A IV-a editie a manifestarii stiintifice Update in Immunogenetics & Histocompatibility organizata de Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, alaturi de Centrul de Imunogenetica si Virusologie – Institutul Clinic Fundeni si Federatia Europeana de Imunogenetica

A IV-a editie a manifestarii stiintifice Update in Immunogenetics & Histocompatibility organizata de Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, alaturi de  Centrul de Imunogenetica si Virusologie – Institutul Clinic Fundeni si Federatia Europeana de Imunogenetica
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, alături de Centrul de Imunogenetică și Virusologie – Institutul Clinic Fundeni şi Federaţia Europeană de Imunogenetică (EFI) organizează ediţia a IV-a a manifestării ştiinţifice:

Imunologia transplantului este o specialitate nouă care își croiește drumul între specialități, prin frumusețea abordării noilor tehnologii de biologie moleculară, prin semnificația rezultatelor și impactul acestora asupra deznodământului transplantului.

Atât genotiparea alelelor HLA cât și detecția și identificarea anticorpilor citotoxici sunt investigații imunologice de transplant care au nevoie de o interpretare extrem de laborioasă, iar expertiza imunologului este extrem de importantă în transplantul renal, medular, cardiac, hepatic, pulmonar, pancreatic, etc.

Alături de investigațiile imunologice pre-transplant sunt foarte importante și evaluările post-transplant care urmăresc posibila apariție a rejetului subclinic, apariția neoplaziilor sau a altor complicații imunologice legate de regimurile imunosupresoare practicate, care sunt decisive în ceea ce privește evoluția pacienților transplantați.

„Update in Immunogenetics and Histocompatibility”, este la a IV-a ediţie şi “reuneşte specialişti de imunologie de transplant din întreaga Europă, fiind o manifestare ştiinţifică ce abordează toate aspectele de imunologie de transplant aferente transplantului de organ solid şi transplantului de celule stem hematopoietice periferice”, a subliniat conf. dr. Ileana Constantinescu, directorul Departamentului de Granturi şi Cercetare Ştiinţifică UMF “Carol Davila”.

Centrul de Imunogenetică și Virusologie, Fundeni a fost înființat în anul 2000 și are ca domeniu de activitate imunologia transplantului, imunologia tumorală, diagnosticul virusologic. Acest centru este unul de referință metodologic în imunologia transplantului pentru România din anul 2006, în același an obținând și acreditarea cu Federația Europeană de Imunogenetică (EFI). Seria acreditărilor a fost completată de acreditarea ISO realizată în anul 2009. Prin intermediul acestui centru condus de conf. dr. Ileana Contantinescu s-au organizat numeroase workshop-uri interne și internaționale, simpozioane, cursuri pentru toate centrele de imunogenetică din țară și pentru comunitatea de transplant din Europa.

Prin realizările profesionale, Centrul de Imunogenetică și Virusologie, Fundeni, care este și primul centru de biologie moleculară în diagnosticul imunologiei de transplant din România, are o activitate deosebit de susținută pe toate tipurile de transplant care se efectuează la noi în țară, monitorizând anual peste 1.000 de pacienți care au efectuat un transplant.

Specialiştii în domeniul imunologiei transplantului sunt aşteptaţi in perioada 25 - 27 iunie 2013, la Hotelul Hilton din Bucureşti pentru a participa la schimburi interesante de opinii într-o atmosferă ştiinţifică şi academică alături de specialiştii domeniului imunologiei din Europa.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"A IV-a editie a manifestarii stiintifice Update in Immunogenetics & Histocompatibility organizata de Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, alaturi de Centrul de Imunogenetica si Virusologie – Institutul Clinic Fundeni si Federatia Europeana de Imunogenetica" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa@umfcaroldavila.ro
Telefon:0752.231.573
Sursă:www.umf.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

MedVISE – Consiliere profesionala in specializarile medicale

Un număr de peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale în(...) citeste mai departe„Women and Children First MMXII - Get the Best Value From your Lives” dedicate femeilor active,(...)

Event4all – alături de EIT Forum Auto – Importator Volvo, Carton, BCR Asigurări de Viață, Vienna Insurance Group si Silhouette - Centre de Slăbit si Înfrumusețare, a organizat la Capital Plaza in(...) citeste mai departeIntroducere in cronobiologia clinica: Timpul care ne guverneaza functiile si patologia, 15(...)

În data de 15 Noiembrie are loc prima Conferinţă Naţională a Societăţii Române de Cronobiologie, la Sala de Consiliu a Facultății de Medicină Generală București citeste mai departeCNAS: Suma cheltuielilor pentru servicii medicale acordate asiguratilor romani pe teritoriul altei(...)

Suma cheltuielilor pentru servicii medicale acordate asiguraţilor români pe teritoriul altei tări UE, SEE şi Elveţia, în baza cardului european de sănătate şi a formularelor europene, se ridică la(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii va derula un program pentru dotarea spitalelor municipale si orasenesti cu(...)

„Este nevoie să oferim pacienților servicii medicale cât mai aproape de casă. Trebuie să sprijinim spitalele mici să facă acest lucru. Avem un program pentru dotarea acestor spitale cu aparatura(...) citeste mai departe