Intervenţie majoră încununată cu succes la Athena Hospital din Timişoara

Intervenţie majoră încununată cu succes la Athena Hospital din Timişoara
Timişoara, 26 iunie 2012 - Medicii de la spitalul timişorean Athena Hospital, prima unitate privată ultramodernă de chirurgie generală din vestul ţării, au salvat viaţa unui pacient care a ingerat accidental substanţă chimică, înlocuindu-i cu succes esofagul şi stomacul distruse, cu o porţiune de colon.

Această premieră medicală românească în sistem privat demonstrează înaltul profesionalism al unora dintre spitalele particulare din România, care efectuează astăzi intervenţii chirurgicale complexe, la un nivel comparabil cu cel atins de marile spitale europene.
„În data de 5 iunie 2012, în Athena Hospital a avut loc o intervenţie de esofagoplastie cu colon transvers, intervenţie considerată ca fiind una din cele mai dificile proceduri din chirurgia generală, care a durat aproximativ 6 ore şi a fost efectuată de 2 echipe de medici chirurgi conduse de Conferenţiar Dr. Ciprian Duţă şi Profesor Dr. Lazăr Fulger, şi de o echipă de medici anestezişti”, a declarat Cătălina Chiş, Director Comercial Athena Hospital. „Implicarea, dăruirea şi, nu în ultimul rând, performanţa şi pregătirea echipei medicale a spitalului nostru susţinute de aparatura de ultimă generaţie şi-au dovedit încă o dată valoarea, iar succesul este cu atât mai mare cu cât gradul de dificultate al operaţiei a fost unul major: procentul de mortalitate în acest tip de intervenţie este, conform studiilor, de 50%-90%.”
„Suntem bucuroşi că angajatul nostru, care a suferit un nefericit accident, a putut fi salvat de această echipă de profesionişti”, a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI Rom Food. „Pentru a-i veni în ajutor, magazinele PROFI nu s-au străduit să găsească soluţii la mai multe clinici reputate din ţară şi din Ungaria şi iată că încrederea noastră nu a fost înşelată, cele mai bune condiţii dovedindu-se a se găsi chiar aici, lângă noi, la Timişoara”.
Pacientul în vârstă de 39 de ani a înghiţit accidental o substanţă puternic bazică şi, ca urmare, nu mai putea înghiţi nici lichide şi nici hrană solidă, acuzând dureri puternice
de stomac. Starea sa generală se deteriorase puternic, în decurs de 2 luni pierzând în greutate 45 de kilograme. În timp, această pierdere în greutate excesivă şi necontrolată putea cauza decesul.
Recuperarea pacientului este completă iar acum, la nici 3 săptămâni de la intervenţie, acesta a fost externat, duce o viaţă perfect normală, urmând ca integrarea socio-profesională completă să se facă în termen de două luni.


Download comunicat CHIRURGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Intervenţie majoră încununată cu succes la Athena Hospital din Timişoara" adaugat de Athena Hospital 212564

Persoana de contact
Nume:Andreea Şutoi
Email:andreea.sutoi@athenahospital.ro
Telefon:0756.205.929
Sursă:www.athenahospital.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Congresul Societatii Romane de Anestezie si Terapie, editia a XXXVII-a

Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI), Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare, Societatea Israeliana de Anestezie si Societatea Romana de Sepsis organizeaza in perioada(...) citeste mai departeOperatie de schimbare de sex de la femeie la barbat, realizata de o echipa medicala coordonata de(...)

O echipă medicală condusă de dr. Cristian Niţescu a efectuat o operaţie extrem de complicată de schimbare de sex, de la femeie la bărbat. După mai bine de 14 ore de intervenţie, medicii au(...) citeste mai departeORLY Luxury Gala

Participa si tu la ORLY Luxury Gala, concurs organizat de ORLY Romania pe Facebook si poti castiga un voucher in valoare de 1000 de euro la Keiko, un voucher pentru injectii cu Botox ( 3 zone in(...) citeste mai departeCum scăpăm de “colăceii” de pe abdomen?

Cum scăpăm de burtică, fără eforturi prea mari? O întrebare simplă, cu un răspuns complex. Cam acelaşi lucru se întreabă toate femeile care au adăugat ceva surplusuri pe ici pe colo,(...) citeste mai departeDanubian Transplant Symposium, Viena, 10 decembrie 2010

Manifestare medicală de anvergură în Austria. Tarus Media organizează pe 10 decembrie 2010, la Viena, a şaptea ediţie a conferinţei Danubian Transplant Symposium, cel mai mare eveniment(...) citeste mai departe