Dr. Raed Arafat: Sistemul de achizitii centralizat este bun, iar beneficiile vor fi semnificative

Dr. Raed Arafat:  Sistemul de achizitii centralizat este bun, iar beneficiile vor fi semnificative
Sistemul de achiziții centralizat este bun, iar beneficiile vor fi semnificative, aceasta este concluzia experților Organizației Mondiale a Sănătății care au venit în România să sprijine autoritățile în vederea realizării achizițiilor centralizate, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății avantajele achizițiilor centralizate sunt multiple, înregistrându-se astfel o scăderea importantă a prețurilor la medicamente și materiale sanitare, dar și o analiză mai bună a fiecărui grup de bunuri achiziționate. Toate aceste lucruri înseamnă rezultate mai bune pentru sănătatea pacienților.

În cadrul conferinței de presă, dr. Raed Arafat a subliniat faptul că achiziția centralizată maximizează puterea cumpărătorului, îmbunătățește semnificativ transparența și posibilitatea supravegherii unui număr mic de contracte.

Totodată, oficialul Ministerului Sănătății a precizat că în urma unei analize a instituției despre cum se fac achizițiile centralizate în unitățile sanitare a evidențiat faptul că în unele cazuri un spital poate cumpăra sonde de intubație cu un preț de 0,24 lei, în timp ce un alt spital cu 100 lei. Astfel prin achizițiile centralizate se pot economisi peste 13 milioane de lei, bani utilizați pentru finanțarea sistemului de sănătate.

Pentru a nu se ajunge la o criză a medicamentelor, secretarul de stat a anunțat că va exista și un stoc de rezervă, dar și furnizori de rezervă pentru contract.

Din luna iulie 2013 vor începe licitațiile centralizate pentru medicamente și materiale sanitare, iar pentru aparatură se vor face pe tot parcursul anului.


"Dr. Raed Arafat: Sistemul de achizitii centralizat este bun, iar beneficiile vor fi semnificative" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Vanzari globale conform estimarilor pentru Grupul Roche in primele 6 luni ale anului 2011

Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere stabila a vanzarilor globale ale Grupului, in primele sase luni ale anului 2011 cu 2% in moneda locala, pana la 21.7 miliarde franci elvetieni. citeste mai departeExpertii in sanatate din organizatiile membre ale Initiativei 2035-Prima Generatie Fara Tutun a(...)

În data de 21 Martie 2018, cele peste 350 de organizații membre ale Inițiativei 2035 Fără Tutun - asociațiile medicale, academice, liderii facultăților de medicină, organizațiile de tineret și copii(...) citeste mai departeO şansă în plus pentru persoanele cu autism: asistenţă specializată, specialişti certificaţi,(...)

Fundaţia Romanian Angel Appeal (RAA), în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Direcţia Generală Protecţia Copilului (DGPC) şi, respectiv, Asociaţia de Psihoterapii(...) citeste mai departeSindromul Hemolitic-Uremic al copiilor din Arges nu are nicio legatura medicala cu vaccinarea

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public despre o așa-zisă legătură între afecțiunile digestive grave ale copiilor din Argeș și vaccinuri, Ministerul Sănătății insistă asupra(...) citeste mai departeFEDRA solicită Ministerului Sanatatii si CNAS solutii concrete pentru decontarea reala si eficienta(...)

Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) apreciază faptul că Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au făcut un prim pas(...) citeste mai departe