Conferinta cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, 3 aprilie 2013

Conferinta cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, 3 aprilie 2013
Zeci de mii de persoane cu autism din România aşteaptă încă soluții concrete privind îmbunătățirea serviciilor de diagnosticare, recuperare și integrare socială. Diagnosticul precoce, intervenția terapeutică timpurie și integrarea în comunitate cresc șansele de recuperare ale persoanelor cu tulburări de spectru autist (TSA). În România anului 2013, persoanele cu TSA sunt diagnosticate cu întârziere, nu au acces la servicii de recuperare a funcționalității și la școli incluzive, sunt respinse și izolate și cel mai adesea ajung asistate social sau la risc de a fi instituționalizate.

Organizațiile care promovează drepturile persoanelor cu autism încearcă să vină în sprijinul Parlamentului și al Guvernului, oferind o imagine a soluțiilor aplicate de alte țări europene și de Statele Unite ale Americii.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, dar și în contextul nevoilor comunității persoanelor cu autism din România, FEDRA - Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (TSA), în parteneriat cu Președinția Camerei Deputaților, Comisia de Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților, Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, Comisia pentru Învățământ, Știință și Tineret a Camerei Deputaților vă invită să participați la conferința cu tema: Modele de succes în abordarea integrată a serviciilor pentru diagnosticarea, intervenția recuperării funcționalității, integrarea socială, educațională și profesională a persoanelor cu tulburare de spectru autist.

Conferința va avea loc miercuri, 3 aprilie, la Palatul Parlamentului, sala Drepturile Omului (nivel P), intrarea S2 (Monitorul Oficial), între orele 9:00 – 15.30.

Scopul conferinței este de a prezenta modele de servicii pentru integrarea persoanelor cu TSA, ce se aplică și funcționează cu succes în alte state, precum și de a sublinia necesitatea implicării factorilor de decizie din România, în elaborarea de politici publice și în asigurarea sustenabilității serviciilor.

Participă:
Reprezentanți ai unor instituții prestigioase din California (SUA), Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda și Suedia, țări cu vastă experiență de furnizare de servicii și de integrare a persoanelor cu autism și cu dizabilități în general
Reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, autorităților naționale și locale, organizațiilor neguvernamentale de profil.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, 3 aprilie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Costinela Caraene
Email:costinela.caraene@raa.ro
Telefon:0721.151.187

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Prima etapă de redistribuire a personalului din unităţile sanitare reprofilate se desfăşoară fără(...)

Conform datelor transmise din teritoriu, un număr de 2438 cereri de redistribuire au fost depuse la direcţiile de sănătate publică. Dintre acestea, 1851 au fost soluţionate, reprezentând 76% dintre(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii intentioneaza prelungirea contractului cadru si a programelor nationale de(...)

Începând cu luna martie 2013, Ministerul Sănătăţii va reorganiza programele naţionale de sănătate şi va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanţă. Până atunci, Ministerul(...) citeste mai departeInspectia Sanitara va avea un comandament de control pe litoral

Ministerul Sănătății organizează pe litoral, în perioada 4 iulie - 2 septembrie, un comandament de control care va funcționa în coordonarea Inspecției Sanitare de Stat. citeste mai departeCel mai mare eveniment dedicat medicilor ATI - Congresul SRATI 2015 - va avea loc in perioada 13 -(...)

In perioada 13-17 mai 2015, la Centrul International de Conferinte din Sinaia, va avea loc Congresul National al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI), care reuneste(...) citeste mai departeBiblioteca Centrala U.M.F. “Carol Davila” organizeaza cea de-a XV-a editie a manifestarii “Ziua(...)

Cea de-a XV-a ediţie a manifestǎrii “Ziua Bibliotecii” va avea loc pe data de 2 octombrie 2012, la Biblioteca Centralǎ U.M.F. “Carol Davila” din cadrul Facultăţii de Medicină Generală U.M.F. „Carol(...) citeste mai departe