Ministrul Sanatatii a analizat aspectele pro si contra ale modificării Directivei UE privind Produsele din Tutun

Ministrul Sanatatii a analizat aspectele pro si contra ale modificării Directivei UE privind Produsele din Tutun
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut o întâlnire preliminară cu reprezentanţi din industria tutunului - JTI, British American Tobacco Romania şi Philip Morris Trading SRL - pentru a dezbate toate aspectele pro şi contra ale modificării Directivei UE privind Produsele din Tutun 2001/37/CE în vederea stabilirii poziţiei oficiale a României, care va fi prezentată Guvernului în perioada următoare, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

În cadrul întâlnirii s-au discutat diverse implicaţii de natură medicală, economică, dar şi socială, iar reprezentanţii industriei tutunului şi-au exprimat opiniile cu privire la modificările incluse în Directiva europeană.

Totodată, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii industriei de o permanentă deschidere spre dialog, însă le-a transmis acestora exigenţele sale în ceea ce priveşte importanţa prevenţiei şi eliminarea riscurilor produse de consumul de tutun.

De asemenea, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe aceştia că îşi doreşte un dialog corect şi transparent pentru aplicarea Directivei europene privind Produsele din Tutun în momentul în care aceasta va fi implementată, se mai menţionează în comunicat.


"Ministrul Sanatatii a analizat aspectele pro si contra ale modificării Directivei UE privind Produsele din Tutun" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Bugetele unitatilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar şi auxiliar de la spitalele(...)

Până la sfârşitul acestei luni, bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar şi auxiliar de la spitalele reprofilate trebuie suplimentate. citeste mai departeVicepremierul Viorel Stefan si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, s-au intalnit, in aceasta(...)

În timpul discuțiilor, oficialul OMS a afirmat că România a făcut progrese constante în domeniul sănătății. Zsuzsanna Jakab a declarat că ultimul raport de evaluare al OMS pentru România arată(...) citeste mai departeAncheta la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a cerut demararea unei anchete în cazul pacientei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. citeste mai departeInspectoratul General pentru Situatii de Urgenta le recomanda femeilor insarcinate la termen sa se(...)

Având în vedere ATENŢIONAREA METEOROLOGICĂ cu valabilitate în data de 29.01.2014 pentru intervalul orar 06:00–23:00 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face un apel către toţi cetăţenii(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii l-a numit pe Profesor Dr. Radu Deac in functia de Director executiv al ANT

Având în vedere obiectivul major al Ministerului Sănătăţii de a îmbunătăţi activitatea Agenţiei Naţionale de Transplant, astfel încât această instituţie să-şi recapete prestigiul recunoscut în lumea(...) citeste mai departe