Spitalele CFR din tara vor intra in subordinea Ministerului Sanatatii

Spitalele CFR din tara vor intra in subordinea Ministerului Sanatatii
Unitățile sanitare cu paturi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor (MT) vor trece în cea a Ministerului Sănătății. Mai mult decât atât, Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului își va înceta activitatea, potrivit unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, www.mt.ro.

În subordinea Ministerului Sănătății vor trece spitalele clinice CFR din Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Ploiești, Galați, Constanța, Brașov, Pașcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu și Drobeta Turnu Severin. Potrivit proiectului de ordonanță, Ministerul Transporturilor va păstra două spitale, Spitalul Clinic Witting București și Spitalul CF 2 București, pentru a nu pune în pericol proiectele cu finanțare europeană aflate în derulare.

Odată cu intrarea în vigoare a proiectului de ordonanță afișat pe site-ul Ministerului Transporturilor, va avea loc și transferul activității de medicină preventivă, avizare și autorizare sanitară și inspecție sanitară de stat de la MT la Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește Casa Asigurărilor de Sănătate a Transporturilor, activitatea acesteia va fi preluată de ”Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București și după caz, casele de asigurări de sănătate județene, pe baza opțiunii individuale a personalului, cu aprobarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în condițiile legii”, se precizează în proiectul de ordonanță.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, Ministerul Sănătății va prelua pe bază de protocol predare-preluare unitățile sanitare cu paturi.


"Spitalele CFR din tara vor intra in subordinea Ministerului Sanatatii" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.mt.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministrul Sanatatii transmite condoleante familiilor academicienilor Iulian Mincu si Laurentiu(...)

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a transmis luni condoleanţe familiilor academicienilor Iulian Mincu şi Laurenţiu Popescu, care au plecat recent dintre noi, lăsând în urmă(...) citeste mai departeCrucea Rosie lanseaza aplicatia de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil

Crucea Roşie anunţă lansarea aplicaţiei de prim ajutor disponibilă pe telefonul mobil Iphone destinată instruirii în acordarea primului ajutor. citeste mai departeMinisterul Sanatatii va demara primul program de screening al cancerului de san

Pentru prima oară, la începutul anului 2018, în România va fi demarat Programul pilot de depistare precoce a cancerului de sân, care beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă în(...) citeste mai departeEugen Nicolaescu i-a asigurat pe reprezentantii FMI ca deciziile ministerului vor respecta regulile(...)

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu i-a asigurat pe reprezentanții Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și pe cei ai Comisiei Europene că toate deciziile Ministerului(...) citeste mai departeStudiu: Romanii sunt mai atenti in ceea ce priveste sanatatea lor. 76% din populatie a mers cel(...)

Rezultatele celui mai recent studiu GfK realizat la cererea MedLife arată că românii sunt din ce în ce mai atenți în ceea ce privește sănătatea lor. Astfel, dacă în 2013 procentul celor(...) citeste mai departe