Ministrul Sanatatii a analizat aspectele pro si contra ale modificării Directivei UE privind Produsele din Tutun

Ministrul Sanatatii a analizat aspectele pro si contra ale modificării Directivei UE privind Produsele din Tutun
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut o întâlnire preliminară cu reprezentanţi din industria tutunului - JTI, British American Tobacco Romania şi Philip Morris Trading SRL - pentru a dezbate toate aspectele pro şi contra ale modificării Directivei UE privind Produsele din Tutun 2001/37/CE în vederea stabilirii poziţiei oficiale a României, care va fi prezentată Guvernului în perioada următoare, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

În cadrul întâlnirii s-au discutat diverse implicaţii de natură medicală, economică, dar şi socială, iar reprezentanţii industriei tutunului şi-au exprimat opiniile cu privire la modificările incluse în Directiva europeană.

Totodată, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii industriei de o permanentă deschidere spre dialog, însă le-a transmis acestora exigenţele sale în ceea ce priveşte importanţa prevenţiei şi eliminarea riscurilor produse de consumul de tutun.

De asemenea, ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe aceştia că îşi doreşte un dialog corect şi transparent pentru aplicarea Directivei europene privind Produsele din Tutun în momentul în care aceasta va fi implementată, se mai menţionează în comunicat.


"Ministrul Sanatatii a analizat aspectele pro si contra ale modificării Directivei UE privind Produsele din Tutun" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

RoVaccin 2013, cea mai importanta manifestare dedicata informarii corecte a societatii civile si a(...)

Esti medic de familie, pediatru, neonatolog, ginecolog, pneumolog, medic de boli infecţioase, epidemiolog sau microbiolog? Participă la Conferinţa Naţională ROVACCIN 2013! citeste mai departeARAS: Scrisoare deschisa catre Ministerul Sanatatii

Ca urmare a comunicatului de presă publicat de Ministerul Sănătăţii în data de 1 iulie 2013, ca replică la protestul consumatorilor de droguri injectabile şi al ofertanţilor de servicii,(...) citeste mai departeRezultatele obtinute la simularea examenului de admitere la U.M.F. “Carol Davila”

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) şi Liga Studenţilor la Medicină Dentară Bucureşti au organizat sâmbătă, 25 mai 2013, simulări pentru examenele de admitere la(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a achizitionat un milion de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1 milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei naționale de vaccinare antigripală(...) citeste mai departeColegiul Medicilor din Romania si Ordinul Arhitectilor din Romania - Un parteneriat pentru(...)

Colegiul Medicilor din România și Ordinul Arhitecților din România au încheiat un parteneriat pentru calitatea spațiului medical românesc. Pentru prima oară în România, cele două profesii,(...) citeste mai departe