Premiera medicala est europeana, prima operatie de epiduroscopie

Premiera medicala est europeana, prima operatie de epiduroscopie
Conform unei statistici a Ministerului Sănătății, aproximativ jumătate din populația României suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale și 6 din 10 adulți acuză dureri de spate mai mult sau mai puțin severe. Herniile de disc, spondilartropatiile și degenerările sacroiliace sunt cele mai frecvente patologii ale coloanei vertebrale, care necesită proceduri eficiente de tratament. Începând de acum, pentru a trata aceste patologii ale coloanei vertebrale, românii pot apela la epiduroscopie, o procedură minim invazivă, realizată prin ablație cu laser.

Cinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană au fost tratați astăzi prin epiduroscopie în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic. Echipa de specialiști a fost condusă de dr. Ovidiu Nicolae Palea, prof. dr. Peter Selgado și prof.dr. Hector Segaldo (Spania). Realizate în premieră pentru Europa de Est, epiduroscopiile au fost asistate de medici din Slovacia, Croația, Spania și România.

”Realizarea primei epiduroscopii în România este un pas important pentru diagnosticarea şi managementul durerii. Spre deosebire de intervențiile clasice, epiduroscopia este minim invazivă, iar pacientul merge acasă în aceeași zi. Procedura implică anestezie locală, iar câteva dintre afecțiunile tratate sunt herniile de disc, discopatiile lombare, cicatricilor post-operatorii lombare și durerile de spate cronice premergătoare herniilor de disc. Intervențiile de astăzi au fost un succes și sperăm că acest tip de tratament să fie accesat de cât mai multe persoane, date fiind numeroasele avantaje pe care le aduce”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic ATI şi terapia durerii.

Epiduroscopia (endoscopia canalului spinal) este o intervenţie endoscopică modernă şi eficientă, folosită pe de o parte ca metodă de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei în timp real, iar pe de altă parte ca modalitate de tratament al afecțiunii prin ablaţie cu laser. Realizată din primele stadii, această procedură poate controla durerea înainte de instalarea cronicizării.

Procedurile de epiduroscopie au fost realizate în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Premiera medicala est europeana, prima operatie de epiduroscopie" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Oana Necula
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.106

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

SNMF si FNPMF saluta punerea in dezbatere a Raportului Privind Piata Serviciilor de Asistenta(...)

Bucureşti, 11 mai 2017. Societatea Naţională de Medicina Familie (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) salută punerea în dezbatere a Raportului Privind Piaţa(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii le multumeste cetatenilor care au raspuns pozitiv apelului de a dona sange

Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătății mulțumește cetățenilor care au răspuns apelului Ministerului Sănătății și care s-au prezentat în număr mare la centrele de transfuzii sanguine citeste mai departeInvitatie Conferinta CNAS -marti 25.august ora 12:00

Vă invităm marți, 25 august 2015, ora 12:00, la sediul CNAS din Calea Călăraşilor nr. 248, bl. S19, sect. 3, Bucureşti, în sala de conferinţe de la mezanin, la Conferinţa de presă susţinută de(...) citeste mai departeUn nou serviciu in sprijinul celor bolnavi lansat de HOSPICE Casa Sperantei in judetul Brasov:(...)

Începând din luna februarie 2014 fundația HOSPICE Casa Speranței este la dispoziția tuturor pacienților pe care îi are in evidență în județul Brașov, 24 de ore din 24. citeste mai departeOrganizatia Salvati Copiii va dota sectia de neonatologie a Spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino,(...)

Organizația Salvați Copiii a ajuns la cea de-a cinsprezecea dotare a maternităților și secțiilor de nou-născuți din București și din țară, ca parte a programului național de scădere a mortalității(...) citeste mai departe