Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii

Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii
Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii şi, Adrian Pană secretar de stat în Ministerul Sănătăţii au avut în data de 21 februarie 2013 o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Copiii.

În timpul discuţiilor s-a convenit încheierea unui parteneriat între Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Salvaţi Copiii pentru pregătirea unor acţiuni comune care să ducă la reducerea mortalităţii infantile, dar şi pentru definitivarea strategiei de sănătate mintală.

Ministerul Sănătăţii a cerut o întâlnire între specialiştii MS şi reprezentanţii asociaţiei în care să se pună accentul pe sănătatea copiilor şi a nou-născuţilor şi în care să se găsească soluţii pentru reactivarea reţelelor de asistenţă comunitară, ca suport la nivelul comunităţilor.

De altfel, ministrul Sănătăţii a anunţat că se doreşte ca, în această perioadă, să fie redefinit conceptul de medicină comunitară şi integrarea acesteia în strategia naţională de sănătate. De asemenea, se vor evalua programele naţionale de sănătate.

Ministrul Sănătăţii a cerut sprijin tuturor asociaţiilor de profil pentru realizarea unei strategii naţionale de comunicare pentru vaccinare. În opinia oficialilor Ministerului Sănătăţii şi a specialiştilor în sănătate publică, populaţia trebuie să fie reconştientizată asupra a ceea ce înseamnă prevenţie, inclusiv prin măsuri simple ca de exemplu vaccinarea.


"Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Bugetele unitatilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar şi auxiliar de la spitalele(...)

Până la sfârşitul acestei luni, bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar şi auxiliar de la spitalele reprofilate trebuie suplimentate. citeste mai departeDEUTSCHE TELEKOM PREZINTA SEA HERO QUEST - JOC INOVATOR PENTRU DISPOZITIVE MOBILE

Sea Hero Quest este un nou joc inovator dedicat dispozitivelor mobile, special conceput pentru a crea cel mai mare set de date crowd sourced din lume. Acesta urmează să servească drept referință(...) citeste mai departeWorwag Pharma Romania sustine infiintarea unei retele nationale de telemedicina pentru persoanele(...)

Wörwag Pharma România susține înființărea unei rețele naționale de telemedicină dedicate în întregime epilepsiei, inițiativă care face parte dintr-un program de sprijinire a persoanelor(...) citeste mai departeProf. dr. Florian Bodog, ministrul Sanatatii, a participat astazi, 14 septembrie 2017 la Zilele(...)

„2011 este anul în care am fost invitat prima dată să particip la Zilele Institutului Fundeni și de atunci vin în fiecare an să fiu alături de cadrele medicale și pacienții acestei(...) citeste mai departeCampania Doneaza sange! Fii erou! isi redeschide portile la UMF Carol Davila din Bucuresti

După succesele înregistrate în ediţiile anterioare, campania „Donează sânge! Fii erou!”, organizată de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), îşi redeschide(...) citeste mai departe