Situatia controalelor efectuate de DSP in unitatile sanitare cu paturi, in perioada 04.03 - 29.03.2013

Situatia controalelor efectuate de DSP in unitatile sanitare cu paturi, in perioada 04.03 - 29.03.2013
Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică, a efectuat un control în perioada 04.03 - 29.03.2013 în 378 de unităţi sanitare cu paturi pentru a verifica respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte calitatea condiţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală.

În urma acestui control, au fost constatate o serie de deficienţe în ceea ce priveşte normele igienico-sanitare în respectivele spitale. Ca urmare a acestor constatări, Ministerul Sănătăţii a dat 249 de sancţiuni contravenţionale: 39 de amenzi în valoare de 37.600 de lei, 200 de avertismente şi a decis suspendarea unor activităţi din cadrul Centrului de Sănătate Cristurul Secuiesc din judeţul Harghita.

Pentru asigurarea protecţiei sănătăţii, inspectorii sanitari vor continua acţiunile de control privind verificarea conformităţii unităţilor sanitare cu paturi şi vor efectua noi controale la spitalele la care au fost depistate deficienţe şi abateri de la prevederile legislative în vigoare.


"Situatia controalelor efectuate de DSP in unitatile sanitare cu paturi, in perioada 04.03 - 29.03.2013" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Crucea Rosie Romana lanseaza Campania Centrul E.G.A.L. pentru copii si tineri defavorizati din(...)

52,2% dintre copiii din România trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială; 29% dintre copiii din România suferă de privațiuni materiale severe; sute de mii de copii trăiesc, în fiecare zi,(...) citeste mai departeFacultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca -(...)

Cluj-Napoca, 11 mai 2018. Facultatea de Medicină a UMF „Iuliu Hațieganu” a fost recent acceptată ca membru în organizația europeană ECTS-Medicine Association (ECTS-MA), la Adunarea generală care a(...) citeste mai departeInformare a Ministerului Sanatatii cu privire la contractele incheiate de Institutul Oncologic(...)

Referitor la subiectul contractelor încheiate de către Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă – Cluj Napoca (IOCN), Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări: citeste mai departeConferinta de presa, Sistemul de sanatate: Propuneri inovatoare in vederea reducerii decalajelor(...)

Platforma Europeană de Dezvoltare are deosebita plăcere de a vă invita să participați la evenimentul anului în sănătate, cu tema citeste mai departeColegiul Medicilor din Romania solicita Camerei Deputatilor sa adopte cat mai rapid legea(...)

CMR consideră că vaccinarea este un drept al copilului, necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă citeste mai departe