Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional”

Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional”
Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” își propune să scadă sub 1% indicele de mortalitate la cazurile specializate de arsuri din toate unitățile medicale care vor beneficia de instruire.

Accidentele de arsură reprezintă o problemă gravă de sănătate publică, care în plus are un grad ridicat de potențiale consecințe pe termen mediu și lung precum și de apariție a necesității unor terapii ulterioare.

În special la vârstele mici, arsurile reprezintă un risc vital major, în directă proporţie cu suprafaţa afectată, pe lângă alte consecințe precum handicapul biologic sau afecțiunile și traumele care însoțesc astfel de accidente.

„Anual, 12.000 de copii români suferă arsuri, iar dintre aceștia peste 2.500 sunt pacienți cu vârste cuprinse între 0-4 ani încadrați ca urgențe medico-chirurgicale majore. Necesitatea ca acești pacienți să poată beneficia de terapie medico-chirurgicală de urgență de ultimă oră, armonizată la nivelul unităților din România a fost fundamentul acestui proiect” a declarat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Realizat prin intermediul unor cursuri de perfecționare realizate fie în sistem de videoconferință sau folosind elementele specifice unei platforme de e-learning, proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” (www.chirurgie-plastica-copii.ro) îşi propune ca până în luna octombrie 2012 să ofere informațiile unui număr de 1690 cadre medicale de pe întreg teritoriul României (560 medici și 1130 asistente).

În plus, printre rezultatele prognozate ale acestui proiect se mai numără:
• Scăderea sub 1% a indicelui de mortalitate la cazurile spitalizate în unitățile participante;
• Creșterea cu 30% a indicelui de performanță clinică la nivelul unităților medicale;
• Creșterea cu 5% a indicelui de performanță economică (prin care se reduc durata și cheltuielile de spitalizare, precum și costurile post-arsură pentru reconstrucție și reabilitare);
• Creșterea indicelui de performanță socială, prin faptul că sistemul permite acordarea unui tratament competent și eficient de către personalul medical specializat;
• Omogenizarea conduitei terapeutice la nivelul unităților medicale participante, la nivelul standardelor existente în unitățile similare din Uniunea Europeană.

„Prin acest proiect ne propunem perfecționarea cadrelor medicale implicate în astfel de cazuri și în același timp accelerarea procesului de utilizare a noilor metode, tehnologii și echipamente medicale avansate în tratamentul local al arsurilor care utilizează pansamentele biologice și sintetice” a adăugat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

***
Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” vizează cadrele medicale de pe întreg teritoriul României și este realizat de către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” în parteneriat cu Clinica de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă - Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa și Spitalul clinic de copii Braşov.

Până în prezent, în cadrul acestui proiect au fost derulate 6 sesiuni de cursuri şi au fost instruiţi 520 de cursanţi.


"Proiectul „Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional” " adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Marinela Ioniță
Email:maryionita09@yahoo.com

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Marsul pentru viata, editia a treia, 23 martie 2013

Sâmbătă, 23 martie, va avea loc a treia ediție națională a „Marşului pentru Viaţă” (www.marsulpentruviata.ro), eveniment organizat de asociații și fundații civice din numeroase orașe ale României. citeste mai departeConcurenta acerba pentru un loc la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din(...)

Un număr de peste 4.300 de candidați s-au ȋnscris până în data de 18 iulie 2013 pentru susținerea examenului de admitere la Universitatea de Medicinǎ și Farmacie “Carol Davila” din București. citeste mai departeCNAS face demersurile pentru asigurarea tratamentului celor sapte pacienti cu cancer, conform(...)

CNAS a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinței civile nr. 1950/18.06.2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 3552/2/2014, cu privire la acordarea(...) citeste mai departeProiectul Mame pentru viata. Viata pentru mame a fost lansat astazi, 14 martie 016

Bucureşti, 14 martie 2016 - Fundaţia World Vision România, împreună cu compania farmaceutică Merck Sharp and Dohme (MSD) România, demarează un amplu program de reducere a mortalităţii materne din(...) citeste mai departeApel public pentru re-lansarea campaniei de vaccinare anti-HPV

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) a comunicat in mod public sustinerea pentru reluarea campaniei de vaccinare anti-HPV la cererea parintilor, una din putinele intiative ale(...) citeste mai departe