Conferinta internaţionala Costurile si Calitatea Ingrijirilor Medicale

Conferinta internaţionala Costurile si Calitatea Ingrijirilor Medicale
Conferinta internaţionala Costurile si Calitatea Ingrijirilor Medicale va reuni partile interesate de domeniul calitatii in sanatate, pentru a aborda subiecte importante privind imbunatatirea calitatii si sigurantei ingrijirilor medicale, precum si pentru a prezenta exemple de analiza de costuri si beneficii a serviciilor medicale. Conferinta internaţionala Costurile si Calitatea Ingrijirilor Medicale se va desfăşura în perioada 30-31 martie 2012, la Hotel Ramada Parc din Capitala.

Principalul obiectiv al conferintei este identificarea celor mai bune solutii pentru calitatea, eficienta si siguranta serviciilor adresate pacientilor cronici sau cu problematici medicale si sociale ce necesita ingrijiri pe termen lung.

In prezent, Europa trebuie sa faca fata unei societati in curs de imbatranire. Sporirea populatiei in varsta va avea un efect important privind serviciile de ingrijirie pe termen lung si resursele necesare furnizarii lor. Cu o populatie in curs de imbatranire, apar noi provocari de natura financiara, si trebuie luate in calcul presiuni crescute asupra bugetului. Totusi, cererea pentru o infrastructura mai buna privind serviciile de asistenta medicala si ingrijire sociala este din ce in ce mai crescuta. Calitatea si continuitatea ingrijirilor medicale sunt in egala masura importante, alaturi de incurajarea pregatirii de specialitate si a formarii profesionale pentru persoanele cu responsabilitati in domeniul ingrijirii pe termen lung, pentru ca serviciile medicale au devenit din ce in ce mai specializate. in plus, in contextul imbatranirii societatii, promovarea sanatatii si prevenirea bolilor pot duce la cresterea numarului de ani de viata sanatoasa.


"Conferinta internaţionala Costurile si Calitatea Ingrijirilor Medicale" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alexandra Paiu
Email:alexandra.paiu@tarus.eu

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul de Arsuri, relocate in cladiri ultramoderne care vor fi(...)

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, și Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat astăzi protocolul de colaborare privind relocarea Spitalului de Urgență Floreasca și a Spitalului de Arsuri (...) citeste mai departeProcesul de actualizare a listei de medicamente compensate si gratuite continua, prin introducerea(...)

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit cu directorul regional al OMS Europa

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut la Dublin, o întâlnire cu directorul regional al OMS Europa, dr. Zsuzsanna Jakab . citeste mai departeCoalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice solicita Guvernului cresterea bugetului(...)

Suntem îngrijorați de scăderea bugetului Sănătății, iar explicațiile cuprinse în declarația Ministrului Sănătății nu ne mulțumesc. E adevărat că bugetul de anul acesta a cuprins și sumele necesare(...) citeste mai departe2012, Anul European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii Între Generaţii

Cu ocazia Zilei Europene a Solidarităţii Între Generaţii – 29 aprilie, Asociaţia Tinerilor Medici Geriatri organizează o conferinţă de presă în care va fi dezbătută problematica solidarităţii între(...) citeste mai departe