In premiera pentru Romania, cu ocazia Congresului Romtransplant 2012 se va desfasura examenul pentru Diploma Europeana de Transplant

In premiera pentru Romania, cu ocazia Congresului Romtransplant 2012 se va desfasura examenul pentru Diploma Europeana de Transplant
Divizia de Transplant a UEMS – Uniunea Europeană a Medicilor Specialiști organizează cu ocazia Congresului Romtransplant 2012 (26-29 septembrie, World Trade Center), examenul pentru Diploma Europeană de Transplant.

Faptul că examenul se organizează anul acesta în România, la București și că din comisie fac parte domnii prof. univ. dr. Irinel Popescu, președinte Congres Romtransplant 2012 și prof. univ. dr. Mihai Lucan, șeful programului de transplant renal de la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, marchează cu succes integrarea transplantului românesc în rețeaua europeană de transplant.

În contextul acestui examen, Congresul Romtransplant 2012 este onorat de prezența președintelui de transplant a UEMS, prof. univ. dr. Vassilios Papalois (Spitalul Hammersmith, Londra), figură emblematică a transplantului european, care a pus bazele Comisiei de Transplant a UEMS și a creat un model de examen european, valabil și pentru celelalte specialități chirurgicale.

De o importanță majoră, obținerea Diplomei Europene de transplant le permite titularilor atât să profeseze în acestă disciplină extrem de interesantă a medicinei – transplantul – cât și să obțină o poziție în structurile europene de transplant. Fiind unanim recunoscută seriozitatea și rigurozitatea examenului, trebuie evidențiat că în afara candidaților din spațiul european, la examen se prezintă și medici de pe alte continente: America de Sud, America de Nord și Asia.

De asemenea, tot cu prilejul Congresului Romtransplant 2012, EBTM – Comisia Europeană pentru Medicina de Transplant derulează examenul pentru obținerea diplome europene în medicina de transplant. Este pentru prima oară când acest examen se desfășoară în România, fiind organizat pentru a doua oară după examenul susținut în 2011 șa Glasglow, în cadrul Congresului Societății Europene de Transplant (ESOT), numărând printre examinatori renumiți hepatologi și nefrologi de transplant din Europa.

Congresul Romtransplant 2012 reprezintă o ocazie aparte și pentru că se vor aniversa împlinirea a 15 ani de cativitate de transplant hepatic în Institutul Clinic Fundeni și 20 de ani de activitate de transplant renal la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca. Toți acești ani de activitate s-au tradus printr-un număr de 1.500 de bolnavi transplantați renal și peste a 350 de transplantați hepatic.

Aniversarea reprezintă o continuare a capmaniei naționale dedicate creșterii numărului de donatori de organe și de țesuturi la care Biserica Ortodoxă Română a avut, și continuă să aibă un rol capital. În contextul în care la începuturile transplantului au fost suficiente nelămuriri și neînțelegeri la nivelul publicului, opnia care a contat cel mai mult în acceptarea noțiunii de moarte cerebrală și mai ales a ideii de donare de organe și țesuturi, a aparținut Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel pentru a sublinia încă o dată susținerea pe care Biserica o acordă nobilei idei a donării de organe și activității pe care o desfășoară profesioniștii implicați în transplantul de organe și țesuturi, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Patraiarh Daniel, primește la Patriarhia Română o delegație a Congresului Romtransplant 2012.

Reamintim faptul că în anul 2000, la a doua ediție a Congresului Romtransplant, Preafericitul Patriarh Teoctist a avut o prezentare în deschiderea reuniunii, prin care exprima punctul de vedere oficial al Bisericii Ortodoxe Române favorabil donării, Biserica susținând ideea de a da viață unor oameni în suferință chiar dincolo de existența pământeană a donatorului.

Acreditarea jurnaliștilor:
Pentru afi permanent la curent cu cele mai noi informații privind evenimentul Congresul Romtransplant 2012, jurnaliștii sunt invitați să completeze Formularul de acreditare pus la dispoziție în format .pdf pe site-ul Congresului (secțiunea Birou Presă).
După primirea Formularului de acreditare completat, semnat și ștampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau email media@romtransplant2012.ro, veți fi contactați pentru confirmarea acreditării dumneavostră.


"In premiera pentru Romania, cu ocazia Congresului Romtransplant 2012 se va desfasura examenul pentru Diploma Europeana de Transplant" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Grigoroșcuță
Email:media@romtransplant2012.ro
Telefon:0722.329.183

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Program pilot de finanţare suplimentară a medicilor

Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru ca medicii să poată fi plătiţi, suplimentar, în funcţie de performanţă. Ministerul intenţionează să iniţieze un program pilot de(...) citeste mai departeAPSR: Sanatatea romanilor, o urgenta nationala

Indiferent cât de multe măsuri s-ar lua, sistemul sanitar din România pare să aibă probleme în continuare. Potrivit reprezentanţilor Alianţei pentru Sănătate, reuniţi în data de 16 martie(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii va demara primul program de screening al cancerului de san

Pentru prima oară, la începutul anului 2018, în România va fi demarat Programul pilot de depistare precoce a cancerului de sân, care beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă în(...) citeste mai departeUltramaratonistul Andrei Gligor si alti sportivi de performanta strang fonduri pentru copiii cu(...)

București, 12 octombrie 2017. Peste 50 de persoane vor alerga duminică, 15 octombrie, 2017, ca parte a echipei ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată), la Maratonul Internațional(...) citeste mai departePrimul Raport de Monitorizare privind Comertul Online cu Medicamente din Surse Necontrolate din(...)

București, 7 iunie 2017 - A fost lansat primul Raport de Monitorizare privind Comerțul Online cu Medicamente din Surse Necontrolate din România! citeste mai departe