A fost extinsa capacitatea centrului de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni pentru tratarea bolnavilor de cancer

A fost extinsa capacitatea centrului de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni pentru tratarea bolnavilor de cancer
Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu au anunţat în data de 16 aprilie 2013, la Institutul Clinic Fundeni, alături de medici şi de conducerea spitalului, finalizarea proiectului de extindere şi de modernizare a Secției de transplant medular pentru adulţi şi copii. Lucrările care vor permite tratarea unui număr mai mare de bolnavi de cancer au inclus creşterea numărului de camere sterile pentru compartimentul de adulţi de la 7 la 11, schimbarea centralei care gestionează sistemul de presiune pozitivă precum si construcţia şi dotarea a 6 camere sterile pentru copii. Investiţia se ridică la 800.000 de euro, fondurile fiind rezultate din campania “Cifrele înseamnă viaţă” derulată în decembrie 2011 prin asociaţia Salvează Vieţi.

„Până în prezent activitatea de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni depăşeşte 450 de proceduri efectuate. Mulţumită noilor camere sterile, dintre care 4 sunt deja active, de la începutul anului au fost realizate un număr record de 44 de proceduri de auto şi allotransplant. În funcţie de tipul de procedură, cele 10 noi camere sterile ne vor permite să efectuăm până la 170 de transplanturi anual”, a declarat dr. Alina Tănase, director medical, Institutul Clinic Fundeni.

„Modernizarea centrului de la Institutul Clinic Fundeni este încă un pas în demersul nostru de a îmbunătăţi condiţiile de tratament pentru bolnavii de cancer din România. În decembrie 2012 am inaugurat la Timişoara primul Centru de Excelenţă în tratarea cancerului la copii din România, iar următoarea etapă va fi de a crea un compartiment nou cu 5 camere sterile şi la un alt spital din capitală”, a declarat Carmen Uscatu, membru fondator Dăruieşte Viaţă.

Campania “Dar din dar se face VIAŢĂ”

Începând cu luna decembrie a anului trecut Asociaţia Dăruieşte Viaţă a lansat proiectul “Dar din dar se face VIAŢĂ”, ce are ca obiectiv strângerea a 5 milioane de euro, necesari modernizării secţiilor de radioterapie în cele mai importante centre oncologice din România. Până în prezent campania a reuşit să strângă deja 400.000 euro prin intermediul donaţiilor obţinute de la companiile care au apelat la facilitatea fiscală de a redirecţiona 20% din impozitul pe profit către ONGuri cum este Daruieşte Viaţă.

“După companii facem apel şi la publicul larg să se alăture iniţiativei Dăruieşte Viaţă prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit către acest proiect până pe 25 mai, prin completarea formularului 230 sau 200. Aceşti bani trebuie să fie utilizaţi eficient, în beneficiul direct al bolnavilor care au nevoie de condiţii normale de tratament”, a declarat Oana Gheorghiu, membru fondator Dăruieşte Viaţă.


"A fost extinsa capacitatea centrului de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni pentru tratarea bolnavilor de cancer" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Daniel Amzăr
Email:daniel.amzar@freecomm.ro
Telefon:0752.111.728

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Health & Beauty Expo, 16 - 18 noiembrie 2012, Bucuresti - Sala Palatului

Acest eveniment își dorește să contribuie la ridicarea nivelului de trai al oamenilor prin oferirea unor produse și servicii de calitate, scopul final fiind acela ca oamenii să se bucure de o viață(...) citeste mai departeCOMUNICAT DE PRESA SEDINTA DE GUVERN: 21 de noi medicamente intra pe listele acordate compensat si(...)

Încă 21 de noi denumiri comune internaționale (DCI) intră pe listele medicamentelor compensate și gratuite de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, în sistemul public de(...) citeste mai departeA IV-a editie a manifestarii stiintifice Update in Immunogenetics & Histocompatibility organizata(...)

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, alături de Centrul de Imunogenetică și Virusologie – Institutul Clinic Fundeni şi Federaţia Europeană de Imunogenetică (EFI)(...) citeste mai departeRezultatele obtinute la simularea examenului de admitere la U.M.F. “Carol Davila”

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) şi Liga Studenţilor la Medicină Dentară Bucureşti au organizat sâmbătă, 25 mai 2013, simulări pentru examenele de admitere la Facultatea de(...) citeste mai departeCurs medical "Principii actuale de dezinfectie si sterilizare”

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala municipiului Bucuresti, organizeaza in zilele de 21 si 22 februarie 2011, cursul creditat cu 15(...) citeste mai departe