Ministerul Sanatatii: Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la sfarsitul anului 2012

Ministerul Sanatatii: Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la sfarsitul anului 2012
Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au găsit soluții pentru finanţarea unităţilor sanitare, în ultimele 2 luni ale anului.

La sfârșitul lunii septembrie au fost repartizate Caselor Județene de Sănătate sumele reținute conform prevederilor legale în vigoare, asigurându-se prin acte adiționale efectuarea serviciilor medicale spitalicești, inclusiv luna noiembrie 2012.

”Fondurile pentru luna noiembrie sunt asigurate, urmând a fi plătite în decembrie”, asigură președintele CNAS, dr. Doru Bădescu. ”Pentru luna decembrie 2012 serviciile medicale se asigură conform prevederilor art.6 din Contractul Cadru, plățile urmând a fi efectuate în ianuarie 2013”, explică oficialul CNAS.

Ca urmare a demersurilor efectuate de Ministerul Sănătății și Casa Natională de Asigurări de Sănătate, la rectificarea bugetară din această lună, bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) va fi suplimentat în vederea plății arieratelor înregistrate la nivelul spitalelor publice.

“La finanţare vor avea prioritate unităţile sanitare regionale şi cele din zonele unde se rezolvă cazurile complexe. Sumele finale pentru fiecare unitate se vor stabili cu exactitate după finalizarea procedurilor de rectificare bugetară”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății.

În prezent, restanţele unităţilor sanitare din subordinea Ministerului Sănătății reprezintă aproximativ 170 milioane lei, din care cu termen de plată mai vechi de 90 de zile, considerate arierate, sunt în valoare de 79 milioane de lei.


"Ministerul Sanatatii: Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la sfarsitul anului 2012" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sănătăţii continuă procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat comasarea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Tg. Mureş cu Spitalul Clinic de Urgenţă Tg Mureş. citeste mai departePrimaria Municipiului Bucuresti a instalat 20 de puncte de combatere a caniculei in cele mai(...)

La solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, reamintim ca Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB, a montat containere şi corturi anticaniculă în cele mai aglomerate zone din Capitală, iar(...) citeste mai departeNoutati pentru concursul de Rezidentiat 2016

Concursul de Rezidențiat 2016 vine cu noutăți pentru absolvenții care îl promovează. O serie de specialități a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene. citeste mai departeMinistrul Sanatatii si Ambasadorul Frantei au semnat un memorandum de cooperare pentru un proiect(...)

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, au semnat miercuri un memorandum care îşi propune dezvoltarea asistenţei medicale(...) citeste mai departeExamenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti s-a(...)

Miercuri, 24 iulie 2013, a avut loc examenul de admitere pentru toate facultǎțile din cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Examenul a început la ora 9:00 pentru(...) citeste mai departe