Medicii romani si italieni vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Medicii romani si italieni vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice
Medicii români și italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, dr. Raed Arafat, ministrul Sănătății, Andrea Mecenaro, CEO, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia și prof. dr. Mr. Alessandro Frigiola, Director Cardiac Surgery Department semnând un protocol în acest sens, potrivit unui comunicat de presă remis SănătateaTV.ro.

Conform documentului, pe o durată de trei ani va fi realizat un program naţional de dezvoltare a acestui sector, printr-o serie de acţiuni comune. Astfel, va exista un proiect de instruire a tinerilor medici români, dar şi a asistenţilor medicali din sectoare de interes şi deficitare din punct de vedere al resurselor umane, chirurgie cardiacă, cardiologie, anestezie pediatrică.

De asemenea, cooperarea mai prevede ca, echipe complete de medici italieni cardiologi şi chirurgi cardiaci să poată realiza intervenţii în centrele din România specializate în cardiochirurgie pediatrică, dar şi ca pacienţi români să poată fi trataţi în clinica italiană, până la finalizarea proiectului.

Proiectul urmează a se implementa în 4 centre din ţară, Spitalul Marie Curie din Bucureşti, unde va demara activitatea intervenţională, în centrele şi institutele de boli cardiovasculare din Cluj Napoca şi Iaşi, dar și în centrul din Tg. Mureş unde se intenţionează creşterea capacităţii de operare şi ridicarea nivelului de complexitate a cazurilor tratate.

“Este nevoie de un plan concret de dezvoltare a acestui sector şi de o strategie clară şi o viziune asupra rezultatelor pe care dorim să le obţinem. Împreună cu colegii de la San Donato, dar şi cu alţi specialişti din ţară şi străinătate vom asigura realizarea unei strategii, dar şi implementarea ei concretă în următorii 3 ani. În acest fel, copiii care se nasc cu malformaţii congenitale cardiace vor putea fi trataţi în ţară fără a mai fi necesar transferul lor în alte ţări”, a declarat dr. Raed Arafat, ministrul Sănătăţii.

IRCCS Policlinico San Donato a fost fondată în 1969. Spitalul este recunoscut pentru expertiza şi dotările din domeniul cardiochirurgiei pediatrice, dar şi a altor specialităţi


"Medicii romani si italieni vor colabora in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Eficacitatea si importanta sigurantei in administrarea de suplimente alimentare

Specialiști ai sistemului sanitar din România (medici, farmacişti si reprezentanți ai industriei pharma) au analizat vineri, 14 februarie 2014, beneficiile suplimentelor alimentare și tendința(...) citeste mai departe„Despre sanatate, cu responsabilitate” - campanie educationala RASCI despre consumul informat si(...)

Medicamentele fără prescripție medicală, suplimentele alimentare și dispozitivele medicale pot fi o soluție eficientă pentru sănătate, dacă sunt utilizate corespunzător. Cu toate acestea,(...) citeste mai departeRecomandari ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind metodele de preventie si tratament ale(...)

Informații cu privire la simptomele, leziunile și afecțiunile cauzate de vremea rece, metodele de prevenție și tratament citeste mai departeLista cu investitiile realizate de autoritatile locale in sistemul sanitar

La un an după descentralizarea unităţilor sanitare şi trecerea acestora în administrarea autorităţilor locale, CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a prezentat un Raport al contribuţiilor autorităţilor(...) citeste mai departeMS: Comunicat de presa privind situatia de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru(...)

Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului Director General al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, despre care suntem îndreptățiți să afirmăm că a fost principala cauză a declinului(...) citeste mai departe