Lansarea primei carti pe tema brandingului personal in medicina, 19 februarie 2013

Lansarea primei carti pe tema brandingului personal in medicina, 19 februarie 2013
Prima carte din România pe tema brandingului personal în medicină va fi lansată marți, 19 februarie, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii, nr.22). “Cine ești tu, doctore?” explorează conceptul original de brand de doctor, propus de autorul Nicolae Iordache pentru a sintetiza adaptarea instrumentelor și tehnicilor de branding personal de către industria medicală. Coautorul cărții este Olivian Breda, specialist în marketing online, care prezintă potențialul oferit de mediul online pentru comunicarea medicală și pentru construirea unei reputații solide de doctor.

“Cine ești tu, doctore?” propune soluții moderne pentru medicii care nu au fost formal instruiți în sfera de business, dar care trebuie să facă față regulilor jocului unui mediu din ce în ce mai competitiv. Cartea se adresează medicilor curioși și curajoși, care și-au propus să lucreze constant pentru a câștiga și a păstra încrederea pacienților lor, respectând o etică de lucru exemplară și dezvoltându-și în permanență competențelor profesionale. Stilul informal și plastic face cartea o lectură plăcută și recomandările autorilor ușor de reținut. Cartea este structurată în două părți: primele cinci capitole creionează tot atâtea direcții de construire ale brandului de doctor (autoanaliza și echilibrul personal, competența și competitivitatea profesională, imaginea publică a medicului, prezența în mediul online și dimensiunea materială, tangibilă a reputației), în vreme ce ultimele șase capitole prezintă diferite instrumente din lumea afacerilor explicate și adaptate pentru situațiile cele mai frecvente cu care se confruntă medicii. Pentru ilustrarea informației, fiecare capitol conține studii de caz relevante, preluate din actualitatea medicală românească.

„Prin intermediul cărții „Cine ești tu, doctore?” dorim să identificăm 1000 de medici progresiști care doresc să își construiască prin forțe proprii o carieră și o reputație solidă. Vrem ca ei să înțeleaga de ce îi apreciem și cum ar putea face mai mult bine în comunitățile în care activează, iar apoi să îi incurajăm să îi „infecteze” și pe cei din jurul lor cu entuziasm, încredere, pricepere și onoare. Acești 1000 de medici vor fi ambasadorii a ceea ce noi am numit „revoluția halatelor albe”, o mișcare silențioasă, dar care ar produce cea mai semnificativă schimbare în sistemul medical românesc din ultimii 25 de ani” a declarat autorul Nicolae Iordache Iordache.

Olivian Breda, coautorul cărții accentuează relevanța comunicării online în industria medicală: “Activitatea în mediul online lasă urme. E indicat ca un medic să fi lăsat propriile urme care să ducă, în cele din urmă, la crearea unei imagini online construite, mai degrabă decât să existe despre acel medic referințe create exclusiv de către alții, ce nu pot fi controlate în niciun fel. În carte am încercat să arătăm metode prin care un medic poate să își creeze o imagine în online puternic pozitivă.”

„Ca medic ești expus mereu la a fi înger sau demon. Citești și afli prin lecții formale punctate clar și informale prin exemple personalizate cum să fii doar....doctor” - Dr. Corina Ureche, alergolog, Târgu-Mureș.

“Este utilă atât pentru tinerii absolvenți de medicină, dar și pentru medicii pe care practica de zi cu zi în sistemul sanitar i-a uzat. Rolul acestei cărți este de a lumina conștiința fiecăruia dintre noi, medici, dar înainte de toate, oameni” - Dr. Laura Ștef, medic stomatolog, Sibiu.

“Un bun instrument pentru un start excelent! “Cine ești tu, doctore?” este un ghid util celor care se simt copleșiți de informația referitoare la medical branding și prezintă concis furnizorilor de servicii medicale strategiile necesare în a se diferenția și a crea valoare” - Dr. Richard Constantinescu, Iași.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Lansarea primei carti pe tema brandingului personal in medicina, 19 februarie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alexandra Nistoroiu
Email:alexandra.nistoroiu@houston.ro
Telefon:0729144261

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Proiect de hotarare de guvern privind programele nationale de sanatate pentru anii 2013 şi 2014

Ministerul Sănătăţii a făcut public un proiect de hotărâre de guvern privind programele naţionale de sănătate pentru anii 2013 şi 2014, ce va intra în vigoare de la data de 1 aprilie 2013. citeste mai departeInstitutul Clinic Fundeni - Unitate de referinta in sistemul medical romanesc!

Avem deosebita onoare de a vă invita să luați parte la Zilele Institutului Clinic Fundeni, eveniment care se va desfășura în perioada 1-3 noiembrie 2012. citeste mai departeExamenul de rezidentiat la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti se va(...)

Ministerul Sănătăţii organizează pe 23 noiembrie 2014, concurs naţional de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile medicină, medicina dentară şi farmacie. Concursul se(...) citeste mai departeS-a incheiat procedura de licitatie electronica pentru achizitia vaccinului antigripal

Procedura de licitație electronică, cea mai importantă etapă a achiziției pentru vaccinul antigripal, s-a încheiat în data de 16 noiembrie. În urma acestei proceduri, vaccinul va putea fi(...) citeste mai departeConferinta de presa: 300 de transplanturi de celule stem hematopoietice realizate la Centrul de(...)

Institutul Clinic Fundeni are onoarea sa va invite la conferinta de presa organizata cu ocazia realizarii a 300 de transplanturi de celule stem hematopoietice, la Centrul de Hematologie si Transplant(...) citeste mai departe