Al XIX-lea Congres National de Medicina de Laborator

Al XIX-lea Congres National de Medicina de Laborator
Impactul tehnologiei moderne asupra testelor biologice reprezintă una din temele dezbătute anul acesta la cea mai prestigioasă manifestare științifică din cadrul comunității de medicină de laborator din țara noastră, al 19-lea Congres Național de Medicină de Laborator, care va avea loc în perioada 31 octombrie – 03 noiembrie 2012, la Institutul Național de Statistică, București.

Concomitent cu Congresul Național de Medicină de Laborator se vor desfășura alte 3 manifestări științifice: cel de-al 7-lea Congres Național al Asistenților Medicali de Laborator, al 6-lea Simpozion de Imunopatologie, al 2-lea Simpozion de Monitorizare a Tratamentului Medical iar în paralel vor fi organizate două expoziții medicale specializate: Clinilab și Tehnomedica.

În cadrul unor dezbateri, Congresul SRML 2012 consemnează susținerea unor teme atât științifice cât și tehnice care acoperă un câmp științific vast: Infecţii declanşate în timpul dezastrelor, Interacţiunea predispoziţiei genetice - factori de mediu, Microorganisme implicate în pandemii, Semnificaţia clinică a testelor de laborator, Laboratorul clinic în viitor, Strategii privind programele de evaluare a calităţii în laborator, Standardizarea metodelor de analiză în laborator, Mecanisme moleculare şi celulare în bolile alergice şi autoimmune, Standardizarea testelor imunologice, Calitatea testelor la patul bolnavului, Medicina de laborator bazată pe dovezi etc.

O mențiune specială o atribuim faptului că evenimentul științific implică o largă participare națională și internațională a medicilor, biochimiștilor, biologilor, chimiștilor care își desfașoară activitatea în domeniul laboratorului clinic, cuprinzând contribuții știintifice originale, schimburi de idei și de experiență, discuții cu furnizorii de echipamente și reactivi de laborator.

“Congresul Societăţii Române de Medicină de Laborator este cel mai prestigios Congres științific organizat anual, un forum care permite oamenilor de știință să-și întâlnească colegii din întreaga lume, facilitând astfel schimbul de experiență și informații. Tema principală a Congresului va fi „Medicina de Laborator bazată pe dovezi”. Cercetări din întreaga lume vor fi prezentate în cadrul unor conferințe, simpozioane, prezentări orale, ateliere de lucru, sesiuni educative interactive”, a declarat conf. univ. dr. Manole Cojocaru, președinte Congres SRML 2012 şi preşedinte Societatea Română de Medicină de Laborator.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Al XIX-lea Congres National de Medicina de Laborator" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Grigoroșcuță
Email:media@srmlcongres.ro
Telefon:0722 329 183

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Operatii de endoprotezare esofagiana, procedeu unicat la nivel national si international, (...)

În ultimele două săptămâni, trei pacienţi au primit o nouă şansă la viaţă în urma unor operaţii efectuate în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, de(...) citeste mai departe106 dosare medicale pentru Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, pana la 30 iunie(...)

Până la data de 30 iunie 2011, unităţile sanitare au depus la Ministerul Sănătăţii, un număr de 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru înscrierea în Programul de fertilizare in(...) citeste mai departeNominalizarile Galei Medica, editia a V-a, 2013

Colegiul Medicilor din România organizează în ziua de 19 iunie 2013, la Teatrul Mic din Bucuresti a V-a ediţie a Galei Medica. Ca în fiecare an, Gala Medica a nominalizat oameni şi proiecte(...) citeste mai departeA treia masa rotunda a ministrilor sanatatii cu sefii companiilor farmaceutice stabilite in Europa(...)

Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, a participat la cea de-a treia masă rotundă a miniștrilor sănătății cu șefii companiilor farmaceutice stabilite în Europa, în cadrul președinției malteze(...) citeste mai departeLansarea programului national „Alege Medicina Personalizata”

Câţi oamnei sunt diagnosticaţi zilnic cu boli necruţătoare?Câţi bolnavi de cancer reuşesc să se vindece şi câţi s-au resemnat în lupta cu această maladie?Câţi dintre pacienţii români au şanse egale(...) citeste mai departe