Proiect Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla, aprilie 2013 – septembrie 2014

Proiect Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla, aprilie 2013 – septembrie 2014
Asociația SM SPEROMAX Alba va derula în perioada aprilie 2013 – septembrie 2014 proiectul “Comitet de tineret în România pentru pacienții cu scleroză multiplă”. Proiectul este finanțat în cadrul liniei „Tineret în actiune” al Comisiei Europene.

„Proiectul s-a născut din nevoia tinerilor cu scleroză multiplă din România care sunt specifice faţă de nevoile pacienţilor adulţi. Din dorinţa ca aceştia să fie reprezentaţi la nivel naţional de o structură care să reprezinte tinerii cu SM în relaţia cu autorităţile şi Societatea de Scleroză Multiplă din România. De asemenea, sperăm că aceştia să fie mai implicaţi mai activ în viaţa comunităţii locale (de unde vin) şi în societate, în general, inclusiv în asociaţiile locale membre SSMR de unde provin. Proiectul sprijină prevenirea şi combaterea prejudecăţi şi a tuturor atitudinilor care conduc către excludere. Prin organizarea Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM, proiectul dezbate principiile care stau la baza fondării UE, precum principiile respectului pentru drepturile omului şi libertăţile fundamentale”, a declarat Dragoș Zaharia, presedintele Asociației SM SPEROMAX Alba.

Proiectul propus de SM SPEROMAX Alba urmăreşte participarea activă a tinerilor în viaţa socială şi civică. Scopul general este de a încuraja tinerii să fie cetăţeni activi. Grupul tinta cuprinde 20 de tineri cu dizabilităţi şi fără dizabilităţi, din 18 organizaţii locale de pacienţi cu scleroză multiplă din România. Oferindu-le oportunitatea de a se cunoaşte, a lucra şi învăţa împreună, de a participa la activităţi comune, proiectul intenţionează să dezvolte la nivel comunitar o atmosferă de cooperare şi întelegere reciprocă, de respect pentru diversitate. Proiectul cuprinde activităţi de conştientizare asupra problemelor tinerilor cu dizabilităţi, principiu european care sunt astfel promovate în rândul tinerilor din România şi în relaţia tinerilor cu dizabilităţi - tinerilor fără probleme.

O altă prioritate este includerea tinerilor cu posibilităţi reduse. Tinerii cuprinsi in proiectul au obstacole sociale, sunt tineri discriminaţi pe motive de dizabilitate, obstacole economice : tineri cu un standard redus de trai, venituri scăzute, dependenţă de sistemul de asigurări sociale; în situaţie de şomaj pe termen lung sau sărăcie; probleme financiare. De asemenea sunt tineri cu probleme de sănătate, probleme cronice de sănătate, sunt tineri cu nevoi speciale.
Proiectul vizează promovarea angajamentului tinerilor pentru o creştere incluzivă, în special: creşterea în valoare a tinerilor sau încurajarea tinerilor pentru a conştientiza şi a se implica în abordarea acestei teme pentru o societate mai incluzivă.

În etapa de pregătire (primele 3 luni de proiect) vor fi selectați cei 20 de beneficiari. Etapa de implementare a activităților se va derula pe parcursul a 11 luni și va cuprinde organizarea MS DAY 2013 în România, pregătirea şi organizarea întâlnirii de constituire a Comitetului de Tineret în România pentru pacienţii de SM - CTR - SM, pregătirea şi organizarea Atelierului pentru tineri din cadrul Seminarului Naţional de Scleroză Multiplă - Ediţia a X - a, pregătirea şi organizarea atelierului de lucru "Dezvoltarea personală şi consolidarea relaţionărilor de grup privind integrarea tinerilor cu dizabilităţi", pregătirea şi organizarea a 2 conferinţe de presă ( una la începutul proiectului iar cea de a doua la închidere), cu presa din judeţul Alba, pentru diseminarea rezultatelor proiectului.


"Proiect Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla, aprilie 2013 – septembrie 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Dragos Zaharia
Email:dragos_zaharia@yahoo.com.
Telefon:0745798953

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CONCURS DE ADMITERE LA UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE „IULIU HATIEGANU” DIN CLUJ-NAPOCA

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” va organiza, în data de 25 iulie 2016, concurs de admitere la studii universitare de licență, pentru următoarele programe de studiu: citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Intalnire cu reprezentantii asociatiilor de pacienti

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană și Președintele CNAS, Cristian Bușoi, s-au întâlnit astăzi, 09.01.2014, cu reprezentanţii(...) citeste mai departeAccesul la tratament este in continuare cea mai importanta problema cu care se confrunta pacientii(...)

Bucureşti, 31 martie 2014. Accesul la tratament este în continuare cea mai importantă problemă cu care se confruntă pacienţii cronici din România– este concluzia celor două zile de(...) citeste mai departePrimele Ghiduri pentru Alergii Alimentare si Anafilaxie, prezentate la Congresul Mondial de(...)

In cadrul celei de-a doua zi a Congresului Mondial de Alegologie si Astm, care se desfasoara la Milano in perioada 22-26 iunie, Academia Europeana de Alergologie si Imunologie Clinica (EAACI) a(...) citeste mai departeAccesul pacientilor romani la tratamente si servicii medicale de calitate este o prioritate(...)

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România), Camera de Comerț Americană pe lângă Uniunea Europeană (AmCham EU) și Local American Working Group (LAWG), cu sprijinul Serviciului(...) citeste mai departe