Ministerul Sanatatii: Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la sfarsitul anului 2012

Ministerul Sanatatii: Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la sfarsitul anului 2012
Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au găsit soluții pentru finanţarea unităţilor sanitare, în ultimele 2 luni ale anului.

La sfârșitul lunii septembrie au fost repartizate Caselor Județene de Sănătate sumele reținute conform prevederilor legale în vigoare, asigurându-se prin acte adiționale efectuarea serviciilor medicale spitalicești, inclusiv luna noiembrie 2012.

”Fondurile pentru luna noiembrie sunt asigurate, urmând a fi plătite în decembrie”, asigură președintele CNAS, dr. Doru Bădescu. ”Pentru luna decembrie 2012 serviciile medicale se asigură conform prevederilor art.6 din Contractul Cadru, plățile urmând a fi efectuate în ianuarie 2013”, explică oficialul CNAS.

Ca urmare a demersurilor efectuate de Ministerul Sănătății și Casa Natională de Asigurări de Sănătate, la rectificarea bugetară din această lună, bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) va fi suplimentat în vederea plății arieratelor înregistrate la nivelul spitalelor publice.

“La finanţare vor avea prioritate unităţile sanitare regionale şi cele din zonele unde se rezolvă cazurile complexe. Sumele finale pentru fiecare unitate se vor stabili cu exactitate după finalizarea procedurilor de rectificare bugetară”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății.

În prezent, restanţele unităţilor sanitare din subordinea Ministerului Sănătății reprezintă aproximativ 170 milioane lei, din care cu termen de plată mai vechi de 90 de zile, considerate arierate, sunt în valoare de 79 milioane de lei.


"Ministerul Sanatatii: Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la sfarsitul anului 2012" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Mai multe Asociatii de Pacienti au decis sa trimita Guvernului si Parlamentului mai multe(...)

Reprezentanţii Alianţei Pacienţilor Cronici din România, Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Asociaţiei Transplantaţilor din România, Asociaţiei Sanohep – România, Asociaţiei(...) citeste mai departeSorina Pintea, ministrul Sanatatii, a vizitat in aceasta dupa amiaza doua spitale din judetul(...)

Ministrul Sănătății a discutat cu autoritățile locale managementul celor două unități medicale și cu personalul medical despre deficitul de personal, dotarea cu aparatură medicală, investițiile în(...) citeste mai departeNumarul serviciilor medicale si farmaceutice validate cu cardul de sanatate este in crestere

Numarul cardurilor activate in sistem s-a dublat de la o zi la alta. Daca luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, in data de 5 mai 2015 au fost activate 248.777 de carduri. citeste mai departeMainile dezinfectate sunt maini sigure! Prima conferinta nationala din cadrul campaniei Salveaza(...)

Institutul Național de Boli Infecțioase ,,Prof. Dr. Matei Balș’’ a organizat cu susținerea Ministerului Sănătății și în parteneriat cu Academia Aesculap prima conferință națională ,,Salvează vieți:(...) citeste mai departe„Women and Children First MMXII - Get the Best Value From your Lives” dedicate femeilor active,(...)

Event4all – alături de EIT Forum Auto – Importator Volvo, Carton, BCR Asigurări de Viață, Vienna Insurance Group si Silhouette - Centre de Slăbit si Înfrumusețare, a organizat la Capital Plaza in(...) citeste mai departe