Al XIX-lea Congres National de Medicina de Laborator

Al XIX-lea Congres National de Medicina de Laborator
Impactul tehnologiei moderne asupra testelor biologice reprezintă una din temele dezbătute anul acesta la cea mai prestigioasă manifestare științifică din cadrul comunității de medicină de laborator din țara noastră, al 19-lea Congres Național de Medicină de Laborator, care va avea loc în perioada 31 octombrie – 03 noiembrie 2012, la Institutul Național de Statistică, București.

Concomitent cu Congresul Național de Medicină de Laborator se vor desfășura alte 3 manifestări științifice: cel de-al 7-lea Congres Național al Asistenților Medicali de Laborator, al 6-lea Simpozion de Imunopatologie, al 2-lea Simpozion de Monitorizare a Tratamentului Medical iar în paralel vor fi organizate două expoziții medicale specializate: Clinilab și Tehnomedica.

În cadrul unor dezbateri, Congresul SRML 2012 consemnează susținerea unor teme atât științifice cât și tehnice care acoperă un câmp științific vast: Infecţii declanşate în timpul dezastrelor, Interacţiunea predispoziţiei genetice - factori de mediu, Microorganisme implicate în pandemii, Semnificaţia clinică a testelor de laborator, Laboratorul clinic în viitor, Strategii privind programele de evaluare a calităţii în laborator, Standardizarea metodelor de analiză în laborator, Mecanisme moleculare şi celulare în bolile alergice şi autoimmune, Standardizarea testelor imunologice, Calitatea testelor la patul bolnavului, Medicina de laborator bazată pe dovezi etc.

O mențiune specială o atribuim faptului că evenimentul științific implică o largă participare națională și internațională a medicilor, biochimiștilor, biologilor, chimiștilor care își desfașoară activitatea în domeniul laboratorului clinic, cuprinzând contribuții știintifice originale, schimburi de idei și de experiență, discuții cu furnizorii de echipamente și reactivi de laborator.

“Congresul Societăţii Române de Medicină de Laborator este cel mai prestigios Congres științific organizat anual, un forum care permite oamenilor de știință să-și întâlnească colegii din întreaga lume, facilitând astfel schimbul de experiență și informații. Tema principală a Congresului va fi „Medicina de Laborator bazată pe dovezi”. Cercetări din întreaga lume vor fi prezentate în cadrul unor conferințe, simpozioane, prezentări orale, ateliere de lucru, sesiuni educative interactive”, a declarat conf. univ. dr. Manole Cojocaru, președinte Congres SRML 2012 şi preşedinte Societatea Română de Medicină de Laborator.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Al XIX-lea Congres National de Medicina de Laborator" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Grigoroșcuță
Email:media@srmlcongres.ro
Telefon:0722 329 183

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sanatatii dezminte informatiile aparute în mass-media privind declaratia sa de avere

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, dezminte informatiile vehiculate în mass-media, privind declaratia sa de avere, printr-un comunicat de presă. citeste mai departeMinisterul Sanatatii intentioneaza prelungirea contractului cadru si a programelor nationale de(...)

Începând cu luna martie 2013, Ministerul Sănătăţii va reorganiza programele naţionale de sănătate şi va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanţă. Până atunci, Ministerul(...) citeste mai departeSpitalele vor fi reclasificate, în funcţie de competenţă

Începând din 20 aprilie 2011, timp de 15 zile, toate unităţile sanitare cu paturi au obligaţia de a solicita în scris, direcţiei de sănătate publică din aria administrativ teritorială unde îşi(...) citeste mai departe„Despre sanatate, cu responsabilitate” - campanie educationala RASCI despre consumul informat si(...)

Medicamentele fără prescripție medicală, suplimentele alimentare și dispozitivele medicale pot fi o soluție eficientă pentru sănătate, dacă sunt utilizate corespunzător. Cu toate acestea,(...) citeste mai departeMedicii au nevoie de protecție

Colegiul Medicilor din România salută inițiativa Ministerului Sănătății de înăsprire a pedepselor pentru actele de amenințare sau violență la adresa personalului medical în timp ce aceștia își(...) citeste mai departe