Spitalele CFR din tara vor intra in subordinea Ministerului Sanatatii

Spitalele CFR din tara vor intra in subordinea Ministerului Sanatatii
Unitățile sanitare cu paturi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor (MT) vor trece în cea a Ministerului Sănătății. Mai mult decât atât, Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului își va înceta activitatea, potrivit unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, www.mt.ro.

În subordinea Ministerului Sănătății vor trece spitalele clinice CFR din Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Ploiești, Galați, Constanța, Brașov, Pașcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu și Drobeta Turnu Severin. Potrivit proiectului de ordonanță, Ministerul Transporturilor va păstra două spitale, Spitalul Clinic Witting București și Spitalul CF 2 București, pentru a nu pune în pericol proiectele cu finanțare europeană aflate în derulare.

Odată cu intrarea în vigoare a proiectului de ordonanță afișat pe site-ul Ministerului Transporturilor, va avea loc și transferul activității de medicină preventivă, avizare și autorizare sanitară și inspecție sanitară de stat de la MT la Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește Casa Asigurărilor de Sănătate a Transporturilor, activitatea acesteia va fi preluată de ”Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București și după caz, casele de asigurări de sănătate județene, pe baza opțiunii individuale a personalului, cu aprobarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în condițiile legii”, se precizează în proiectul de ordonanță.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, Ministerul Sănătății va prelua pe bază de protocol predare-preluare unitățile sanitare cu paturi.


"Spitalele CFR din tara vor intra in subordinea Ministerului Sanatatii" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.mt.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Eforturi sustinute pentru salvarea victimelor accidentului din satul Cerna, judetul Gorj

Misiunea de salvare a victimelor accidentului produs în această dimineaţă în satul Cerna, din judeţul Gorj s-a finalizat. Având în vedere numărul victimelor înregistrate, încă de la(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Florian Bodog, a cerut convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa(...)

Ca urmare a semnalelor de alarmă legate de posibila retragere a unor medicamente de pe piața românească, ministrul Sănătății, prof.dr. Florian Bodog, a transmis la finalul săptămânii(...) citeste mai departeTurismul medical se dezvolta prin cooperare interinstitutionala

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cseke Attila, ministrul Sănătăţii şi Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, au semnat 14 iulie 2011, protocolul de(...) citeste mai departeProgram de formare a personalului medical in domeniul nutritiei clinice in scopul reducerii(...)

Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” Bucuresti implementează, începând cu data de 27.12.2017, proiectul “Program de formare a personalului medical în domeniul nutriției(...) citeste mai departeMinisterul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare cu paturi, în(...)

“Începând din 1 iunie 2011, două reguli foarte importante au fost introduse în sistemul de organizare spitalicesc. Este vorba despre clasificarea unităţilor sanitare cu paturi în funcţie de(...) citeste mai departe