Adunarea Generala a Membrilor Asociati ai Aliantei pentru Sanatate din Romania - scrie ComunicateMedicale.ro

Adunarea Generala a Membrilor Asociati ai Aliantei pentru Sanatate din Romania

Adunarea Generala a Membrilor Asociati ai Aliantei pentru Sanatate din Romania
Vineri, 12 aprilie 2013, în cadrul Târgului Intrernaţional RomMedica 2013, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Asociaţi ai Alianței pentru Sănătate din România (APSR).
Adunarea Generală a pus în discuţie acţiunile şi măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a rezolva atât cele mai stringente probleme ale membrilor Alianţei pentru Sănătate din România - politicile de sănătate publică şi finanțarea sistemului de sănătate, cât și a problemelor specifice fiecărei organizații membre în parte.

Una dintre acţiunile de mare importanţă, aprobată de către Adunarea Generală, este aceea că, până la finalul anului 2013, APSR va publica „Raportul cu Privire la Starea Sistemului Românesc de Sănătate”, lucrare la care organizațiile membre ale Alianţei vor contribui cu rapoarte specifice domeniului lor de activitate, ce vor defini atât problemele cu care se confruntă în relaţie cu sistemul de sănătate, cât şi soluţiile pe care le propun pentru rezolvarea acestora. Având în vedere experienţa vastă de care dispun organizaţiile membre ale APSR şi calitatea experţilor cu care acestea lucrează, soluţiile pe care Raportul le va avansa, vor constitui o expertiză de foarte mare valoare pentru decidenţii din sănătate.

În cadrul Adunării Generale a fost validată calitatea de Membri Asociaţi pentru următoarele organizaţii:
- Amuradia – Braşov, asociaţie dedicată sprijinirii persoanelor care suferă de cancer şi familiilor acestora;
- Asociaţia Română de Cancer – Grupul Destine Comune – Târgu Mureş;
- Asociaţia Oncologilor Privaţi – Cluj Napoca
- Aliat – Alianţa de Luptă Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor - Bucureşti

Cunoaştem cu toții activităţile susţinute din domeniul sănătății ale noilor membri care ni s-au alăturat şi suntem onoraţi să primim în Alianța pentru Sănătate din România organizații cu o vastă experiență şi implicare la nivelul problemelor reale cu care se confruntă pacienții. Cu toţii am resimţit nevoia de asociere, pentru a fi eficienţi în transmiterea punctelor noastre de vedere către autorităţi, motiv pentru care existenţa şi funcţionarea Alianţei pentru Sănătate din România este vitală. Este absolut necesar să ne unim forţele pentru ca împreună să găsim soluţii adaptate nevoilor reale ale pacienţilor. Numai printr-un dialog permanent și o consultare reală a specialiștilor putem îmbunătăţi sistemul de sănătate. Suntem deschiși colaborării cu toate organizaţiile din domeniu pentru găsirea celor mai bune soluţii la problemele sistemului sanitar, precum şi pentru convingerea autorităţilor responsabile să ia măsurile adecvate.

Este nevoie ca autorităţile să conştientizeze rolul vital al societăţii civile organizată în structuri asociative. Prin Alianţa pentru Sănătate din România, conferim un cadru propice pentru argumentarea în faţa autorităţilor publice responsabile, şi a factorilor politici, în vederea schimbării cadrului legislativ în conformitate cu realităţile şi nevoile pacienţilor.

În acest moment Alianţa pentru Sănătate din România beneficiază de expertiza şi implicarea unui număr de 35 de organizatii membre, ce acopera toate palierele sistemului de sănătate, şi utilizează toate resursele pentru a pune în aplicare viitoarele proiecte ce se referă la identificarea disfuncţionalităţilor din sistemul public de sănătate, la înlăturarea risipei din sistem, şi care militează pentru transparenţă şi pentru o mai bună finanţare a sistemului.
Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Adunarea Generala a Membrilor Asociati ai Aliantei pentru Sanatate din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ion Ciceală
Email:aliantapentrusanatate@gmail.com
Telefon:0727 300 900

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Invitatie de presa: Cum pot fi reduse costurile in Sanatate?

Personal Genetics vă invită la conferinţa „Medicina Personalizată – Noi perspective pentru pacientul român” – un proiect amplu dedicat exclusiv domeniului Sănătăţii şi Cercetării din România. citeste mai departeMinistrul Sanatatii s-a intalnit astazi cu reprezentantii pacientilor care necesita tratament cu(...)

În cadrul acestei întâlniri, ministrul Sănătății le-a informat pe reprezentantele asociației de pacienți prezente despre stadiul aprovizionării cu imunoglobulină și măsurile pe care le va întreprinde(...) citeste mai departeSpitalele vor fi clasificate in functie de categoriile de competenta

Începând cu luna mai 2011, spitalele se vor putea clasifica în 5 categorii de competenţă, dacă proiectul Ministerului Sănătăţii privind metodologia de clasificare a spitalelor, supus dezbaterii(...) citeste mai departeStart pentru Caravana COPAC

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) pleacă în caravană în întreaga țară pentru a populariza necesitatea unei bune finanțări a sănătății, respectiv cu minim(...) citeste mai departeConferinta de presa "Sanatatea romanilor este in pericol si reprezinta o urgenta nationala!"

Alianta pentru Sanatate din Romania, in calitate de reprezentant al principalelor categorii de participanti in cadrul sistemului de sanatate, doreste sa supuna atentiei publice masurile necesare(...) citeste mai departe