CNAS a sesizat Parchetul cu privire la neregulile din cadrul Directiei Medic Sef

CNAS a sesizat Parchetul cu privire la neregulile din cadrul Directiei Medic Sef
Ca urmare a Ordinului președintelui CNAS nr. 62/06.02.2013 prin care s-a solicitat efectuarea de către o echipă a Direcției Control și Monitorizare a unui control la nivelul Direcției Medic Șef a CNAS s-au constatat o serie de abateri, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

Efectuarea unor cheltuieli pentru medicamente pe seama cărora nu au fost identificați plătitorii de contribuții (taxa de Clawback). Calcul prejudiciului depinde de identificarea acestora.

Nerespectarea de către personalul cu atribuții în domeniul Clawback a prevederilor legale legate de elaborarea/întocmirea unor documente, înregistrarea și arhivarea acestora, documente care au antrenat răspunderea juridică și/sau patrimonială a CNAS.

Neasumarea de către persoanele responsabile din Direcția Medic Șef a răspunderii privind soluționarea unor sesizări și petiții adresate de persoane juridice, privind subiecte care pot fi generatoare de efecte patrimoniale și/sau juridice la nivelul CNAS.

Față de cele menționate au fost dispuse măsuri administrative în limitele de competență ce revin președintelui CNAS și a fost transmisă o sesizare către organele de cercetare penală (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3) cu privire la faptele constatate care pot constitui abuz sau neglijență în serviciu ale funcționarilor publici.

Toate aceste demersuri fac parte din seria de măsuri luate de conducerea CNAS pentru îmbunătățirea activității interne și de creștere a gradului de responsabilizare a angajaților.


"CNAS a sesizat Parchetul cu privire la neregulile din cadrul Directiei Medic Sef" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:media@casan.ro
Sursă:www.cnas.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Romania, printre tarile cu cea mai scazuta speranta de viata din UE

În 2010 populația României a înregistrat un număr de 21.4 milioane locuitori în comparație cu 22.5 milioane în anul 1999. În ultimul deceniu populația a scăzut constant, mai mult față de(...) citeste mai departeCampania Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet! Mesajul Presedintelui Colegiului Medicilor din(...)

Medicii din România se simt și sunt responsabili de securitatea sanitară a cetățenilor, a pacienților. Chiar dacă noi, C.M.R., nu avem astăzi o cercetare statistică (profesionistă sau nu)(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: A patra videoconferinta cu reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica din(...)

Astăzi, 6 mai 2016, la sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc cea de-a patra videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară pe marginea următoarelor etape(...) citeste mai departeUniversitatea de Vest din Arad, singura universitate din România selectată pentru coordonarea(...)

Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad (UVVG)a câştigat un important proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii sprijina unitatile sanitare care doresc să se afilieze Retelei Europene de(...)

Ministerul Sănătății a eliberat un număr de 32 de scrisori de recomandare pentru unitățile sanitare care și-au exprimat interesul și doresc să se afilieze Rețelelor Europene de Referință(...) citeste mai departe