele mai frecvente boli cardiovasculare. Numai în România, 40% din populaţie suferă de această afecţiune şi doar 1 din 2 persoane adulte(...) citeste mai departePeste 130 de medici au participat la Cursul C.O.M.B.A.T., editia Covasna

Peste 130 de medici au participat la Cursul NaţiOnal de Management al Bolnavului hipertensiv, Actualităţi în diagnostic şi Tratament (C.O.M.B.A.T.), ediţia Covasna. Evenimentul organizat de(...) citeste mai departeCurs medical“Managementul ischemiilor coronariene”

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Municipiului Bucuresti, organizeaza in zilele de 18 si 19 februarie 2011, cursul creditat cu 15(...) citeste mai departePeste 300 de persoane si-au masurat tensiunea arteriala, in Bucuresti. Rezultatele actiunii de(...)

Societatea Română de Hipertensiune a organizat sâmbătă, pe 16 mai 2015, în intervalul orar 09:00-18:00, o acțiune de testare a hipertensiunii arteriale, adresată locuitorilor din București,(...) citeste mai departe