Dr. Raed Arafat: Lupta impotriva consumului de droguri este o lupta continua

Dr. Raed Arafat: Lupta impotriva consumului de droguri este o lupta continua
Numărul consumatorilor de droguri a crescut foarte mult în ultimii ani, în ciuda faptului că autoritățile închid magazinele care distribuie etnobotanice.

”Lupta împotriva consumului de droguri este o luptă continuă, mai ales că autoritățile închid magazinele care distribuie etnobotanice, dar acestea continuă să apară. De aceea, cel mai important lucru este să prevenim consumul. Tinerii cred că aceste droguri legale nu sunt nocive, dar de fapt sunt ilegale, iar impactul lor asupra sănătății este foarte grav”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul primei conferințe naționale ”Adicția”.

Prezent la manifestare, primarul general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu a declarat că va discuta cu ONG-urile, cu sprijinul Primăriei, să organizeze întâlniri cu persoanele dependente. Scopul acestor întâlniri este acela de a preveni transmiterea unor boli, cum ar fi HIV-ul, din cauza seringelor pe care le folosesc toxicomanii.

”Era timpul pentru o astfel de manifestare care să reunească specialiști din mai multe domenii, pentru că amploarea și gravitatea fenomenului trebuie să ne dea tuturor de gândit și pentru că este evident că doar printr-un efort conjugat, multidisciplinar, putem spera să biruim în lupta cu flagelul stupefiantelor și alcoolului. Este evident din experiența recentă că instituțiile publice din diverse domenii nu pot acționa separat, fiecare cu programele lui și că trebuie strânse rândurilepentru a putea spera că tinerii noștrii sunt salvați din ghearele celui mai perfid dușman: adicția”, a adăugat primarul general, dr. Sorin Oprescu.


"Dr. Raed Arafat: Lupta impotriva consumului de droguri este o lupta continua" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Prioritizarea cercetarii in domeniul serviciilor si al sistemelor de sanatate din Romania

Departamentul de Sănătate Publică, din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai a organizat în 22 Ianuarie la Cluj-Napoca o întâlnire la(...) citeste mai departeCrucea Rosie Romana organizeaza sambata, 1 iunie, evenimentul Banca de alimente pentru copii, cu(...)

Crucea Roșie Română organizează sâmbătă, 1 iunie, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Florian Bodog, a cerut convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa(...)

Ca urmare a semnalelor de alarmă legate de posibila retragere a unor medicamente de pe piața românească, ministrul Sănătății, prof.dr. Florian Bodog, a transmis la finalul săptămânii trecute o(...) citeste mai departeMesajul Presedintelui Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania. 8 mai 2018, Ziua(...)

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină în fiecare an peste 160 de milioane de oameni aflați în situație de conflict, afectați de criză sau de dezastre naturale. Prin(...) citeste mai departeUniversitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila – scoala excelentei medicale

Aproape 3.000 de medici şi studenţi la medicină şi-au anunţat intenţia de a participa la Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, unul dintre cele mai importante(...) citeste mai departe