Locuinţe pentru medicii tineri prin Programul ANL

Locuinţe pentru medicii tineri prin Programul ANL
Dr. Raed Arafat, ministrul Sănătăţii și Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, au semnat astăzi, 29 noiembrie 2012, Protocolul de colaborare având ca obiect realizarea de locuințe pentru specialiștii din Sănătate, în cadrul Programului de construcție a locuințelor destinate tinerilor şi implementat de ANL.

Conform documentului, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării şi Turismului vor colabora pentru contruirea, începând de anul viitor, a 400 de locuinţe pentru medicii tineri în Bucureşti şi judeţele Timişoara, Iaşi, Craiova, Cluj.

Astfel, în Bucureşti vor fi construite 150 de locuinţe, iar în celelalte judeţe câte 50.

“Programul ANL este binevenit pentru tinerii noştri. Cu toate că numărul rezidenţilor este mult mai mare decât posibilităţile acestui program, este un pas care vine în sprijinul lor să locuiască acolo unde fac pregătirea, cu costuri minime. Lipsa locuinţelor este una dintre problemele majore cu care ne confruntăm. Mulţi medici cer transferul din unităţile unde sunt rezidenţi tocmai din aceste motive locative”, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat că şi în alte ţări centrele cu clinici universitare au astfel de spaţii care sunt puse la dispoziţia tinerilor, care îşi continuă studiile într-o specialitate.

Lucrările pentru demararea construcţiilor vor putea începe în luna martie 2013 şi vor dura între 8 şi 12 luni.

Criteriile privind repartizarea locuinţelor vor fi stabilite de către Ministerul Sănătăţii.

În Bucureşti, probabil că primele locuinţe vor fi construite pe platforma de la Fundeni.


"Locuinţe pentru medicii tineri prin Programul ANL" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa2@ms.ro
Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Decizie definitiva in procesul dintre familia actorului Toni Tecuceanu si Institutul National de(...)

Decizia definitiva si irevocabila, din data de 20.06.2014, certifica faptul ca Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” a procedat corect – in conformitate cu normele(...) citeste mai departeTineri specialiști, personalități medicale renumite, studii clinice de actualitate, noi date(...)

Aproximativ 200 de tineri specialiști, precum și reputați profesioniști din medicina românească au participat la Școala de Vară Neurodiab 2013. Devenită deja un eveniment de tradiție în(...) citeste mai departeExamenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti se va(...)

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București organizează în data de 24 iulie 2013 examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licență pentru anul 2013 –(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii si Federatia SANITAS au semnat un acord de colaborare pentru reorganizarea(...)

Ministerul Sănătăţii şi Federaţia SANITAS au semnat azi 07.04.2014 un acord de colaborare pentru reorganizarea sistemului sanitar. citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit astazi cu reprezentantul Asociatiei(...)

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a intâlnit astăzi cu reprezentantul Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă(...) citeste mai departe