Biblioteca Centrala U.M.F. “Carol Davila” organizeaza cea de-a XV-a editie a manifestarii “Ziua Bibliotecii”

Biblioteca Centrala U.M.F. “Carol Davila” organizeaza cea de-a XV-a editie a manifestarii “Ziua Bibliotecii”
Cea de-a XV-a ediţie a manifestǎrii “Ziua Bibliotecii” va avea loc pe data de 2 octombrie 2012, la Biblioteca Centralǎ U.M.F. “Carol Davila” din cadrul Facultăţii de Medicină Generală U.M.F. „Carol Davila” din Bucureşti.

Devenită o tradiţie, manifestarea „Ziua Bibliotecii”, va fi anul acesta, prilej de promovare a resurselor electronice şi a serviciilor moderne pe care Biblioteca Centrală U.M.F. „Carol Davila” le pune la dispoziţia comunităţii academice din Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Monica Mocanu, directorul Bibliotecii Centrale a Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila” din București, a explicat care sunt factorii care conteazǎ atunci cȃnd vine vorba de achiziționarea resurselor științifice dar și cȃt de important este acesul la informații de ultima orǎ:

„Rapiditatea cu care poate fi accesată o anumită informație dar mai ales calitatea informațiilor obținute reprezintă factorii cei mai importanți care stau la baza alegerii resurselor științifice achiziționate. Biblioteca noastră își propune să dezvolte colecții de cărți și reviste electronice pentru a facilita accesul la informație de ultimă oră, colecții ce însumează în prezent câteva sute de titluri de cărți și zeci de mii de reviste accesibile prin platformele unor edituri de prestigiu precum Elsevier, Oxford Publishing sau American Chemical Society.”, a subliniat directorul Bibliotecii Centrale a U.M.F. “Carol Davila”.

n cadrul manifestǎrii, se va sǎrbǎtorii și Ziua Resurselor Electronice ȋn sala „Daniel Danielopolu”, a cǎrui deschidere va fi realizatǎ de cǎtre prorectorul științific, prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu, urmat de un workshop cu tema „Reference Manager” susținut de conf. univ. Corin Badiu.

Tot ȋn sala de lecturǎ “Daniel Danielopolu” grupul studenţilor medicinişti cu activitate ştiinţifică (SOMS) vor organiza o competiţie cu premii ȋn cadrul cǎreia studenţii îşi vor prezenta activitatea ştiinţificǎ.

Vor mai fi organizate și training-uri privind accesul la bazele de date ştiinţifice (ProQuest Hospital Collection, American Chemical Society, Clinical Key, Dentistry & Oral Sciences Source) dar și demonstraţii practice de exploatare a noilor tehnologii de scanare şi arhivare a documentelor printate.

În sala de lecturǎ “Thoma Ionescu” vor fi organizate expoziţii de cǎrţi, atlase dar și alte docimente reprezentative pentru istoria Universitǎții cu tema „Valori bibliofile” ȋncepȃnd cu ora 12:00.

În holul Facultăţii de Medicină Generală va fi organizat “Salonul de Carte Universitară” ȋn cadrul cǎruia cei interesaţi pot achiziţiona ultimele apariţii în domeniu medical, precum şi din alte domenii ale editurilor Romadidac, Prior & Books, Callisto, Editura Universitară “Carol Davila”, Cerma Print, Etna, Casa de Difuzare Alfa şi Omega, All, Manpress, Editura Naţional și altele.

„Ziua Bibliotecii” este o manifestare organizatǎ ȋn Zilelor Universităţii Carol Davila din Bucureşti, având ca partener SOMS (Scientific Organization of Medical Students).

SOMS (Scientific Organization of Medical Students) a fost ȋnființatǎ ȋn anul 1987 și reuneşte mediciniştii care au preocupări ştiinţifice constante, dovedite prin comunicări şi publicaţi. Cȃţiva dintre membri onorifici şi fondatori ai SOMS sunt: academician Laurenţiu Mircea Popescu, prof. univ dr. Mihai Coculescu, prof. univ. dr. Corin Badiu, prof. univ. dr. Leon Zagrean, prof. univ. dr. Mihai Moldovan, prof. univ. dr. Bogdan Miron dar și prof. univ. dr. Mircea Ivan.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Biblioteca Centrala U.M.F. “Carol Davila” organizeaza cea de-a XV-a editie a manifestarii “Ziua Bibliotecii”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa@umfcaroldavila.ro
Telefon:0752.231.573
Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Noi reguli privind organizarea concursului de Rezidenţiat

Ministerul Sănătății anunță că a fost aprobată de către Guvern Ordonanţa pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului Nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului. citeste mai departeMinistrul Sanatatii le multumeste cetatenilor care au raspuns pozitiv apelului de a dona sange

Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătății mulțumește cetățenilor care au răspuns apelului Ministerului Sănătății și care s-au prezentat în număr mare la centrele de transfuzii sanguine citeste mai departeMinisterul Sanatatii completeaza pentru prima data in ultimii sase ani lista de medicamente(...)

Ministerul Sănătăţii completează pentru prima dată în ultimii şase ani lista de medicamente compensate, pentru pacienţii cu boli rare. citeste mai departeMinisterul Sanatatii are un nou secretar de stat cu atributii principale in politica medicamentului

Ioana Ursu, 33 de ani, a devenit secretar de stat în Ministerul Sănătății și va coordona, printre altele, politica medicamentului. Numirea Ioanei Ursu vine ca o confirmare a priorității(...) citeste mai departeCastigatorii Galei Sanatatii, editia a IV-a 2012

Palatul Parlamentului şi-a deschis şi de această dată porţile, în seara de 5 decembrie 2012, pentru a găzdui cel mai important şi cel mai aşteptat eveniment al anului din lumea medicală – Gala(...) citeste mai departe