Medicii romani si italieni vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Medicii romani si italieni vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice
Medicii români și italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, dr. Raed Arafat, ministrul Sănătății, Andrea Mecenaro, CEO, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia și prof. dr. Mr. Alessandro Frigiola, Director Cardiac Surgery Department semnând un protocol în acest sens, potrivit unui comunicat de presă remis SănătateaTV.ro.

Conform documentului, pe o durată de trei ani va fi realizat un program naţional de dezvoltare a acestui sector, printr-o serie de acţiuni comune. Astfel, va exista un proiect de instruire a tinerilor medici români, dar şi a asistenţilor medicali din sectoare de interes şi deficitare din punct de vedere al resurselor umane, chirurgie cardiacă, cardiologie, anestezie pediatrică.

De asemenea, cooperarea mai prevede ca, echipe complete de medici italieni cardiologi şi chirurgi cardiaci să poată realiza intervenţii în centrele din România specializate în cardiochirurgie pediatrică, dar şi ca pacienţi români să poată fi trataţi în clinica italiană, până la finalizarea proiectului.

Proiectul urmează a se implementa în 4 centre din ţară, Spitalul Marie Curie din Bucureşti, unde va demara activitatea intervenţională, în centrele şi institutele de boli cardiovasculare din Cluj Napoca şi Iaşi, dar și în centrul din Tg. Mureş unde se intenţionează creşterea capacităţii de operare şi ridicarea nivelului de complexitate a cazurilor tratate.

“Este nevoie de un plan concret de dezvoltare a acestui sector şi de o strategie clară şi o viziune asupra rezultatelor pe care dorim să le obţinem. Împreună cu colegii de la San Donato, dar şi cu alţi specialişti din ţară şi străinătate vom asigura realizarea unei strategii, dar şi implementarea ei concretă în următorii 3 ani. În acest fel, copiii care se nasc cu malformaţii congenitale cardiace vor putea fi trataţi în ţară fără a mai fi necesar transferul lor în alte ţări”, a declarat dr. Raed Arafat, ministrul Sănătăţii.

IRCCS Policlinico San Donato a fost fondată în 1969. Spitalul este recunoscut pentru expertiza şi dotările din domeniul cardiochirurgiei pediatrice, dar şi a altor specialităţi


"Medicii romani si italieni vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” isi omagiaza inaintasii

Medicina militară aniversează, la data de 21 august, 152 de ani de la înfiinţarea Corpului ofiţerilor sanitari ai Armatei. Cu acest prilej, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol(...) citeste mai departeS-a deschis primul centru de servicii gratuite integrate pentru copii cu autism din zona de nord a(...)

1 din 54 de băieți și 1 din 88 de copii sunt diagnosticați cu tulburare de spectru autist. Incidența alarmantă a afecțiunii, lipsa unui sistem de informare dar și posibilitățile reduse de intervenție(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii anunta investitii in sectiile de ATI

Secţiile de de anestezie şi terapie intensivă din 41 spitale din ţară vor fi reabilitate anul acesta printr-un program al Ministerului Sănătăţii. CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a aprobat,(...) citeste mai departeVicepremierul Viorel Stefan si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, s-au intalnit, in aceasta(...)

În timpul discuțiilor, oficialul OMS a afirmat că România a făcut progrese constante în domeniul sănătății. Zsuzsanna Jakab a declarat că ultimul raport de evaluare al OMS pentru România arată(...) citeste mai departeComunicat de presa privind videoconferinta sustinuta de secretarul de stat Raed Arafat pe tema(...)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a susţinut în data de 6 august 2013, împreună cu prof. dr. Dorel Săndesc şi conf. dr. Şerban Bubenek, reprezentând Societatea Română de(...) citeste mai departe