Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Casa Sperantei in domeniul ingrijirilor paliative

Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Casa Sperantei in domeniul ingrijirilor paliative
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarul de stat Adrian Pană s-au întâlnit ieri, 27 februarie 2013, cu Excelenţa sa domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. În cadrul întâlnirii au mai participat şi reprezentanţi ai organizaţiei Hospice Casa Speranţei.

În cadrul discuţiilor s-a stabilit realizarea unui parteneriat între Organizaţia Casa Speranţei şi Ministerul Sănătăţii, cu sustinerea Excelenţei Sale, domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România, pentru realizarea unei strategii naţionale în domeniul îngrijirilor paliative.

Protocolul de colaborare va conţine obiectivele propuse şi un calendar de lucru astfel încât măsurile luate de ambele părţi să fie conturate într-un program naţional în domeniul îngrijirilor paliative cu linii bine definite, scopul final fiind îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi familiilor acestora.

Ministrul Sănătăţii i-a asigurat atât pe reprezentanţii Hospice Casa Speranţei, cât şi pe Excelenţa sa domnul Martin Harris, că îngrijirile paliative reprezintă o componentă importantă din strategia naţională pe sănătate.

Ministrul Sănătăţii a reiterat importanţa schimbului de experienţă cu partea engleză pentru dezvoltarea sistemului sanitar românesc care, inspirat de bunele practici ale sistemului sanitar britanic, să ofere posibilitatea cetăţenilor să atingă o stare cât mai bună de sănătate şi să contribuie la creşterea calităţii vieţii acestora.

O altă temă abordată în cadrul discuţiilor a fost legată de migraţia medicilor. Ministrul Eugen Nicolăescu le-a precizat participanţilor la discuţie că exodul medicilor din sistem afectează în mod direct și pe termen lung starea de sănătate a românilor. De aceea, unul dintre obiectivele sale prioritare este acela de a asigura un număr adecvat de medici în România, astfel încât pacienții români să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Una dintre soluţiile prezentate de către Ministrul Sănătăţii a fost salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, astfel încât medicii români să fie motivaţi să rămână în ţară şi să-şi continue cariera profesională în sistemul de sănătate românesc.

Ministrul Eugen Nicolăescu l-a asigurat pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii de întreaga sa colaborare şi deschidere spre dialog, dovada fiind deciziile care vor fi luate împreună cu partenerii.

La rândul său, Excelenţa Sa, domnul Martin Harris, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România i-a transmis ministrului Sănătăţii că îi sprijină planurile de reformă astfel încât sistemul de sănătate românesc să devină mai atractiv pentru cetăţeni şi să se ridice la standarde de calitate înaltă.

De asemenea, Excelenţa Sa domnul Martin Harris şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini echipa ministerului cu documentaţie pentru ca bunele practici britanice din sistemul de sănătate să poată fi un exemplu pentru modelul românesc.


"Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Casa Sperantei in domeniul ingrijirilor paliative" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, recompensat cu Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate

Bucuresti, 19 decembrie 2013: Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, sef Sectie Neurochirurgie si Director Stiintific de Lucrari in cadrul Spitalului Sanador a primit una dintre cele mai importante(...) citeste mai departeProgramul de vaccinare a copiilor intra in normal

Ministerul Sănătății informează că din a doua parte a lunii octombrie intră în normal programul de vaccinare a copiilor, conform schemei naționale de imunizare. citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Nicolae BANICIOIU, viziteaza Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara

Ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU, efectuează joi o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, unul din centrele de referinţă din ţară pentru îngrijiri medicale şi(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii va putea efectua controale in orice unitate sanitara

Ministerul Sănătăţii va avea dreptul de a efectua controale în orice unitate sanitară publică sau privată. citeste mai departeConferinta de presa cu ocazia Centenarului nasterii prof. dr. Emil Palade, 6 noiembrie 2012

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” organizează marți, 6 noiembrie 2012, ora 11.00, în Sala de Consiliu a Facultății de Medicină conferința de presă cu ocazia(...) citeste mai departe