De Ziua Europeană a Medicului, specialiştii în domeniu au vorbit despre problemele cu care se confruntă

De Ziua Europeană a Medicului, specialiştii în domeniu au vorbit despre problemele cu care se confruntă
Cu ocazia Zilei Europene a Medicului a avut loc o conferinţă prin intermediul căreia s-a propus înfiinţarea unei noi instituţii dedicate apărării drepturilor medicilor şi anume Avocatul Medicului. De asemenea, au fost abordate teme cu referire la statutul medicului român, la sistemul sanitar şi finanţarea acestuia, la malpraxis, dar şi la modernizarea sistemului educaţional medical.

„Dacă sistemul sanitar din România are ceva bun, atunci sunt profesioniştii din sistem. Din punct de vedere al pregătirii profesionale ne putem compara cu medicii europeni. Din alte puncte de vedere, cum ar fi cele legate de condiţiile de lucru, finanţare etc, nu putem spune că ne putem compara, România fiind la marginea Europei. Sănătatea ne interesează pe toţi şi de aceea suntem datori să luăm atitudine”, a declarat Rodica Nassar, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, în cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilei Europene a Medicului.

În ceea ce priveşte statutul medicului din România, acesta pare să fie unul controversat, după cum a susţinut prof. univ. dr. Florian Popa, membru al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputatilor. Potrivit specialistului, „statutul medicului înseamnă motivaţie în practicarea profesiei de cadru medical. În România cu siguranţă nu există această motivaţie, care ar trebui să cuprindă bază tehnologică, buget personal şi demnitatea publică pe care ar trebui să o aibă medicul. Statutul medicului e controversat pentru că toţi actorii din sistem, pacienţi, medici, guvernanţi, sunt nemulţumiţi. Statutul medicului poate să reprezinte o problemă din cauza situaţiei actuale a sistemului”.

În acest context, prof. univ. dr. Florian Popa consideră ca Avocatul Medicului ar fi necesar in tara noastra.

Conferinta cu tema Ziua Europeana a Medicului a fost organizată de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor şi Colegiul Medicilor din Bucureşti.


"De Ziua Europeană a Medicului, specialiştii în domeniu au vorbit despre problemele cu care se confruntă" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii a demarat o ampla analiza financiara in spitalele subordonate institutiei

Ministerul Sănătăţii va organiza în perioada următoare o serie de întâlniri cu managerii şi directorii economici din spitalele subordonate pentru o amplă analiză financiară, potrivit unui(...) citeste mai departeDocument de pozitie al Federatiei ONG-urilor Pentru Copil “Break barriers, open doors: for an(...)

Având în vedere faptul că ziua de 3 decembrie este proclamată de Adunarea Generală a ONU ca Zi Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (rezoluţia 47/3), Federaţia ONG-urilor Pentru(...) citeste mai departeWorwag Pharma Romania se alatura misiunii Habitat for Humanity - In perioada 3-5 iunie la Jucu,(...)

Wörwag Pharma România se implică în campania inițiată de către Asociația „Habitat for Humanity” și se alătură acțiunii de voluntariat din județul Cluj, unde va ajuta la construcția(...) citeste mai departePrimarul General, Gabriela Firea: A fost redactata Ordonanta de Urgenta prin care Primaria(...)

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că textul Ordonanţei de Urgenţă, prin care Guvernul va trece în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti ultima suprafaţă de teren(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii le multumeste cetatenilor care au raspuns pozitiv apelului de a dona sange

Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătății mulțumește cetățenilor care au răspuns apelului Ministerului Sănătății și care s-au prezentat în număr mare la centrele de transfuzii sanguine citeste mai departe