Ministerul Sanatatii a demarat o ampla analiza financiara in spitalele subordonate institutiei

Ministerul Sanatatii a demarat o ampla analiza financiara in spitalele subordonate institutiei
Ministerul Sănătăţii va organiza în perioada următoare o serie de întâlniri cu managerii şi directorii economici din spitalele subordonate pentru o amplă analiză financiară, potrivit unui comunicat de presă.

“Vrem să identificăm cauzele dezechilibrului financiar încă existent în unele spitale. O astfel de analiză financiară ne va da posibilitatea să aflăm unde este vina pentru aceste datorii, la managementul unităţii respective sau în sistemul de finanţare al spitalului. Am cerut să ni se spună exact dacă depăşirea termenelor de plată sunt realizate în limita creditelor bugetare sau dacă acestea depăşesc creditele bugetare. Ne interesează dacă există depăşiri în cadrul programelor de sănătate, sau dacă acestea sunt la servicii medicale. După această analiză vom stabili măsurile care se impun”, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, într-o întâlnire cu managerii şi directorii economici a unei părţi din spitalele vizate.

“Deja am găsit câteva probleme pe care trebuie să le rezolvăm. De exemplu, mulţi furnizori solicită ca termenele de plată din partea spitalelor să fie mai mici decât cele stabilite de casele de asigurări. De asemenea, există cazuri în care nu sunt respectate ordinea cronologică la plata facturilor.”, a mai spus ministrul Sănătății.

“De asemenea, pregătim împreună cu Ministerul Finanţelor Publice un ordin comun conform căruia spitalele publice vor raporta lunar la MS situaţia privind execuţia bugetară de venituri şi cheltuieli”, a adăugat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi.

Pentru a asigura o mai bună transparenţă, situaţiile bugetare ale unităţilor sanitare cu paturi vor fi publicate pe pagina de web a Ministerului Sănătății.


"Ministerul Sanatatii a demarat o ampla analiza financiara in spitalele subordonate institutiei" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Telefon:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Dezbaterea privind noul contract-cadru pentru anii 2013–2014 s-a desfasurat in data de 21 martie(...)

Dezbaterea “Noul contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013–2014” a reusșit să le ofere pacienților din(...) citeste mai departeDeclaratia ministrului Sorina Pintea despre salarizarea din sistemul sanitar

În urma aplicării legii salarizării, începând cu data de 1 martie 2018, medicii și asistenții medicali beneficiază de salarizare la nivelul anului 2022, iar veniturile acestora s-au mărit(...) citeste mai departeMinisterul Sănătăţii a alocat aproximativ 220 milioane lei pentru programele de trauma, terapie(...)

Ministerul Sănătății a alocat aproximativ 220 de milioane de lei pentru implementarea a două programe experimentale în România, cel de sprijin pentru accidentele vasculare cerebrale și cel de traume(...) citeste mai departeBucurestiul, parte din Reteaua Oraselor Sanatoase!

Primarul General, Sorin Oprescu, a primit astazi, in cadrul unei ceremonii, diploma de aderare a Municipiului Bucuresti la Organizatia Mondiala a Sanatatii, Reteaua Oraselor Sanatoase din Europa.(...) citeste mai departeCardul national de sanatate nu blocheaza accesul pacientilor la servicii medicale

La primele ore ale diminetii se realizau concomitent in sistem 9.000 de accesari cu cardul de sanatate .Astazi, pana la ora 11, la Help desk s-au primit peste 75 de sesizari de la furnizorii de(...) citeste mai departe