Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit cu reprezentantii Bancii Mondiale

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit cu reprezentantii Bancii Mondiale
Ministrul Eugen Nicolăescu s-a întâlnit, în data de 8 martie 2013, cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Mamta Murthi, noul director de ţară al Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi Ţările Baltice din cadrul regiunii Europa şi Asia Centrală.

Ministrul Eugen Nicolăescu i-a prezentat directorului de ţară al Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi Ţările Baltice din cadrul regiunii Europa şi Asia Centrală, Mamta Murthi, principalele direcţii care vor sta la baza reformei în sănătate publică. Între temele abordate în cadrul discuţiilor s-au aflat: pachetul de bază, sistemul de achiziţii publice centralizate, implementat la iniţiativa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, modernizarea infrastructurii existente, nevoia de a construi cabinete medicale în mediul rural, unde nevoile de serviciile medicale sunt stringente.

De asemenea, ministrul Eugen Nicolăescu a cerut sprijinul Băncii Mondiale în realizarea unor obiective de investiţii, precum: reabilitarea şi dotarea secţiilor ATI şi a blocurilor operatorii, crearea centrelor medicale în mediul rural etc. Ministrul Sănătăţii i-a informat pe reprezentanţii Băncii Mondiale că nevoia de finanţare pentru aceste proiecte este ridicată, prin urmare orice finanţare este binevenită.

Directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru Europa Centrală şi Ţările Baltice din cadrul regiunii Europa şi Asia Centrală şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta autorităţile române să îmbunătăţească sistemul de sănătate.

Directorul Mamta Murthi i-a transmis Ministrului Sănătăţii că îi sprijină planurile de reformă astfel încât sistemul sanitar românesc să se ridice la standarde înalte de calitate înaltă şi să răspundă în mod real nevoilor cetăţenilor.


"Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit cu reprezentantii Bancii Mondiale" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Primarul General, Gabriela Firea: A fost redactata Ordonanta de Urgenta prin care Primaria(...)

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că textul Ordonanţei de Urgenţă, prin care Guvernul va trece în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti ultima suprafaţă de teren necesară(...) citeste mai departeInca un pas inainte pentru organizarea licitatiilor centralizate la nivel national

După ce săptămâna trecută a fost aprobat cadrul legislativ care permite Ministerului Sănătăţii organizarea de licitaţii centralizate, astăzi,Guvernul României a aprobat Hotărâre pentru modificarea şi(...) citeste mai departe2 Aprilie, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. Manifestatii si evenimente ale(...)

Data de 2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, în urmă cu 5 ani. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care(...) citeste mai departeIn Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie mai sunt internati trei copii diagnosticati(...)

Astăzi, 9 martie 2016, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” mai sunt internați trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU). citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Una dintre directiile reformei in sanatate este cresterea rolului(...)

Una dintre direcțiile principale ale reformei, la care ne-am referit permanent, este reechilibrarea componentelor sistemului sanitar, prin creșterea rolului ambulatoriului de specialitate și mutarea(...) citeste mai departe