Adunarea Generala a Membrilor Asociati ai Aliantei pentru Sanatate din Romania

Adunarea Generala a Membrilor Asociati ai Aliantei pentru Sanatate din Romania
Vineri, 12 aprilie 2013, în cadrul Târgului Intrernaţional RomMedica 2013, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Asociaţi ai Alianței pentru Sănătate din România (APSR).
Adunarea Generală a pus în discuţie acţiunile şi măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a rezolva atât cele mai stringente probleme ale membrilor Alianţei pentru Sănătate din România - politicile de sănătate publică şi finanțarea sistemului de sănătate, cât și a problemelor specifice fiecărei organizații membre în parte.

Una dintre acţiunile de mare importanţă, aprobată de către Adunarea Generală, este aceea că, până la finalul anului 2013, APSR va publica „Raportul cu Privire la Starea Sistemului Românesc de Sănătate”, lucrare la care organizațiile membre ale Alianţei vor contribui cu rapoarte specifice domeniului lor de activitate, ce vor defini atât problemele cu care se confruntă în relaţie cu sistemul de sănătate, cât şi soluţiile pe care le propun pentru rezolvarea acestora. Având în vedere experienţa vastă de care dispun organizaţiile membre ale APSR şi calitatea experţilor cu care acestea lucrează, soluţiile pe care Raportul le va avansa, vor constitui o expertiză de foarte mare valoare pentru decidenţii din sănătate.

În cadrul Adunării Generale a fost validată calitatea de Membri Asociaţi pentru următoarele organizaţii:
- Amuradia – Braşov, asociaţie dedicată sprijinirii persoanelor care suferă de cancer şi familiilor acestora;
- Asociaţia Română de Cancer – Grupul Destine Comune – Târgu Mureş;
- Asociaţia Oncologilor Privaţi – Cluj Napoca
- Aliat – Alianţa de Luptă Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor - Bucureşti

Cunoaştem cu toții activităţile susţinute din domeniul sănătății ale noilor membri care ni s-au alăturat şi suntem onoraţi să primim în Alianța pentru Sănătate din România organizații cu o vastă experiență şi implicare la nivelul problemelor reale cu care se confruntă pacienții. Cu toţii am resimţit nevoia de asociere, pentru a fi eficienţi în transmiterea punctelor noastre de vedere către autorităţi, motiv pentru care existenţa şi funcţionarea Alianţei pentru Sănătate din România este vitală. Este absolut necesar să ne unim forţele pentru ca împreună să găsim soluţii adaptate nevoilor reale ale pacienţilor. Numai printr-un dialog permanent și o consultare reală a specialiștilor putem îmbunătăţi sistemul de sănătate. Suntem deschiși colaborării cu toate organizaţiile din domeniu pentru găsirea celor mai bune soluţii la problemele sistemului sanitar, precum şi pentru convingerea autorităţilor responsabile să ia măsurile adecvate.

Este nevoie ca autorităţile să conştientizeze rolul vital al societăţii civile organizată în structuri asociative. Prin Alianţa pentru Sănătate din România, conferim un cadru propice pentru argumentarea în faţa autorităţilor publice responsabile, şi a factorilor politici, în vederea schimbării cadrului legislativ în conformitate cu realităţile şi nevoile pacienţilor.

În acest moment Alianţa pentru Sănătate din România beneficiază de expertiza şi implicarea unui număr de 35 de organizatii membre, ce acopera toate palierele sistemului de sănătate, şi utilizează toate resursele pentru a pune în aplicare viitoarele proiecte ce se referă la identificarea disfuncţionalităţilor din sistemul public de sănătate, la înlăturarea risipei din sistem, şi care militează pentru transparenţă şi pentru o mai bună finanţare a sistemului.
Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Adunarea Generala a Membrilor Asociati ai Aliantei pentru Sanatate din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ion Ciceală
Email:aliantapentrusanatate@gmail.com
Telefon:0727 300 900

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Primarul Capitalei: Un oras sanatos se defineste in principal prin dezvoltarea sistemului de(...)

Primarul General, Sorin Oprescu, a participat astazi la conferinta Grupului Intersectorial de Lucru, infiintat la nivelul Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Reteaua Oraselor Sanatoase,(...) citeste mai departeProgram pilot de finanţare suplimentară a medicilor

Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru ca medicii să poată fi plătiţi, suplimentar, în funcţie de performanţă. Ministerul intenţionează să iniţieze un program pilot de finanţare suplimentară a(...) citeste mai departeCurs medical “Hemobiologie – Transfuzie”

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala municipiului Bucuresti, organizeaza in zilele de 7 si 8 februarie cursul creditat cu 15 puncte EMC cu(...) citeste mai departeFostul director al Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia este acuzat de frauda

Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, ca urmare a controlului Curții de Conturi a României – Camera de Conturi a Municipiului București, efectuat în anul 2010 și a Raportului(...) citeste mai departeRezultatele efectuarii unui control la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Bucuresti de(...)

În perioada 10-13.10.2017, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a efectuat o acţiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Bucureşti. Perioada controlată: 01.01.2015 –(...) citeste mai departe