Proiect Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla, aprilie 2013 – septembrie 2014

Proiect Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla, aprilie 2013 – septembrie 2014
Asociația SM SPEROMAX Alba va derula în perioada aprilie 2013 – septembrie 2014 proiectul “Comitet de tineret în România pentru pacienții cu scleroză multiplă”. Proiectul este finanțat în cadrul liniei „Tineret în actiune” al Comisiei Europene.

„Proiectul s-a născut din nevoia tinerilor cu scleroză multiplă din România care sunt specifice faţă de nevoile pacienţilor adulţi. Din dorinţa ca aceştia să fie reprezentaţi la nivel naţional de o structură care să reprezinte tinerii cu SM în relaţia cu autorităţile şi Societatea de Scleroză Multiplă din România. De asemenea, sperăm că aceştia să fie mai implicaţi mai activ în viaţa comunităţii locale (de unde vin) şi în societate, în general, inclusiv în asociaţiile locale membre SSMR de unde provin. Proiectul sprijină prevenirea şi combaterea prejudecăţi şi a tuturor atitudinilor care conduc către excludere. Prin organizarea Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM, proiectul dezbate principiile care stau la baza fondării UE, precum principiile respectului pentru drepturile omului şi libertăţile fundamentale”, a declarat Dragoș Zaharia, presedintele Asociației SM SPEROMAX Alba.

Proiectul propus de SM SPEROMAX Alba urmăreşte participarea activă a tinerilor în viaţa socială şi civică. Scopul general este de a încuraja tinerii să fie cetăţeni activi. Grupul tinta cuprinde 20 de tineri cu dizabilităţi şi fără dizabilităţi, din 18 organizaţii locale de pacienţi cu scleroză multiplă din România. Oferindu-le oportunitatea de a se cunoaşte, a lucra şi învăţa împreună, de a participa la activităţi comune, proiectul intenţionează să dezvolte la nivel comunitar o atmosferă de cooperare şi întelegere reciprocă, de respect pentru diversitate. Proiectul cuprinde activităţi de conştientizare asupra problemelor tinerilor cu dizabilităţi, principiu european care sunt astfel promovate în rândul tinerilor din România şi în relaţia tinerilor cu dizabilităţi - tinerilor fără probleme.

O altă prioritate este includerea tinerilor cu posibilităţi reduse. Tinerii cuprinsi in proiectul au obstacole sociale, sunt tineri discriminaţi pe motive de dizabilitate, obstacole economice : tineri cu un standard redus de trai, venituri scăzute, dependenţă de sistemul de asigurări sociale; în situaţie de şomaj pe termen lung sau sărăcie; probleme financiare. De asemenea sunt tineri cu probleme de sănătate, probleme cronice de sănătate, sunt tineri cu nevoi speciale.
Proiectul vizează promovarea angajamentului tinerilor pentru o creştere incluzivă, în special: creşterea în valoare a tinerilor sau încurajarea tinerilor pentru a conştientiza şi a se implica în abordarea acestei teme pentru o societate mai incluzivă.

În etapa de pregătire (primele 3 luni de proiect) vor fi selectați cei 20 de beneficiari. Etapa de implementare a activităților se va derula pe parcursul a 11 luni și va cuprinde organizarea MS DAY 2013 în România, pregătirea şi organizarea întâlnirii de constituire a Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM - CTR - SM, pregătirea şi organizarea Atelierului pentru tineri din cadrul Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă - Ediţia a X - a, pregătirea şi organizarea atelierului de lucru "Dezvoltarea personală şi consolidarea relaţionărilor de grup privind integrarea tinerilor cu dizabilităţi", pregătirea şi organizarea a 2 conferinţe de presă ( una la începutul proiectului iar cea de a doua la închidere), cu presa din judeţul Alba, pentru diseminarea rezultatelor proiectului.


"Proiect Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla, aprilie 2013 – septembrie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Dragos Zaharia
Email:dragos_zaharia@yahoo.com.
Telefon:0745798953

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Guvernul asigura terenul pentru constructia Spitalului Regional de Urgenta Iasi

Ministerul Sănătății va prelua un teren de 120.000 mp în municipiul Iași în scopul construirii Spitalului Regional de Urgență, potrivit unei hotărâri de guvern adoptată în ședința de(...) citeste mai departeComunicat de presa: Caravana mobila O sansa pentru viata vine in orasul tau

Asociatia React si Vodafone Romania anunta inceperea sesiunii de toamna a caravanei mobile “O sansa pentru viata”. Astfel, in perioada septembrie – noiembrie, vor fi organizate noi sesiuni de(...) citeste mai departeSpecialisti din toata tara vor dezbate principiile tratamentului corect cu antibiotice in cadrul(...)

Pe 3 și 4 octombrie 2014 se reunesc la București cadre medicale din mai multe specialități pentru a dezbate subiecte de actualitate din sfera antibioterapiei, cu ocazia conferinței naționale(...) citeste mai departeInformare privind disponibilitatea vaccinurilor prevazute in Programul National de Vaccinare

În scopul informării corecte și permanente a publicului cu privire la derularea Programului Naţional de Vaccinare, Ministerul Sănătății dorește să transmită următoarele informații(...) citeste mai departeNoi modalitati de valorificare a potentialului romanesc pentru turismul medical si balneo(...)

In perioada 08 – 10 noiembrie 2013, Targu Mures a fost gazda celei de-a treia editii a Forumului International pentru Turismul de Sanatate, eveniment ce a reunit specialisti in turism si sanatate(...) citeste mai departe