Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2013

Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2013
Peste 400 de participanţi au luat parte la Conferinţa Naţională Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013, una dintre cele mai importante manifestări dedicate informării corecte a societăţii civile a medicilor legată de vaccinuri.

Manifestarea, organizată de Societatea Română de Microbiologie în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a reunit unii dintre cei mai importanţi medici implicaţi în managementul vaccinării. Mai exact, conferinţa a adus în acelaşi cadru de discuţii epidemiologi, medici de familie, medici de medicină şcolară, pediatri, neonatologi, medici de boli infecţioase, ginecologi, pneumologi şi microbiologi.

„Conferinţa Naţională Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013” a fost un adevărat succes atât prin numărul mare de participanţi, cât şi prin problematica abordată – comunicarea în domeniul vaccinologiei şi vaccinarea – şi înalta pregătire a speakerilor. A fost un eveniment unde cei participanţi au putut interacţiona cu specialiştii, au putut pune întrebări şi afla răspunsuri. Iar asta cu atât mai mult cu cât la această manifestare ştiinţifică au participat specialişti din mai multe specialităţi medicale, conferinţa având un caracter pluridisciplinar. Cred că sănătatea în România poate evolua . Şi poate evolua chiar în mod pozitiv”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi coordonatorul conferinţei.

Conferinţa a fost structurată pe două zile, prima zi fiind dedicată comunicării în domeniul vaccinologiei, iar cea de-a doua zi având un caracter ştiinţific prin simpozionul dedicat actualităţilor în vaccinologie.

În cadrul evenimentului au fost prezente personalităţi de marcă ale lumii medicale româneşti, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, care au transmis un mesaj de susţinere a procesului de vaccinare.

„Am venit aici ca să spun că susţinem vaccinarea şi că vaccinarea este o politică strategică. De asemenea mă aflu aici pentru a comunica şi pentru a găsi soluţii de îmbunătăţire a programelor de vaccinare. Punând accent pe prevenţie, trebuie să arătăm ce trebuie făcut şi în ce trebuie să investim. Ceea ce constat în fiecare zi e că populaţia nu înţelege de ce trebuie să vaccinăm şi cred că atunci când vorbim de un program naţional de vaccinare trebuie să ne uităm la populaţia căreia ne adresăm şi în special la populaţia de risc, mai exact la copii”, a declarat dr. Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în cadrul Conferinţei Naţionale Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013.

Importanţa vaccinării a fost susţinută în cadrul evenimentul de toţi specialiştii. Potrivit dr. Adriana Pistol, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, „vaccinul poate ajuta extrem de mult populaţia. Iar a vedea cum unele boli pot fi eradicate sau diminuate prin vaccinare e absolut minunat. Prin amânarea vaccinării nu facem decât să prelungim timpul în care copiii noştri sunt expuşi îmbolnăvirii. Prin urmare, trebuie să comunicăm în mod eficient pentru ca informaţia să ajungă în mod corect la tineri şi în special la părinţi.”

De asemenea, prof. univ. dr. Marian Neguţ, preşedintele de onoare al Societăţii Române de Microbiologie, a subliniat faptul că, în ciuda tuturor opiniilor contradictorii, vaccinologia este o ştiinţă. „Deşi au existat unele răzvrătiri în ceea ce priveşte vaccinarea, iată că vaccinologia a ajuns astăzi o ştiinţă. Ţinta vaccinologiei o reprezintă o serie de boli mai puţin tratabile sau netratabile. Vaccinologia rămâne o preocupare, o ştiinţă de viitor şi o rezolvare a multora dintre necazurile pe care le avem astăzi”, a precizat prof. univ. dr. Marian Neguţ în cadrul Conferinţei RoVaccin 2013.

Conferința Națională RoVaccin 2013 şi-a propus să informeze corect opinia publică și să prezinte actualitățile din vaccinologie lumii medicale, prin mesaje bazate pe dovezi clinice venite din partea profesioniștilor.

Organizator științific: Societatea Română de Microbiologie

Parteneri instituționali: Ministerul Sănătății, Institutul Național de

Sănătate Publică, INBI Matei Balș

Parteneri științifici: Societatea Română de Epidemiologie, Societatea Română de Pediatrie, Societatea Națională de Medicina Familiei, Societatea Română de Pneumologie, Fundația Renașterea, Asociația Consultativă de Vaccinologie, Asociația Română Pro-Imunizare (ARRI), Asociația Română de Sănătate Publică și Management Sanitar
Parteneri principali: GlaxoSmithKline, MSD, Pfizer Vaccines, Sanofi Pasteur

Management eveniment: Sănătătea Press Group


"Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:proiecte@santatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii va participa la reuniunea Consiliului Ocuparea Fortei de(...)

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii va participa la reuniunea Consiliului Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor-secţiunea Sănătate(...) citeste mai departeConcluziile Forumului National Pro Imunizare. Legea vaccinarii - Element fundamental al reformei(...)

Bucureşti, 27 octombrie 2017 - Cea de-a VI-a ediţie a Forumului Naţional Pro Imunizare desfăşurată la Palatul Parlamentului, a reunit toţi factorii relevanţi din sistemul naţional de(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii a aprobat componenta Consiliului Onorific

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a aprobat prin ordin componenţa Consiliului Onorific, care va funcţiona în calitate de organism consultativ şi de pregătire a celor mai importante(...) citeste mai departeO noua sala de operatii cu dotari de ultima generatie este deschisa la Spitalul Universitar de(...)

Începând cu 11 decembrie, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti dispune de o nouă sală de operaţii unde se vor efectua anual aproximativ 1600 de intervenţii. Acest lucru este posibil(...) citeste mai departeO generatie de specialisti romi in domeniul medical - Lansarea ghidului de bune practici

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei vă invită să participați la conferința de lansare a ghidului de bune practici în derularea programelor de susținere a tinerilor romi care(...) citeste mai departe