A II-a Editie a Congresului International de Sanatate-Alimentatie-Bunastare, SANABUNA, 19-21 octombrie 2012

A II-a Editie a Congresului International de Sanatate-Alimentatie-Bunastare, SANABUNA, 19-21 octombrie 2012
Mâncare sănătoasă în era vitezei? Vom afla dacă acest lucru este posibil de la cei mai renumiți specialiști în domeniu, la cea de-a II-a ediţie a Congresului Internaţional Sănătate – Alimentaţie – Bunăstare, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, în perioada 19-21 octombrie, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni.

Cum sănătatea este cel mai valoros factor pentru o bună calitate a vieții, dezvoltarea soluțiilor potrivite unei culturi a mâncării sănătoase şi implementarea acestora a devenit o certă prioritate în societatea de astăzi.
Deschiderea oficială a congresului care va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2012, începând cu ora 9:00, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, se bucură de prezența unor nume sonore precum:
- Prof. uni Eliot Sorel, GWU School of Medicine & School of Public Health, Founder Conflict Management Section WPA, Washington, DC
- Prof. Leon F. Wegnez, Secretary General of AIDA Brussels
- Prof. univ. dr. Florian Popa, Preşedintele Congresului Sanabună
- Prof. univ. dr. Petru Filip, Vicepreşedintele Senatului României
- Prof. univ. dr. Theodor Purcărea – Preşedintele Comitetului Român al Distribuţiei, membru al Bordului Asociaţiei Internaţionale a Distribuţiei - A.I.D.A-Bruxelles
- Adrian Rădulescu, Comisia pentru agricultură, silvicultură şi industria alimentară din Camera Deputaţilor
- Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, Preşedintele Colegiului Medicilor din România
- Prof. univ. dr. Ion Ababii, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemitianu” din Chişinău
- Prof. univ. dr. Remus Pricopie, Rectorul SNSPA Bucureşti
- Ioan Cătălin Nechifor, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava
- Gheorghe Cătălin Coman, Primarul Oraşului Fălticeni

În cadrul manifestării se vor dezbate probleme axate pe acţiunea responsabilă a partenerilor din piaţă ce îşi desfăşoară activitatea la graniţa dintre ştiinţele medicale şi economice şi au menirea de a influenţa şi proteja în mod corespunzător cel mai important actor din piaţă: pacientul, respectiv clientul. Din acest motiv, au fost alese teme de înalt interes pentru sesiunile de comunicări ştiinţifice, printre care amintim: “Comunicarea şi tehnologia informatică: Protejarea, Promovarea Sănătăţii şi Prevenirea Bolilor”, “Impactul afecţiunilor metabolice asupra tulburărilor afective”, “Prevalenţa factorilor de risc pentru sindromul metabolic la populaţia tânără”, “Alimente benefice pentru diferite patologii, în funcţie de culoarea lor”, Abordari comunitare inovative privind stilul de viaţă sănătos la copii şi adolescenţi”, “Influenţele alimentaţiei sănătoase asupra dezvoltării psihice armonioase a tinerilor”.

Un punct de referinţă în desfăşurătorul evenimentului constă în abordarea “influenței alimentației sănătoase asupra dezvoltării psihice armonioase a tinerilor”, lucrare ce va fi prezentata de Simona Maria Vlădica, Director General Sănătatea Media Group.
"Consider alimentația unul dintre factorii importanți ai dezvoltării psihice a tinerilor, acest aspect fiind deseori ignorat de către părinți, din păcate. Voi susține cu argumente aceste influențe, atât din postura de psiholog, cât și din cea de părinte. Ca mamă, analizez toți factorii care contribuie la construirea armonioasă a viitorului adult și iau măsurile necesare pentru viitorul copiilor mei. Ca psiholog, analizez în permanenţă metodele prin care psihicul se clădește echilibrat, oferind personalității premisele unei dezvoltări armonioase", susţine Lect. Univ. Dr. Simona Maria Vlădica.

A II-a ediţie a Congresului Internaţional Sănătate – Alimentaţie – Bunăstare este organizat în colaborare cu A.I.D.A Bruxelles, Comitetul Român al Distribuţiei, European Retail Academy, având ca parteneri: Universitatea Româno-Americană, Şcoala Naţională de Studii Administrative şi Politice, Fundaţia România de Mâine, Societatea Ştiinţifică de Management din România şi Sănătatea Media Group.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"A II-a Editie a Congresului International de Sanatate-Alimentatie-Bunastare, SANABUNA, 19-21 octombrie 2012" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:comunicare@sanatateamediagroup.ro
Telefon:0730600094, 0752231577

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Distinctii onorifice de Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013

Unul dintre momentele speciale ale Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2013 a fost recunoaşterea unor parteneriate de succes şi a personalului unităţii cu rezultate remarcabile, fiind acordate(...) citeste mai departeTurismul medical se dezvolta prin cooperare interinstitutionala

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cseke Attila, ministrul Sănătăţii şi Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, au semnat 14 iulie 2011, protocolul de colaborare(...) citeste mai departeMedicii rezidenti vor incasa bursele de rezidentiat pana la intrarea in vigoare a cresterilor(...)

Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative și vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale. citeste mai departeZiua Internationala a Bolilor Rare!

Anul 2015 marchează opt ani consecutivi, de succes de Ziua Bolilor Rare. Continuând impulsul, Ziua Bolilor Rare 2015 pune accentul asupra vieții de zi cu zi a pacienților, familiilor și(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii va suplimenta numarul de locuri la concursul de Rezidentiat pentru domeniul(...)

Ministerul Sănătăţii suplimentează cu 48 numărului de locuri la concursul de Rezidenţiat care va fi organizat în data de 25 noiembrie 2012. Măsura vizează numai domeniul medicină, lista(...) citeste mai departe