80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi fumat

80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi fumat
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii atât în România, cât şi la nivel mondial. Conform ultimei analize statistice din luna ianuarie 2011 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cardiovasculare rămân în topul afecţiunilor cu cea mai mare rată a mortalităţii.

Statisticile preconizează că la nivel mondial până în anul 2030, 23.6 milioane de oameni vor muri din cauza afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, s-a identificat că principalele cauze pentru apariţia a peste 80% din cazurile de boli cardiovasculare sunt: alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi fumatul.

Strategiile recomandate în raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, de reducere a prevalenţei bolilor cardiovasculare la nivel mondial, vizează eliminarea acestor factori de risc. Specialiştii insistă pe reechilibrarea alimentaţiei prin adoptarea unui comportament alimentar sănătos ce presupune consumul zilnic de fructe şi legume, evitarea alimentelor bogate în grasimi, sare şi zahăr şi păstrarea greutăţii normale. În aceeaşi măsură, pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, la fel de importantă este şi realizarea de activităţi fizice regulate şi evitarea fumatului activ şi pasiv.

În raportul statistic din luna ianuarie a acestui an legat de evoluţia bolilor cardiovasculare la nivel mondial, Organizaţia Mondială a Sănătăţii apelează la autorităţi şi la producătorii de alimente pentru implementarea strategiilor de reducere a factorilor de risc. Astfel, se vor solicita măsuri la nivelul autorităţilor pentru politica consumului de tutun, pentru asigurarea alimentelor sănătoase în unităţile de învăţământ, pentru amendarea produselor nesănătoase sau pentru construirea de spaţii publice care să permită şi să încurajeze activitatea fizică zilnică.

Din dorinţa de a deveni un partener responsabil pentru o alimentaţie sănătoasă, Dobrogea Grup a lansat pe piaţa din România produse echilibrate nutriţional, de cea mai bună calitate. Pâinea de secară Dobrogea-Benecol este unul dintre produsele sănătoase recomandate de specialişti pentru reducerea colesterolului în mod natural. Pâinea Dobrogea-Benecol este produsă din făină integrală de secară cu esteri de stanoli din plante care au efect dovedit în reducerea colesterolului. Eficacitatea esterilor de stanoli din plante (Benecol) – ingredientul activ al pâinii de secară- a fost demonstrată în peste 70 de studii clinice efectuate la nivel internaţional.

Studiile au demonstrat că în cazul consumului zilnic a 2 grame de esteri de stanoli din plante se înregistrează un efect de reducere a colesterolului seric total şi a colesterolului LDL cu până la 15%, după numai 14 zile de consum regulat.

Milioane de oameni din peste 30 de ţări au încredere în produsele Benecol şi le consumă în fiecare zi.

Esterii de stanoli din plante (Benecol) au primit certificarea organismului european de reglementare din domeniul nutriţiei, European Food Safety Authority (EFSA), pe baza celor peste 70 de studii clinice care le-au demonstrat eficienţa în reducerea colesterolului, Benecol fiind considerat de această autoritate un ingredient eficient şi sigur pentru reducerea pe cale naturala a colesterolului.

Datorită conţinutului de esteri de stanoli din plante, pâinea Dobrogea-Benecol este o soluţie naturală de scădere a colesterolului, fapt pentru care este apreciată şi recomandată de medicii specialişti din numeroase domenii.


Download comunicat CARDIOLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"80 % din cazurile de boli cardiovasculare sunt provocate de alimentaţia nesănătoasă, sedentarism şi fumat" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone - PR & Comunicare Sănătatea Press Group
Email:Comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Educatia pentru sanatate, marea absenta din programa scolara obligatorie

In Romania, se estimeaza ca 2 din 10 elevi nu participa la orele de educatie fizica, iar aproximativ 6 din 10 elevi fac doar 1-2 ore de educatie fizica pe saptamana la scoala, potrivit Raportului(...) citeste mai departeLuna inimii incepe cu o noua actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale. Campania Nationala(...)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, celebrată anual pe 29 septembrie, Societatea Română de Hipertensiune va desfășura în cursul acestei luni o serie de evenimente dedicate atât publicului larg,(...) citeste mai departeMasoara-ti tensiunea de Ziua Mondiala de lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale!

Tensiunea arterială crescută reprezintă unul dintre principalii factori de morbiditate şi mortalitate la nivel global, după cum arată cel mai recent studiu privind povara afecţiunilor(...) citeste mai departeCampania Nationala ”Viteza ucide...Nu numai in trafic! Controleaza-ti tensiunea arteriala!”(...)

Campania Națională ”Viteza ucide ... nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială” ediția 2012 debutează cu o acțiune de măsurare a tensiunii arteriale organizată în data de(...) citeste mai departeConferinta de presa pentru lansarea Campaniei SOS Cardio

Luni, 30 mai 2011, la ora 11:00 are loc lansarea Campaniei SOS Cardio, o Campanie Educaţională pentru Prevenirea Riscului Cardiovascular. Evenimentul va avea loc la hotel Novotel, Sala Paris Gauche. citeste mai departe