Spitalul de Urgenta Floreasca ar putea avea propriul heliport

Spitalul de Urgenta Floreasca ar putea avea propriul heliport
Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală ar putea avea propriul heliport unde să aterizeze elicopterul SMURD, pe una din terasele spitalului, pe cea mai înaltă clădire a acestuia.

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală ar putea avea propriul heliport unde să aterizeze elicopterul SMURD, pe una din terasele spitalului, pe cea mai înaltă clădire a acestuia.

“Avem un proiect făcut pentru un heliport pe clădirea spitalului. În acest sens, există chiar şi un studiu de fezabilitate făcut, trebuie doar identificată sursa de finanţare. Sperăm că odată cu finalizarea noului UPU să se găsească finanţare şi pentru aşa ceva. Nu este vorba despre o sumă exorbitantă, avem nevoie de aproximativ 900.000 de euro”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro, dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Potrivit dr. Bogdan Opriţa, valoarea proiectului presupune nu doar heliportul propriu-zis, ci şi sisteme de semnalizare-direcţionare, o instalaţie de stins incendii, precum şi un lift necesar transportului pacienţilor în interiorul spitalului.

Declaraţiile au fost făcute în data de 3 decembrie 2012, la inaugurarea unei noi Unităţi de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalul de Urgenţă Floreasca. Clădirea a fost inaugurată în prezenţa mai multor oficialităţi, printre care şi premierul Victor Ponta, ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, foştii ministri ai Sănătăţii, Cseke Attila şi dr. Vasile Cepoi, precum şi reprezentanţi ai Spitalului Floreasca


"Spitalul de Urgenta Floreasca ar putea avea propriul heliport" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Programul de vaccinare a copiilor intra in normal

Ministerul Sănătății informează că din a doua parte a lunii octombrie intră în normal programul de vaccinare a copiilor, conform schemei naționale de imunizare. citeste mai departeInceput de an universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti

Marți, 1 octombrie 2013, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, eveniment ce s-a(...) citeste mai departePremiera medicala: Primaria Capitalei va realiza primul Centru de Excelenta in Diabet din Romania

Centrul de Excelență pentru tratarea diabetului va fi deschis în cadrul Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Capitală, peste un an. Proiectul este derulat de(...) citeste mai departeVanzarile Grupului Roche in primul trimestru al anului 2011 - in linie cu estimarile pentru(...)

Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere stabila, in moneda locala, a vanzarilor globale ale Grupului, pe primele trei luni ale anului 2011 la 11.1 miliarde franci elvetieni. citeste mai departeCinci centre de radioterapie vor fi dotate cu aparatura medicala, cu sprijinul financiar al Bancii(...)

Ministrul Sănătății, prof.dr.Florian Bodog, a semnat astăzi primele contracte de achiziție pentru dotarea cu echipamente de radioterapie a cinci spitale din București și(...) citeste mai departe