De ce nu trebuie sa iti fie teama de operatia de marire de sani. Mituri reale si false despre augumentarea mamara

De ce nu trebuie sa iti fie teama de operatia de marire de sani. Mituri reale si false despre augumentarea mamara
Având în vedere perioada îndelungată de existență a implanturilor mamare, ele fiind folosite încă din secolului al XX-lea pentru a mări bustul femeilor, putem întelege de ce astăzi suntem martorii a numeroase mituri țesute în jurul acestei practici.

În ciuda faptului că mărirea sânilor cu implanturi mamare este una dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale din ultima perioadă, fiind adesea solicitată de femeile care sunt nemulțumite de forma și dimensiunea sânilor, se remarcă încă existenţa temerilor și a unei doze de scepticism cu privire la această intervenție. Majoritatea acestor îndoieli sunt cauzate de lipsa informarii corecte privind atât procedura chirurgicală în sine cât şi implanturile mamare ca obiect, precum şi de propagarea de informaţii eronate de către persoanele neavizate pe numeroasele reţele de socializare, forumuri sau site-uri web.

Câte dintre temerile femeilor care și-ar dori să recurgă la o astfel de intervenție sunt fondate și câte dintre ele nu au la bază niciun argument știintific urmează să aflăm imediat.

Alăptarea după intervenţia de implant mamare. Posibilă sau nu?

Una dintre marile temeri ale femeilor este aceea că după intervenția chirurgicală de mărire a sânilor, ele nu vor mai putea alăpta atunci când vor decide să devină mame . Nimic mai fals. Pozitionarea implantului se face fie subglandular, fie submuscular, în oricare din cazuri însă, glanda mamară nu este afectată în niciun fel şi deci implicit nu se modifică nici cantitatea, nici compoziţia laptelui. “Nu există dovezi medicale în acest sens, deşi s-au efectuat studii numeroase privind alăptarea post-implant” a subliniat doctor Cristian Nițescu, medic primar chirurgie estetică, remodelare corporală și înfrumusețare.

Există un risc crescut de a dezvolta cancer mamar la posesoarele de implanturi?

Doctor Cristian Nițescu susţine că mitul conform căruia femeile care au implanturi mamare, sunt predispuse mai mult la cancerul de sân, este cum nu se poate mai fals. Conform studiilor şi cercetărilor efectuate în această direcţie, femeile care dispun de implanturi mamare sunt supuse la acelaşi risc de a dezvolta cancer de sân ca şi femeile care nu au implanturi.

Implanturile au garanţie pe viaţă?

Nu. Durata de viață a implanturilor mamare este limitată din mai multe considerente. În timp pot interveni anumite schimbări ale formei şi consistenţei sânilor, cauzate de sarcină, de modificări hormonale (menopauza) sau de oscilațiile în greutate, fapte care pot conduce la necesitatea altor intervenții odată cu trecerea anilor. De asemenea orice posesoare de implanturi poate suferi mici traumatisme la nivelul sânilor, care sunt normale de-a lungul vieţii fiecarui om. Implanturile sunt garantate pe o perioada de 5-15 ani, în funcţie de firma producătoare care recomandă schimbarea lor în cadrul acestui interval de timp.

De asemenea, chirurgul plastician Cristian Nițescu, oferă în plus câteva sfaturi potențialelor doritoare de implanturi mamare. Specialistul recomandă ca întotdeauna, tipul și volumul de implant să fie ales potrivit pacientei, personalizat și nu în conformitate cu un capriciu. În plus, pentru ca vindecarea să fie rapidă și lipsită de complicaţii, cu rezultate într-adevar estetice şi satisfăcătoare, atât ca şi aspect al sânului, cât şi al cicatricilor, trebuie ca pacienta să respecte indicaţiile pre și postoperatorii date de medicul estetician.

Pentru detalii puteți accesa: www.drNitescu.ro


Download comunicat CHIRURGIE ESTETICA - Conferinta Internationala de Sanatate Reproductiva Umana Download fisier atasat comunicatului

"De ce nu trebuie sa iti fie teama de operatia de marire de sani. Mituri reale si false despre augumentarea mamara" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Remodelarea corporala – solutia perfecta pentru a straluci la plaja

Vara înseamnă soare, mare şi multă, multă distracţie. Este şi perioada perfectă în care femeile, dar şi bărbaţii îşi pot etala corpurile perfect lucrate şi tonifiate. Acum este momentul în care cu(...) citeste mai departeToamna si iarna - printre cele mai aglomerate perioade din an pentru interventiile de chirurgie(...)

Intervenţiile de chirurgie estetică sunt din ce în ce mai populare, atât la nivel mondial, cât şi în România, iar implanturile cu silicon, liposucţiile sau rinoplastiile sunt printre cele mai căutate(...) citeste mai departeUltima modă la Hollywood în materie de lipoaspiraţie – acum şi în România!

Îi vedem la televizor, în filme, emisiuni sau videoclipuri. Suntem fascinaţi de chipul lor perfect şi de trupul lor de invidiat. Ne fac să visăm că am putea fi ca ei şi ne ambiţionăm să devenim ca(...) citeste mai departeReinjectarea cu grăsime proprie, ultima tendinţă în chirurgia estetică

Cunoscută și sub numele de lipofilling, reinjectarea cu grăsime proprie este printre cele mai apreciate proceduri ale momentului în chirurgia estetică. Lipofillingul nu lasă urme, marele avantaj al(...) citeste mai departeLiftingul facial, tinerete fara batranete

Cremele şi tratamentele costisitoare nu-şi mai fac efectul? Ridurile sunt din ce în ce mai accentuate şi aspectul feţei vă nemulţumeşte tot mai mult? Inevitabil, trecerea timpului lasă urme şi pe(...) citeste mai departe