Ceremonie dedicata preventiei cardiovasculare

Ceremonie dedicata preventiei cardiovasculare
La nivel mondial, 17,2 milioane de oameni mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, iar 80% din acestea ar putea fi prevenite printr-o serie de măsuri de prevenţie şi prin controlul factorilor de risc. Cu ocazia Zilei Naţionale a Prevenţiei Cardiovasculare, Fundaţia Română a Inimii a organizat, în data de 13 februarie, un eveniment care a celebrat împlinirea a doi ani de la constituirea Forumului Naţional de Prevenţie şi un an de activitate a Fundaţiei Române a Inimii.

La ceremonia dedicată prevenţiei cardiovasculare au participat numeroase personalităţi din domeniul medical, printre care Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, dr. Dan Deleanu, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, dr. Raed Arafat, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, a amintit despre proiectele fundaţiei “care se bazează pe voluntariat şi unde există expertiza celor peste 1000 de cardiologi din România, care îşi doresc să pună în practică programe de prevenţie”.

Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de către Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea proiectelor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie, iar misiunea acesteia este prevenirea şi scăderea mortalităţii cardiovasculare cu 10% până în 2015. Obiectivul propus ar salva 15.000 de români anual datorită unor măsuri simple, recomandate populaţiei române.

Forumul Naţional de Prevenţie Cardiovasculară este o alianţă între polul medical şi cel politic, cu scopul desfăşurării de programe şi acţiuni comune pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.


"Ceremonie dedicata preventiei cardiovasculare" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Al 51-lea Congres Naţional de Cardiologie

Societatea Română de Cardiologie organizează în perioada 4-6 octombrie 2012 cel de-al 51-lea Congres Naţional de Cardiologie, una dintre cele mai ample manifestări ştiinţifice din România.(...) citeste mai departeInterventie high tech in chirurgia cardiovasculara romaneasca la Spitalul Monza Bucuresti

Chirurgia cardiovasculară reprezintă cel mai optim tratament în cazul persoanelor cu probleme valvulare avansate, fie congenitale, fie dobândite. În cadrul Spitalului Monza București –(...) citeste mai departeConsultatii gratuite la Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare Prof. Dr.(...)

În perioada 23-28 septembrie 2013, pacienții cu boli de inimă pot beneficia de consultați gratuite și analize la preț redus la Fundația pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni(...) citeste mai departeGral Medical anunţă lansarea campaniei “Fără ea nu putem iubi”

Gral Medical anunţă lansarea campaniei “Fără ea nu putem iubi”, campanie dedicată noilor tratamente folosite în cardiologie. Campania se desfăşoară pe o perioadă de 1 lună şi(...) citeste mai departeAI GRIJA DE INIMA TA

CONTROL MED lanseaza programul AI GRIJA DE INIMA TA citeste mai departe