Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2013

Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2013
Peste 400 de participanţi au luat parte la Conferinţa Naţională Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013, una dintre cele mai importante manifestări dedicate informării corecte a societăţii civile a medicilor legată de vaccinuri.

Manifestarea, organizată de Societatea Română de Microbiologie în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, a reunit unii dintre cei mai importanţi medici implicaţi în managementul vaccinării. Mai exact, conferinţa a adus în acelaşi cadru de discuţii epidemiologi, medici de familie, medici de medicină şcolară, pediatri, neonatologi, medici de boli infecţioase, ginecologi, pneumologi şi microbiologi.

„Conferinţa Naţională Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013” a fost un adevărat succes atât prin numărul mare de participanţi, cât şi prin problematica abordată – comunicarea în domeniul vaccinologiei şi vaccinarea – şi înalta pregătire a speakerilor. A fost un eveniment unde cei participanţi au putut interacţiona cu specialiştii, au putut pune întrebări şi afla răspunsuri. Iar asta cu atât mai mult cu cât la această manifestare ştiinţifică au participat specialişti din mai multe specialităţi medicale, conferinţa având un caracter pluridisciplinar. Cred că sănătatea în România poate evolua . Şi poate evolua chiar în mod pozitiv”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi coordonatorul conferinţei.

Conferinţa a fost structurată pe două zile, prima zi fiind dedicată comunicării în domeniul vaccinologiei, iar cea de-a doua zi având un caracter ştiinţific prin simpozionul dedicat actualităţilor în vaccinologie.

În cadrul evenimentului au fost prezente personalităţi de marcă ale lumii medicale româneşti, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, care au transmis un mesaj de susţinere a procesului de vaccinare.

„Am venit aici ca să spun că susţinem vaccinarea şi că vaccinarea este o politică strategică. De asemenea mă aflu aici pentru a comunica şi pentru a găsi soluţii de îmbunătăţire a programelor de vaccinare. Punând accent pe prevenţie, trebuie să arătăm ce trebuie făcut şi în ce trebuie să investim. Ceea ce constat în fiecare zi e că populaţia nu înţelege de ce trebuie să vaccinăm şi cred că atunci când vorbim de un program naţional de vaccinare trebuie să ne uităm la populaţia căreia ne adresăm şi în special la populaţia de risc, mai exact la copii”, a declarat dr. Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în cadrul Conferinţei Naţionale Actualităţi în Vaccinologie – RoVaccin 2013.

Importanţa vaccinării a fost susţinută în cadrul evenimentul de toţi specialiştii. Potrivit dr. Adriana Pistol, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, „vaccinul poate ajuta extrem de mult populaţia. Iar a vedea cum unele boli pot fi eradicate sau diminuate prin vaccinare e absolut minunat. Prin amânarea vaccinării nu facem decât să prelungim timpul în care copiii noştri sunt expuşi îmbolnăvirii. Prin urmare, trebuie să comunicăm în mod eficient pentru ca informaţia să ajungă în mod corect la tineri şi în special la părinţi.”

De asemenea, prof. univ. dr. Marian Neguţ, preşedintele de onoare al Societăţii Române de Microbiologie, a subliniat faptul că, în ciuda tuturor opiniilor contradictorii, vaccinologia este o ştiinţă. „Deşi au existat unele răzvrătiri în ceea ce priveşte vaccinarea, iată că vaccinologia a ajuns astăzi o ştiinţă. Ţinta vaccinologiei o reprezintă o serie de boli mai puţin tratabile sau netratabile. Vaccinologia rămâne o preocupare, o ştiinţă de viitor şi o rezolvare a multora dintre necazurile pe care le avem astăzi”, a precizat prof. univ. dr. Marian Neguţ în cadrul Conferinţei RoVaccin 2013.

Conferința Națională RoVaccin 2013 şi-a propus să informeze corect opinia publică și să prezinte actualitățile din vaccinologie lumii medicale, prin mesaje bazate pe dovezi clinice venite din partea profesioniștilor.

Organizator științific: Societatea Română de Microbiologie

Parteneri instituționali: Ministerul Sănătății, Institutul Național de

Sănătate Publică, INBI Matei Balș

Parteneri științifici: Societatea Română de Epidemiologie, Societatea Română de Pediatrie, Societatea Națională de Medicina Familiei, Societatea Română de Pneumologie, Fundația Renașterea, Asociația Consultativă de Vaccinologie, Asociația Română Pro-Imunizare (ARRI), Asociația Română de Sănătate Publică și Management Sanitar
Parteneri principali: GlaxoSmithKline, MSD, Pfizer Vaccines, Sanofi Pasteur

Management eveniment: Sănătătea Press Group


"Peste 400 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:proiecte@santatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Societatea Nationala de Medicina Familiei si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de(...)

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au sărbătorit Ziua Mondială a Sănătății printr-un mesaj adresat(...) citeste mai departeCongresul Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva,13-17 mai 2015

Congresul Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI ) 2015 se va desfașura în perioada 13-17 mai la Centrul Internațional de Conferințe Sinaia. citeste mai departeInvitatie Conferinta CNAS -marti 25.august ora 12:00

Vă invităm marți, 25 august 2015, ora 12:00, la sediul CNAS din Calea Călăraşilor nr. 248, bl. S19, sect. 3, Bucureşti, în sala de conferinţe de la mezanin, la Conferinţa de presă(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii face precizari cu privire la informatiile aparute la o televiziune de stiri

Ministerul Sănătății precizează că informația apărută în data de 15 ianuarie 2013 pe postul de televiziune România TV, dar și pe pagina de web a acestuia, www.rtv.net, conform căreia,(...) citeste mai departeUniversitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila continua derularea sesiunilor informative in(...)

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti continuă tradiția, începută anul trecut, de a derula întâlniri informative între profesorii UMF “Carol Davila” și(...) citeste mai departe