Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii

Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii
Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii şi, Adrian Pană secretar de stat în Ministerul Sănătăţii au avut în data de 21 februarie 2013 o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Copiii.

În timpul discuţiilor s-a convenit încheierea unui parteneriat între Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Salvaţi Copiii pentru pregătirea unor acţiuni comune care să ducă la reducerea mortalităţii infantile, dar şi pentru definitivarea strategiei de sănătate mintală.

Ministerul Sănătăţii a cerut o întâlnire între specialiştii MS şi reprezentanţii asociaţiei în care să se pună accentul pe sănătatea copiilor şi a nou-născuţilor şi în care să se găsească soluţii pentru reactivarea reţelelor de asistenţă comunitară, ca suport la nivelul comunităţilor.

De altfel, ministrul Sănătăţii a anunţat că se doreşte ca, în această perioadă, să fie redefinit conceptul de medicină comunitară şi integrarea acesteia în strategia naţională de sănătate. De asemenea, se vor evalua programele naţionale de sănătate.

Ministrul Sănătăţii a cerut sprijin tuturor asociaţiilor de profil pentru realizarea unei strategii naţionale de comunicare pentru vaccinare. În opinia oficialilor Ministerului Sănătăţii şi a specialiştilor în sănătate publică, populaţia trebuie să fie reconştientizată asupra a ceea ce înseamnă prevenţie, inclusiv prin măsuri simple ca de exemplu vaccinarea.


"Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

FACIAS: Salutam decizia ANAF de a suspenda emiterea deciziilor privind regularizarea contributiilor(...)

Punem la dispoziția contribuabililor un model de contestatie a acestor acte fiscale. citeste mai departeFostul director al Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia este acuzat de frauda

Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, ca urmare a controlului Curții de Conturi a României – Camera de Conturi a Municipiului București, efectuat în anul 2010 și a(...) citeste mai departePatriciu Achimas Cadariu, Ministrul Sanatatii, a participat astazi la seminarul Promovarea(...)

În cadrul evenimentului, ministrul Achimaș Cadariu a lansat “Planul multianual integrat de promovare a sănătății și educației pentru sănătate” în prezența președintelui României,(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii anunta investitii in sectiile de ATI

Secţiile de de anestezie şi terapie intensivă din 41 spitale din ţară vor fi reabilitate anul acesta printr-un program al Ministerului Sănătăţii. CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a(...) citeste mai departeConferinta de presa, Sistemul de sanatate: Propuneri inovatoare in vederea reducerii decalajelor(...)

Platforma Europeană de Dezvoltare are deosebita plăcere de a vă invita să participați la evenimentul anului în sănătate, cu tema citeste mai departe