De Ziua Europeană a Medicului, specialiştii în domeniu au vorbit despre problemele cu care se confruntă

De Ziua Europeană a Medicului, specialiştii în domeniu au vorbit despre problemele cu care se confruntă
Cu ocazia Zilei Europene a Medicului a avut loc o conferinţă prin intermediul căreia s-a propus înfiinţarea unei noi instituţii dedicate apărării drepturilor medicilor şi anume Avocatul Medicului. De asemenea, au fost abordate teme cu referire la statutul medicului român, la sistemul sanitar şi finanţarea acestuia, la malpraxis, dar şi la modernizarea sistemului educaţional medical.

„Dacă sistemul sanitar din România are ceva bun, atunci sunt profesioniştii din sistem. Din punct de vedere al pregătirii profesionale ne putem compara cu medicii europeni. Din alte puncte de vedere, cum ar fi cele legate de condiţiile de lucru, finanţare etc, nu putem spune că ne putem compara, România fiind la marginea Europei. Sănătatea ne interesează pe toţi şi de aceea suntem datori să luăm atitudine”, a declarat Rodica Nassar, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, în cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilei Europene a Medicului.

În ceea ce priveşte statutul medicului din România, acesta pare să fie unul controversat, după cum a susţinut prof. univ. dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputatilor. Potrivit specialistului, „statutul medicului înseamnă motivaţie în practicarea profesiei de cadru medical. În România cu siguranţă nu există această motivaţie, care ar trebui să cuprindă bază tehnologică, buget personal şi demnitatea publică pe care ar trebui să o aibă medicul. Statutul medicului e controversat pentru că toţi actorii din sistem, pacienţi, medici, guvernanţi, sunt nemulţumiţi. Statutul medicului poate să reprezinte o problemă din cauza situaţiei actuale a sistemului”.

În acest context, prof. univ. dr. Florian Popa consideră ca Avocatul Medicului ar fi necesar in tara noastra.

Conferinta cu tema Ziua Europeana a Medicului a fost organizată de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.


"De Ziua Europeană a Medicului, specialiştii în domeniu au vorbit despre problemele cu care se confruntă" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Informare de presa privind avionul care se deplasa de la Bucuresti la Oradea pentru prelevare de(...)

În cazul avionului aterizat forţat, care se deplasa de la Bucureşti la Oradea pentru prelevare de organe de la un donator, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări: citeste mai departeCNAS a aprobat toate dosarele eligibile depuse de pacientii cu afectiuni oncologice care necesita(...)

Comisiile de specialitate întrunite în luna septembrie la CNAS au analizat cele 2.556 de dosare depuse de bolnavii cu afecţiuni oncologice pentru continuarea şi iniţierea tratamentului cu(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii corecteaza intarzierile la eliberarea documentelor pentru personalul medical

Având în vedere întârzierile înregistrate și neplăcerile provocate personalului medical apropo de eliberarea certificatelor profesionale, Ministerul Sănătății decide următoarele: citeste mai departePrimarul General, Gabriela Firea: A fost redactata Ordonanta de Urgenta prin care Primaria(...)

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că textul Ordonanţei de Urgenţă, prin care Guvernul va trece în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti ultima suprafaţă de teren(...) citeste mai departePeste 10 milioane de carduri au fost preluate de CN Posta Romana in vederea distribuirii

Din datele furnizate de CN Poşta Română privind stadiul de distribuire a cardului naţional de sănătate, vă informăm că din data de 19 septembrie şi până în prezent, Poşta Română a(...) citeste mai departe