CNAS a sesizat Parchetul cu privire la neregulile din cadrul Directiei Medic Sef

CNAS a sesizat Parchetul cu privire la neregulile din cadrul Directiei Medic Sef
Ca urmare a Ordinului președintelui CNAS nr. 62/06.02.2013 prin care s-a solicitat efectuarea de către o echipă a Direcției Control și Monitorizare a unui control la nivelul Direcției Medic Șef a CNAS s-au constatat o serie de abateri, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

Efectuarea unor cheltuieli pentru medicamente pe seama cărora nu au fost identificați plătitorii de contribuții (taxa de Clawback). Calcul prejudiciului depinde de identificarea acestora.

Nerespectarea de către personalul cu atribuții în domeniul Clawback a prevederilor legale legate de elaborarea/întocmirea unor documente, înregistrarea și arhivarea acestora, documente care au antrenat răspunderea juridică și/sau patrimonială a CNAS.

Neasumarea de către persoanele responsabile din Direcția Medic Șef a răspunderii privind soluționarea unor sesizări și petiții adresate de persoane juridice, privind subiecte care pot fi generatoare de efecte patrimoniale și/sau juridice la nivelul CNAS.

Față de cele menționate au fost dispuse măsuri administrative în limitele de competență ce revin președintelui CNAS și a fost transmisă o sesizare către organele de cercetare penală (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3) cu privire la faptele constatate care pot constitui abuz sau neglijență în serviciu ale funcționarilor publici.

Toate aceste demersuri fac parte din seria de măsuri luate de conducerea CNAS pentru îmbunătățirea activității interne și de creștere a gradului de responsabilizare a angajaților.


"CNAS a sesizat Parchetul cu privire la neregulile din cadrul Directiei Medic Sef" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:media@casan.ro
Sursă:www.cnas.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Curs medical "Aplicatii de termoterapie"

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Bucuresti, organizeaza in zilele de 23 si 24 ianuarie 2011cursul creditat EMC "Aplicatii de(...) citeste mai departeInformare a Ministerului Sanatatii in legatura cu cea de-a 3-a videoconferinta cu reprezentantii(...)

Astăzi, 4 mai a.c., la sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc ce-a de-a treia videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică de la nivel naţional. citeste mai departeIn tarile in curs de dezvoltare, 80% dintre boli sunt cauzate de conditiile precare de salubritate

La fiecare 20 de secunde un copil moare din cauza condițiilor precare de salubritate din mediul în care locuiește și un număr total de 1,8 milioane de oameni își pierd viața în fiecare an din cauze(...) citeste mai departePeste 400 de participanti la cea de-a IV-a Conferinta Managementul Dislipidemiilor, al Obezitatii(...)

Două zile de manifestare, peste 400 de participanți, 23 de lectori: așa arată în cifre cea de-a IV-a Conferință Managementul Dislipidemiilor, al Obezității și al Sindromului Metabolic, eveniment care(...) citeste mai departeInvitatie Conferinta de Presa Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Vă invităm astăzi, luni, 4 mai 2015, ora 14:30, la sediul CNAS din Calea Călăraşilor nr. 248, bl. S19, sect. 3, Bucureşti, în sala de conferinţe de la mezanin, la conferinţa de presă susţinută de(...) citeste mai departe