Ministerul Sanatatii intentioneaza continuarea colaborarii cu Banca Mondiala

Ministerul Sanatatii intentioneaza continuarea colaborarii cu Banca Mondiala
Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială în domeniul Sănătăţii şi după data de 15 martie 2013, atunci când proiectul actual se va finaliza, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii şi Secretarul de Stat, Raed Arafat, au avut o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Aceştia se află în România în această perioadă pentru verificarea stadiului proiectului actual care se finalizează în luna martie, precum şi pentru definirea cadrului unei viitoare colaborări în domeniul sănătăţii.
În opinia reprezentanţilor Băncii Mondiale, proiectul actual a avut şi are rezultate importante şi directe în sprijinirea reformelor din România, în special în sectorul de urgenţă şi în cel al maternităţilor, fapt pentru care se doreşte dezvoltarea unei viitoare colaborări.
De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu a fost informat că, la nivelul Comisiei Europene, există un interes major pentru sprijinirea reformelor din sectorul sanitar românesc.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a prezentat câteva intenţii şi direcţii de viitor care pot fi luate în calcul într-o nouă posibilă cooperare.

“Ne dorim continuarea şi dezvoltarea colaborării cu Banca Mondială. În primul rând, pentru concretizarea proiectelor începute, şi mă refer aici la finalizarea reabilitării maternităţilor, a unităţilor de primiri urgenţe şi a secţiilor de anestezie/terapie intensivă care au mai rămas în unele spitale. De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru schimbarea infrastructurii sectorului de Sănătate, în contextul în care anul acesta va fi pusă în aplicare directiva transfrontalieră pentru circulaţia pacienţilor. Avem nevoie de infrastructură nouă, care să înlocuiască acele clădiri vechi de 200 de ani, clădirile retrocedate sau cele pavilionare. Avem nevoie de cabinete medicale în mediul rural pentru că suntem în situaţia în care există resursă umană calificată, dar fără construcţii medicale funcţionale. Trebuie să dăm drumul de urgenţă la cel puţin 2 spitale regionale, în Cluj şi Iaşi. Avem nevoie de încă două unităţi regionale oncologice la Timişoara şi Constanţa, astfel încât să acoperim toată ţara în ceea ce priveşte asistenţa medicală pentru oncologie. Dorim să punem pe picioare un program important de achiziţie de aparatură medicală de radioterapie şi imagistică. Este mult de muncă, dar eu mi-am luat angajamentul politic să parcurg acest drum”, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu, în timpul întâlnirii.

Ministrul Sănătăţii i-a informat pe cei prezenţi că nevoia de finanţare pentru aceste proiecte se ridică la cel puţin 4-5 miliarde de euro, ca urmare orice finanţare este necesară şi binevenită.

Eugen Nicolăescu a subliniat că reforma sistemului nu trebuie să se oprească la spitale. Ministerul Sănătăţii intenţionează o reaşezare a componentelor din sistem cu prioritate pe prevenţie în sectorul medicinei de familie şi a ambulatoriului de specialitate.

Discuţiile cu reprezentanţii Băncii Mondiale vor continua în perioada următoare, se mai anunţă în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.


"Ministerul Sanatatii intentioneaza continuarea colaborarii cu Banca Mondiala " adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Examenul de Rezidenţiat organizat la U.M.F. „Carol Davila” s-a desfăşurat în condiţii(...)

Pe 25 noiembrie 2012 a avut loc examenul de rezidenţiat organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti pentru posturile publicate în județele: Argeș,(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Sorina Pintea s-a intalnit cu personalul medical si conducerea Spitalului(...)

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, s-a întâlnit în această dimineaţă cu personalul medical şi conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. citeste mai departeZiua Internationala a Lumanarilor Aprinse, 18 mai 2014

În a treia duminica de mai a fiecarui an, mii de comunitati din întreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumânari si candele în memoria celor care au murit în urma SIDA. citeste mai departeMinistrul Sanatatii demareaza dialogul si cu sindicatele din sistemul sanitar

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut o primă întâlnire de lucru cu Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS, în care s-au dezbătut strategiile de reorganizare ale sistemului sanitar,(...) citeste mai departeAsiguratii care nu pot prezenta sau utiliza cardul national de sanatate vor beneficia de servicii(...)

Principala preocupare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este de a garanta accesul la servicii medicale pentru toate persoanele asigurate. În acest sens, au fost semnate două(...) citeste mai departe