CMR solicita noului Guvern Ponta rezolvarea revendicarilor cuprinse in Declaratia Adunarii Generale a CMR

CMR solicita noului Guvern Ponta rezolvarea revendicarilor cuprinse in Declaratia Adunarii Generale a CMR
Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România îşi manifestă regretul că dezbaterea publică privind sistemul de sănătate este parazitată de teme marginale şi nu se axează pe adevăratele subiecte relevante pentru sistemul sanitar din România.

Considerăm că impunerea unor criterii de finanţare după forma de proprietate a serviciilor medicale, precum şi obligarea medicilor de a lucra, fie în sistem public, fie în sistem privat, nu vor avea nici un efect benefic pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei României.

Adevăratele probleme ale sistemului sunt subfinanţarea, deficitul de personal calificat şi o legislaţie confuză care se pretează la interpretări şi care vulnerabilizează atât corpul medical, cât şi pacienţii.

Colegiul Medicilor din România a salutat creşterea bugetului sănătăţii cu un miliard de euro, dar a fost dezamăgit de modul în care aceste fonduri suplimentare au fost direcţionate. Este de neînţeles pentru membrii corpului medical cum statul român poate să găsească, cu eforturi, această sumă pentru firmele de medicamente, dar nu reuşeste să identifice 40 de milioane de euro pentru a permite dublarea salariilor medicilor rezidenţi.

Deficitul de personal medical calificat a ajuns la o cotă alarmantă. În anul 2012, s-a coborât sub nivelul critic de 40.000 medici cu liberă practică în România. Avem la acest început de an doar 39.813 medici, comparativ cu 41.799 medici în 2012 şi 55.000 de medici în 1990.
Măsurile anunţate, chiar dacă ulterior s-a revenit asupra lor, nu constituie altceva decât metode de a alunga medicii români din ţară.

În domeniul legislativ, CMR consideră că simple amendamente la o lege nu elimină riscurile exercitării profesiei medicale în România şi că este nevoie de o legislaţie modernă şi adecvată spiritului European.

CMR solicită noului Guvern Ponta de a rezolva, aşa cum a promis, revendicările cuprinse în Declaraţia Adunării Generale a CMR din martie 2012 şi îşi arată în continuare disponibilitatea pentru un dialog pentru creşterea eficienţei sistemului de sănătate şi a calităţii actului medical.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"CMR solicita noului Guvern Ponta rezolvarea revendicarilor cuprinse in Declaratia Adunarii Generale a CMR" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii a infiintat o linie telefonica unica pentru victimele de la Colectiv

Ministerul Sănătății anunță înființarea unei linii telefonice unice, la care victimele incendiului de la Colectiv și rudele acestora pot apela pentru a solicita sprijin. citeste mai departeMinistrul Sanatatii l-a demis pe managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii Marie Curie,(...)

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, a luat, în data de 9 iulie 2013, decizia de a-l demite pe managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii “Marie Curie”, Gabriel Smarandache. citeste mai departeLegislatia europeana privind desfasurarea cercetarii stiintifice medicale in tarile UE va fi(...)

Legislatia europeana privind desfasurarea cercetarii stiintifice medicale in tarile UE va fi modificata in mod substantial. Primul pas a fost facut in cursul saptamanii trecute-mai exact pe 25(...) citeste mai departeCongresul National Bolile Cronice Netransmisibile 2016 Bilantul unui eveniment care si-a atins(...)

Prevenția bolilor cronice netransmisibile, creșterea nivelului de educație medicală, precum și sporirea gradului de informare la nivel populațional în România, au reprezentat câteva dintre cele mai(...) citeste mai departePeste 1.000 de elevi din liceele Capitalei si orasele limitrofe vor vizita UMF Carol Davila in(...)

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti susţine programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!” inițiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ce se(...) citeste mai departe