Pacient din Canada, operat de o echipă franco-română la Athena Hospital

Pacient din Canada, operat de o echipă franco-română la Athena Hospital
Spitalul Athena organizează luni, 13 iunie 2011, pe Calea Aradului, nr.113, de la ora 09.00, o conferinţa de presă cu ocazia unei premiere naţionale în chirurgia coloanei vertebrale. Este vorba de prima proteză de disc lombar implantată într-un spital privat din România.

În cursul aceleiaşi zi un pacient, în vârstă de 50 de ani, venit special din Canada, Toronto, va fi operat de către echipa medicală franco-română condusă de Dr. Ciprian Vâjeu, medic specialist în chirurgia coloanei vertebrale, de la Clinique du Parc din Perigueux, Franţa: Dr. Feier Horea - chirurg vascular la Spitalul Judeţean din Timişoara, Dr. Călin Daniel - rezident la Ortopedie în Craiova şi As. Chouly Fabrice - asistent operator la Clinique du Parc din Perigueux, Franţa. Pacientul suferă de peste 5 ani de o discopatie discală lombară cu hernie de disc şi sciatică invalidantă şi va beneficia de o proteză de disc.

În chirurgia discopatiei degenerative (a discului uzat) există mai multe soluţii, dintre care cele mai vechi şi mai răspândite sunt tehnicile care blochează vertebrele cu şuruburi şi cu “cage” (artrodeza lombară sau cervicală). Cea mai modernă şi mai nouă tehnică este cea care înlocuieşte discul bolnav cu o proteză, care reuşeşte să păstreze mobilitatea coloanei vertebrale. Această tehnică se adresează bolnavilor tineri, unde mobilitatea coloanei este esenţială pentru viaţa de zi cu zi şi pentru munca fizică. Tehnica de înlocuire a discului (artroplastia discală) există de vreo 15 ani, însă dificultatea chirurgiei (care se face prin abdomen) şi preţul implantului a făcut ca această tehnică să rămână una de vârf şi cu indicaţii deosebite. "Personal am început această chirurgie de înlocuire a discului din 2002, în Franţa, şi mă aflu astăzi la aproape 250 de implantari, iar rezultatele pe scară mondială sunt foarte bune", a precizat dr. Ciprian Vâjeu.


Download comunicat CHIRURGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Pacient din Canada, operat de o echipă franco-română la Athena Hospital" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Şutoi
Email:Andreea.Sutoi@athenahospital.ro
Telefon:0756.205.929

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta Nationala de Chirurgie, 14-17 octombrie 2015

Conferinţa Naţională de Chirurgie 2015 se va desfășura în perioada 14 – 17 octombrie, la Centrul Internaţional de Conferinţe, Palatul Parlamentului, Bucureşti. citeste mai departeConferinta de presa prilejuita de lansarea Societatii Internationale de Medicina si Chirurgie(...)

Suntem onoraţi să vă invităm la evenimentul de lansare a Societăţii Internaţionale de Medicină şi Chirurgie Regenerativă (SIMCR). Conferinţa de presă va avea loc în data de 2 aprilie(...) citeste mai departePacient din Canada, operat de o echipă franco-română la Athena Hospital

Spitalul Athena organizează luni, 13 iunie 2011, pe Calea Aradului, nr.113, de la ora 09.00, o conferinţa de presă cu ocazia unei premiere naţionale în chirurgia coloanei vertebrale. Este vorba(...) citeste mai departeEditie aniversara a Congresului National al Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara

În perioada 18-21 septembrie 2014, la Iaşi, va avea loc al 10-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară (SRCCV). citeste mai departeConferinta de presa prilejuita de inchiderea proiectului "Specializare pentru performanta,(...)

Avem deosebita plăcere de a vă invita să participaţi marti, 14 mai 2013, ora 11:00, la Conferinţa de presă organizată la Hotelul Howard Johnson din Bucureşti, Sala Platinum, cu ocazia(...) citeste mai departe