Generatia tanara a medicinei romanesti - premiata in cadrul celei de-a XVI-a editii a Congresului pentru Studenti si Tineri Medici

Generatia tanara a medicinei romanesti - premiata in cadrul celei de-a XVI-a editii a Congresului pentru Studenti si Tineri Medici
Cele mai bune lucrări au fost premiate în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Congresului pentru Studenți și Tineri Medici organizată de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti în perioada 6-9 decembrie 2012.

Manifestarea s-a bucurat de o prezenţă numeroasă de peste 400 de participanţi: “Congresul a fost un succes pe toată perioada desfăşurării sale, iar echipa organizatorică a fost foarte unită şi dedicată. De asemenea, cadrele didactice care au făcut parte din comisiile de evaluare a lucrărilor ştiinţifice au prezentat un profesionalism deosebit. Ne bucură faptul că participanţii ne-au transmis un feedback pozitiv”, a susţinut Cristian Moise, preşedintele Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti.

În urma deciziei comisiilor de jurizare, cele mai bune expuneri au fost premiate, pe data de 9 decembrie 2012 în Amfiteatrul George Emil Palade al Facultăţii de Medicină din cadrul U.M.F. "Carol Davila":
La secţiunea “Ştiinţe Fundamentale” premiul 1 a fost acordat autoarei Elena Georgescu din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” din Bucureşti, pentru lucrarea “Modificări ale potenţialelor evocate vizual corelate cu profunzimea anesteziei indusă de sevofluran şi cloralhidrat”. Premiul 2 a revenit autoarei Daniela Pârvu, centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” din Bucureşti, pentru lucrarea “Supresia corticală indusă de sevofluran în diabetul zaharat experimental”, iar premiul 3 a fost înmânat autorilor Boris Chilinciuc şi Dan Buceschi din centrul universitar UMF „Gr. T. Popa”Iaşi, pentru lucrarea “Influenţa radiaţiilor emise de telefoanele mobile asupra producţiei de radicali liberi în trei tulpini de Schizosaccharomyces pombe.”

Premiul Publicului la secţiuea “Ştiinţe Fundamentale” a fost acordat Dr. Andrei-Alexandru Muntean din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” din Bucureşti, pentru lucrarea “Evaluarea microcalorimetrică a activităţii bactericide a două substanţe antibiotice pe o tulpină de referinţă de E.coli.”

La secţiunea “Ştiinţe Medicale” premiul 1 a fost acordat autorilor Gabriel Pop, Andrei Pop şi Mircea Robu, din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” din Bucureşti, pentru lucrarea „Cine se asociază cel mai bine cu hipertensiunea arterială: ABSI sau Indicii antropometrici consacraţi?”. Premiul 2 a revenit autoarei Elena Burlacu din centrul universitar Universitatea „Dunarea de Jos” Galaţi pentru lucrarea “Activitatea fizică la pacienţii cu sindrom de apnee în somn”. Premiul 3 a fost înmânat autorilor Andreea Teodora Topor şi Adina Mihaela Creţu din centrul universitar U.M.F. “Carol Davila” din Bucureşti pentru lucrarea „Etiologia infecţiilor urinare complicate”.

La secţiunea “Ştiinţe Medicale” au fost acordate şi o serie de menţiuni: menţiunea 1 pentru autorii Alexis Vuzitas şi George Petre din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti, menţiunea 2 a revenit autorului Marius Mihai Sabau din centrul universitar U.M.F. „Lucian Blaga” Sibiu, iar menţiunea 3 a fost înmânată autoarei Georgiana Camburu din centrul universitar U.M.F. „Carol Davila” Bucureşti. Premiul publicului a revenit autorilor Andreea-Cătălina Chirilă şi Iulia Elena Carabulă din centrul universitar U.M.F. „Gr. T. Popa” Iaşi.

La secţiunea “Ştiinţe Chirurgicale” premiul 1 a fost acordat autoarei Iuliana Coti din centrul universitar U.M.F. „Victor Babeș” Timişoara, pentru lucrarea “Anevrismele aortei toracice ascendente. Abordul şi tehnica chirurgicală”. Premiul 2 a revenit autoarei Adela Elena Voicescu din centrul universitar U.M.F. „Lucian Blaga” Sibiu, pentru lucrarea „Rezolvarea unei edentaţii mandibulare clasa II Kennedy prin intermediul autogrefei osoase şi implantelor dentare”, iar premiul 3 a fost înmânat autoarei Laura Runcan din centrul universitar U.M.F. Târgu-Mureş, pentru lucrarea “Complicaţiile materne tardive după naşterea prin operaţie cezariană în cazuistica clinicii obstetrică-ginecologie Târgu Mureş.

Premiul Publicului la secţiunea “Ştiinţe Chirurgicale” a fost acordat autorilor Alexandra-Maria Mardare şi Elena Puscasu din centrul universitar U.M.F. „Gr. T. Popa” Iaşi, pentru lucrarea “Indicaţii şi rezultate ale procedurii de derivaţie transapendiculară.”

Congresul pentru Studenți și Tineri Medici a înglobat o varietate de acțiuni stiintifice: conferințe, workshopuri și festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări ştiinţifice ale tinerilor studenți și medici, prezentate în timpul congresului. Manifestarea a fost structurată în 4 secţiuni: Ştiinţe Fundamentale, Ştiinţe Medicale, Ştiinţe Chirurgicale şi Poster, în cadrul cărora participanţii şi-au prezentat lucrările ştiinţifice.

Congresul s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Centrului de Imunogenetică şi Virusologie Fundeni, Institutului de Chimie-Fizică "Ilie Murgulescu", Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, Centrului de Formare în Ultrasonografie U.M.F. "Carol Davila" şi a Spitalului Clinic "Dr. Ioan Cantacuzino".


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Generatia tanara a medicinei romanesti - premiata in cadrul celei de-a XVI-a editii a Congresului pentru Studenti si Tineri Medici" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa@umfcaroldavila.ro
Telefon: 031.418.04.08 031.418.04.08 0752.231.573
Sursă:www.umf.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Premiile UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca 2014 - performanta in invatamantul medical

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a premiat performanţa şi realizările din ultimul an ale reprezentanților săi. Ceremonia de decernare a premiilor(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a participat la dezbaterea privind impactul obezitatii la copii din cadrul(...)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană au participat la dezbaterea privind impactul obezităţii la copii precum şi la cei cu nevoi de dezvoltare(...) citeste mai departeAsociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) - finalista cu 2 campanii la IPRA Golden World(...)

24 iunie 2014 – Două dintre proiectele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) concepute şi implementate în 2013 de către divizia de Healthcare Communications a IMAGE PR au fost(...) citeste mai departeComunicat de presa CNAS: Reactie la numirea dr. Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS

Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale nr. DSP/145/10.06.2013, prin care consilierul prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în(...) citeste mai departeCardul national de sanatate, un instrument care va face ordine in sistem

Proiectul de Hotărâre de Guvern care conţine Normele metodologice de aplicare a cardului naţional de sănătate s-a aflat în dezbatere publică şi va fi analizat şi supus aprobării în(...) citeste mai departe