Ministerul Sanatatii intentioneaza continuarea colaborarii cu Banca Mondiala

Ministerul Sanatatii intentioneaza continuarea colaborarii cu Banca Mondiala
Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială în domeniul Sănătăţii şi după data de 15 martie 2013, atunci când proiectul actual se va finaliza, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii şi Secretarul de Stat, Raed Arafat, au avut o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Aceştia se află în România în această perioadă pentru verificarea stadiului proiectului actual care se finalizează în luna martie, precum şi pentru definirea cadrului unei viitoare colaborări în domeniul sănătăţii.
În opinia reprezentanţilor Băncii Mondiale, proiectul actual a avut şi are rezultate importante şi directe în sprijinirea reformelor din România, în special în sectorul de urgenţă şi în cel al maternităţilor, fapt pentru care se doreşte dezvoltarea unei viitoare colaborări.
De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu a fost informat că, la nivelul Comisiei Europene, există un interes major pentru sprijinirea reformelor din sectorul sanitar românesc.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a prezentat câteva intenţii şi direcţii de viitor care pot fi luate în calcul într-o nouă posibilă cooperare.

“Ne dorim continuarea şi dezvoltarea colaborării cu Banca Mondială. În primul rând, pentru concretizarea proiectelor începute, şi mă refer aici la finalizarea reabilitării maternităţilor, a unităţilor de primiri urgenţe şi a secţiilor de anestezie/terapie intensivă care au mai rămas în unele spitale. De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru schimbarea infrastructurii sectorului de Sănătate, în contextul în care anul acesta va fi pusă în aplicare directiva transfrontalieră pentru circulaţia pacienţilor. Avem nevoie de infrastructură nouă, care să înlocuiască acele clădiri vechi de 200 de ani, clădirile retrocedate sau cele pavilionare. Avem nevoie de cabinete medicale în mediul rural pentru că suntem în situaţia în care există resursă umană calificată, dar fără construcţii medicale funcţionale. Trebuie să dăm drumul de urgenţă la cel puţin 2 spitale regionale, în Cluj şi Iaşi. Avem nevoie de încă două unităţi regionale oncologice la Timişoara şi Constanţa, astfel încât să acoperim toată ţara în ceea ce priveşte asistenţa medicală pentru oncologie. Dorim să punem pe picioare un program important de achiziţie de aparatură medicală de radioterapie şi imagistică. Este mult de muncă, dar eu mi-am luat angajamentul politic să parcurg acest drum”, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu, în timpul întâlnirii.

Ministrul Sănătăţii i-a informat pe cei prezenţi că nevoia de finanţare pentru aceste proiecte se ridică la cel puţin 4-5 miliarde de euro, ca urmare orice finanţare este necesară şi binevenită.

Eugen Nicolăescu a subliniat că reforma sistemului nu trebuie să se oprească la spitale. Ministerul Sănătăţii intenţionează o reaşezare a componentelor din sistem cu prioritate pe prevenţie în sectorul medicinei de familie şi a ambulatoriului de specialitate.

Discuţiile cu reprezentanţii Băncii Mondiale vor continua în perioada următoare, se mai anunţă în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.


"Ministerul Sanatatii intentioneaza continuarea colaborarii cu Banca Mondiala " adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Gala Sanatatii, a V-a editie - 18 decembrie 2014, Salonul de Receptii, Palatul Parlamentului

Sanatatea Media Group alaturi de Primaria Sectorului 5 organizeaza cea de-a V-a editie a evenimentului „Gala Sanatatii”, un eveniment de marca, cu traditie in recunoasterea valorilor din domeniul(...) citeste mai departeConferinta de presa, Institutul Clinic Fundeni. Finalizarea noului Compartiment de transplant copii

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu alături de reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni - dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Alina Tănase, director medical Institutul Clinic(...) citeste mai departePrincipalii producatori de medicamente cu facilitati de productie in Romania anunta infiintarea(...)

Bucureşti, 9 Mai 2017 – Principalii producători de medicamente cu facilităţi de producţie în România anunţă înfiinţarea Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România – PRIMER,(...) citeste mai departeZiua Mondiala fara Tutun - 31 mai 2018. Tutunul distruge inimi!

Ziua Mondială fără Tutun este un bun prilej de conştientizare a populaţiei fumătoare cu privire la consecinţele fumatului. citeste mai departeReteaua privata de sanatate Regina Maria este furnizorul oficial al Casei Regale a României

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA a primit recunoaşterea oficială de furnizor al Casei Regale a României în cadrul unui eveniment care a avut loc vineri, 13 mai, la Palatul Elisabeta. Diploma(...) citeste mai departe