RoVaccin 2013, eveniment dedicat vaccinarii in Romania

RoVaccin 2013, eveniment dedicat vaccinarii in Romania
La nivel mondial, vaccinarea reprezintă metoda cea mai eficientă de combatere și eradicare a multor boli transmisibile. În ceea ce privește situația campaniilor de vaccinare din România, în opinia publică sunt adesea difuzate informații eronate, care nu vin de la specialiști avizați și care nu au fundament științific, ceea ce influențează negativ acoperirea vaccinală și eforturile autorităților de sănătate publică de a asigura sănătatea populației.

În încercarea de a clarifica și de a informa în mod corect asupra acestor aspecte, Societatea Română de Microbiologie organizează Conferința Națională Actualități în Vaccinologie - RoVaccin 2013, în perioada 15-16 martie, la București. Partener instituțional: Ministerul Sănătății.

Aflată la prima ediție, Conferința RoVaccin 2013 vizează, între altele, infomarea corectă cu privire la imunizarea prin vaccinare. Pe de o parte evenimentul se adresează opiniei publice și mass media, prin organizarea unei mese rotunde unde vor fi dezbătute subiecte de interes pe tema vaccinării în România, iar pe de altă parte profesioniștilor din sănătate, prin simpozionul științific dedicat Actualităților în Vaccinologie.

”Conferința RoVaccin 2013 propune o dezbatere pe tema percepției publice referitoare la vaccinare, la care participă cei mai importanți actori implicați în programele de vaccinări din România. Este extrem de important ca publicul larg să cunoască adevărul legat de vaccinare și să conștientizeze impactul asupra sănătății publice, iar acest lucru este posibil doar printr-o informare corectă. Dată fiind complexitatea lui, sperăm ca acest eveniment să aducă răspunsuri la cât mai multe întrebări legate de vaccinare și de rolul acesteia”, a declarat conf.univ.dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Prima parte a Conferinței RoVaccin 2013 aduce la aceeași masă de discuții atât autorități și experți în domeniul vaccinologiei, cât și reprezentanți ai mass media și ai societății civile, inclusiv organizații ale părinților. Unul dintre principalele obiective este de a informa corect opinia publică prin mesaje bazate pe dovezi venite din partea profesioniștilor, precum și încurajarea unei comunicări eficiente medic-pacient referitoare la vaccinare. De asemenea, manifestarea urmărește informarea, facilitarea schimbului de informații și propunerea de soluții concrete de către specialiștii implicați, cu privire la managementul eficient al Programului Național de Imunizare.

Partea a doua a Conferinței Naționale Actualități în Vaccinologie - RoVaccin 2013 este dedicată profesioniștilor din domeniul medical implicați în programele de vaccinare, cuprinzând dezbateri și prezentări științifice. Simpozionul științific reunește medici epidemiologi, medici de familie, medici microbiologi, medici de boli infecțioase, neonatologi și pediatri, ginecologi, pneumologi și alergologi. De asemenea, sunt invitați medici rezidenți din specialitățile menționate.

Organizator științific: Societatea Română de Microbiologie

Partener instituțional: Ministerul Sănătății

Management eveniment: Sănătătea Press Group


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"RoVaccin 2013, eveniment dedicat vaccinarii in Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:GEORGIANA GIUNCA
Email:proiecte@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Bolile rare - o prioritate pentru cercetatorii in medicina. 450 de noi terapii se afla in cercetare(...)

450 de medicamente destinate bolilor rare se aflau în proces de cercetare şi dezvoltare în SUA în cursul anului 2013, conform celui mai recent raport al PhRMA* (Pharmaceutical Researchers and(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii si Federatia SANITAS au semnat un acord de colaborare pentru reorganizarea(...)

Ministerul Sănătăţii şi Federaţia SANITAS au semnat azi 07.04.2014 un acord de colaborare pentru reorganizarea sistemului sanitar. citeste mai departeMinisterul Sanatatii si Banca Europeana de Investitii au semnat acordul pentru pregatirea(...)

Ministerul Sănătății și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat astăzi, 5 decembrie, un acord de servicii de consiliere în valoare de 1,5 milioane de euro, având ca scop facilitarea pregătirii(...) citeste mai departePeste 3454 de asistenti si asistente medicale din sistemul de sanatate romanesc si-au certificat(...)

Sesiunile de instruire în domeniul IT sunt organizate de Ministerul Sănătății în calitate de beneficiar împreună cu partenerul EUROAPTITUDINI SA în cadrul proiectului “Cunoștințe de utilizarea(...) citeste mai departeAsociatia Transplantatilor din Romania: Sperante renascute pentru viata!

Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) a militat inca de la infiintare pentru accesul la tratament prin transplant pentru pacientii ajunsi intr-o insuficienta functionala de organ viatal si(...) citeste mai departe