Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Casa Sperantei in domeniul ingrijirilor paliative

Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Casa Sperantei in domeniul ingrijirilor paliative
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarul de stat Adrian Pană s-au întâlnit ieri, 27 februarie 2013, cu Excelenţa sa domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. În cadrul întâlnirii au mai participat şi reprezentanţi ai organizaţiei Hospice Casa Speranţei.

În cadrul discuţiilor s-a stabilit realizarea unui parteneriat între Organizaţia Casa Speranţei şi Ministerul Sănătăţii, cu sustinerea Excelenţei Sale, domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România, pentru realizarea unei strategii naţionale în domeniul îngrijirilor paliative.

Protocolul de colaborare va conţine obiectivele propuse şi un calendar de lucru astfel încât măsurile luate de ambele părţi să fie conturate într-un program naţional în domeniul îngrijirilor paliative cu linii bine definite, scopul final fiind îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi familiilor acestora.

Ministrul Sănătăţii i-a asigurat atât pe reprezentanţii Hospice Casa Speranţei, cât şi pe Excelenţa sa domnul Martin Harris, că îngrijirile paliative reprezintă o componentă importantă din strategia naţională pe sănătate.

Ministrul Sănătăţii a reiterat importanţa schimbului de experienţă cu partea engleză pentru dezvoltarea sistemului sanitar românesc care, inspirat de bunele practici ale sistemului sanitar britanic, să ofere posibilitatea cetăţenilor să atingă o stare cât mai bună de sănătate şi să contribuie la creşterea calităţii vieţii acestora.

O altă temă abordată în cadrul discuţiilor a fost legată de migraţia medicilor. Ministrul Eugen Nicolăescu le-a precizat participanţilor la discuţie că exodul medicilor din sistem afectează în mod direct și pe termen lung starea de sănătate a românilor. De aceea, unul dintre obiectivele sale prioritare este acela de a asigura un număr adecvat de medici în România, astfel încât pacienții români să beneficieze de servicii medicale de calitate.

Una dintre soluţiile prezentate de către Ministrul Sănătăţii a fost salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, astfel încât medicii români să fie motivaţi să rămână în ţară şi să-şi continue cariera profesională în sistemul de sănătate românesc.

Ministrul Eugen Nicolăescu l-a asigurat pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii de întreaga sa colaborare şi deschidere spre dialog, dovada fiind deciziile care vor fi luate împreună cu partenerii.

La rândul său, Excelenţa Sa, domnul Martin Harris, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România i-a transmis ministrului Sănătăţii că îi sprijină planurile de reformă astfel încât sistemul de sănătate românesc să devină mai atractiv pentru cetăţeni şi să se ridice la standarde de calitate înaltă.

De asemenea, Excelenţa Sa domnul Martin Harris şi-a arătat disponibilitatea de a sprijini echipa ministerului cu documentaţie pentru ca bunele practici britanice din sistemul de sănătate să poată fi un exemplu pentru modelul românesc.


"Parteneriat intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Casa Sperantei in domeniul ingrijirilor paliative" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

In anul 2013, CNAS a avut cel mai mare buget din istorie insa banii au fost insuficienti pentru a(...)

În anul 2013, CNAS a avut cel mai mare buget din istorie, 23.123 miliarde de lei. Fondurile alocate au făcut posibilă rezolvarea unor probleme importante, însă banii au fost insuficienţi pentru a(...) citeste mai departeMainile dezinfectate sunt maini sigure! Prima conferinta nationala din cadrul campaniei Salveaza(...)

Institutul Național de Boli Infecțioase ,,Prof. Dr. Matei Balș’’ a organizat cu susținerea Ministerului Sănătății și în parteneriat cu Academia Aesculap prima conferință națională ,,Salvează vieți:(...) citeste mai departeO generatie de specialisti romi in domeniul medical - Lansarea ghidului de bune practici

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei vă invită să participați la conferința de lansare a ghidului de bune practici în derularea programelor de susținere a tinerilor romi care studiază(...) citeste mai departeCrucea Rosie Romana sarbatoreste Ziua Mondiala a Primului Ajutor pe 8 septembie 2012

Crucea Roșie Română marchează sâmbătă, 8 septembrie, Ziua Mondială a Primului Ajutor, prin mai multe manifestări. citeste mai departeProcedura de rambursare a contravalorii serviciilor medicale acordate in alte state UE se simplifica

Procedura de rambursare din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) a contravalorii serviciilor medicale care au devenit necesare pe perioada şederii temporare a asiguraţilor(...) citeste mai departe