Premiera medicala est europeana, prima operatie de epiduroscopie

Premiera medicala est europeana, prima operatie de epiduroscopie
Conform unei statistici a Ministerului Sănătății, aproximativ jumătate din populația României suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale și 6 din 10 adulți acuză dureri de spate mai mult sau mai puțin severe. Herniile de disc, spondilartropatiile și degenerările sacroiliace sunt cele mai frecvente patologii ale coloanei vertebrale, care necesită proceduri eficiente de tratament. Începând de acum, pentru a trata aceste patologii ale coloanei vertebrale, românii pot apela la epiduroscopie, o procedură minim invazivă, realizată prin ablație cu laser.

Cinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană au fost tratați astăzi prin epiduroscopie în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic. Echipa de specialiști a fost condusă de dr. Ovidiu Nicolae Palea, prof. dr. Peter Selgado și prof.dr. Hector Segaldo (Spania). Realizate în premieră pentru Europa de Est, epiduroscopiile au fost asistate de medici din Slovacia, Croația, Spania și România.

”Realizarea primei epiduroscopii în România este un pas important pentru diagnosticarea şi managementul durerii. Spre deosebire de intervențiile clasice, epiduroscopia este minim invazivă, iar pacientul merge acasă în aceeași zi. Procedura implică anestezie locală, iar câteva dintre afecțiunile tratate sunt herniile de disc, discopatiile lombare, cicatricilor post-operatorii lombare și durerile de spate cronice premergătoare herniilor de disc. Intervențiile de astăzi au fost un succes și sperăm că acest tip de tratament să fie accesat de cât mai multe persoane, date fiind numeroasele avantaje pe care le aduce”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic ATI şi terapia durerii.

Epiduroscopia (endoscopia canalului spinal) este o intervenţie endoscopică modernă şi eficientă, folosită pe de o parte ca metodă de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei în timp real, iar pe de altă parte ca modalitate de tratament al afecțiunii prin ablaţie cu laser. Realizată din primele stadii, această procedură poate controla durerea înainte de instalarea cronicizării.

Procedurile de epiduroscopie au fost realizate în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Premiera medicala est europeana, prima operatie de epiduroscopie" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.106

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

ARPIM vede introducerea cardurilor de sanatate ca un pas important pentru insanatosirea sistemului

Bucureşti, 08.09.2014. ARPIM consideră că implementarea cu succes a proiectului cardurilor de sănătate reprezintă o etapă importantă în care intră sistemul sanitar din România. Acesta va(...) citeste mai departeNoile reglementari din sistemul de asigurari sociale de sanatate stabilite astazi de Guvern

Prin Ordonanţă de urgenţă adoptată astăzi de Guvern se reglementează în Codul fiscal noul mecanism de depunere a declarațiilor fiscale și de plată a contribuțiilor de asigurări sociale(...) citeste mai departe5371 de candidati inscrisi la concursul de Rezidentiat

5371 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie s-au înscris la concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 25 noiembrie a.c.. citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a solicitat sprijin ambasadorului Frantei in elaborarea(...)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit în data de 12 februarie 2013, cu Excelenţa Sa Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei la Bucureşti, pentru a discuta despre strategia(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat astazi, 18 mai 2018, la Conferinta Nationala(...)

Conferința are scopul ca specialiștii din țară și străinătate, împreună cu asociațiile de parinți să identifice noi soluții, astfel încât copiii care suferă de distrofie musculară(...) citeste mai departe