Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii

Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii
Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii şi, Adrian Pană secretar de stat în Ministerul Sănătăţii au avut în data de 21 februarie 2013 o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Copiii.

În timpul discuţiilor s-a convenit încheierea unui parteneriat între Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia Salvaţi Copiii pentru pregătirea unor acţiuni comune care să ducă la reducerea mortalităţii infantile, dar şi pentru definitivarea strategiei de sănătate mintală.

Ministerul Sănătăţii a cerut o întâlnire între specialiştii MS şi reprezentanţii asociaţiei în care să se pună accentul pe sănătatea copiilor şi a nou-născuţilor şi în care să se găsească soluţii pentru reactivarea reţelelor de asistenţă comunitară, ca suport la nivelul comunităţilor.

De altfel, ministrul Sănătăţii a anunţat că se doreşte ca, în această perioadă, să fie redefinit conceptul de medicină comunitară şi integrarea acesteia în strategia naţională de sănătate. De asemenea, se vor evalua programele naţionale de sănătate.

Ministrul Sănătăţii a cerut sprijin tuturor asociaţiilor de profil pentru realizarea unei strategii naţionale de comunicare pentru vaccinare. În opinia oficialilor Ministerului Sănătăţii şi a specialiştilor în sănătate publică, populaţia trebuie să fie reconştientizată asupra a ceea ce înseamnă prevenţie, inclusiv prin măsuri simple ca de exemplu vaccinarea.


"Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Asociatia Salvati Copiii" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Alergiile, neplacerile sezonului de primavara

Alergia este răspunsul sistemului imunitar al organismului la substanțe inofensive în mod normal, cum ar fi polenuri, alimente, sau acarienii din praf. În timp ce la majoritatea oamenilor aceste(...) citeste mai departeMai multe Asociatii de Pacienti au decis sa trimita Guvernului si Parlamentului mai multe(...)

Reprezentanţii Alianţei Pacienţilor Cronici din România, Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Asociaţiei Transplantaţilor din România, Asociaţiei Sanohep – România,(...) citeste mai departeComunicat de presa privind intalnirea ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu conducerea(...)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu , a avut în data de 5 iulie 2013, o discuţie cu întreaga conducere a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie”, cu privire la(...) citeste mai departeCSEKE Attila: Ministerul Sanatatii investeste in unitatile performante

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii susţine în continuare concentrarea resurselor umane şi financiare spre a putea atinge performanţe în sistemul sanitar din România. Una dintre măsurile(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Sorina Pintea, s-a intalnit astazi cu reprezentantii sindicatelor din Sanatate

Astăzi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a avut o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate. citeste mai departe