Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila

Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti organizează, în perioada 30 mai - 1 iunie 2013, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, primul său congres ştiinţific cu participare internaţională.

Cu această ocazie, vă invităm joi, 30 mai 2013, ora 17.30, Sala I.C. Bratianu la Conferinţa de Presă urmată de Festivitatea Oficială de Deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". În cadrul festivităţii va avea loc şi Ceremonia de acordare a titlului Honoris Causa.

La eveniment vor participa:

• Acad. Ioanel Sinescu, Preşedinte Congres, Rector UMF „Carol Davila”
• Prof. Dr. Dragos Vinereanu, Preşedinte Congres, Prorector UMF „Carol Davila”
• Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Preşedintele Senatului UMF „Carol Davila”
• Membrii Comitetului de Organizare

Invitaţi de onoare ai evenimentului:

• Prof. Antonio Federico, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Siena, Italia
• Prof. Marc Jean Christophe Humbert, Universitatea Paris-Sud, Franţa
• Prof. Martin Burian, Universitatea de Medicină din Viena, Austria
• Prof. Christopher Granger, Duke University, Durham, USA
• Prof. Piero Portincasa, Universitatea de Medicină din Bari, Italia
• Prof. Frank M. Ruemmele, Facultatea de Medicină, Universitatea Sorbona, Paris, Franţa

Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti este prilejuit de implinirea a 156 de ani de activitate academică şi, totodată, de omagierea marelui savant român, prof. dr. George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru medicină şi absolvent al Universităţii.

În cadrul Congresului, profesori universitari şi cercetători de renume mondial, alături de reputate personalităţi din domeniul medical din România, vor prezenta ultimele noutăţi.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti este una dintre cele mai dinamice şi cunoscute instituţii de învăţământ superior de profil din România.

Prin intermediul proiectelor derulate, Universitatea continuă să formeze medici de excepţie şi cadre didactice valoroase, care activează în cele mai renumite clinici şi spitale.

Construirea unei comunităţi academice bazate pe cunoaştere, comunicare, deschidere şi eficienţă constituie emblema nucleului de educaţie universitară medicală.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Manea
Email:andreea.manea@mediamed.ro
Telefon:0752.191.235

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

In Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie mai sunt internati trei copii diagnosticati(...)

Astăzi, 9 martie 2016, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” mai sunt internați trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU). citeste mai departeManagementul pacienților cu amputații ale membrului inferior

„Managementul pacienților cu amputații ale membrului inferior”, simpozion interdisciplinar cu participare internațională, este primul eveniment din seria celor care vor marca cei 90 de ani de(...) citeste mai departe8 Mai - Ziua Internationala a Talasemiei

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Talasemiei, Asociaţia Persoanelor cu Talasemie Majoră atrage atenţia asupra faptului că deocamdată în România nu există un centru special pentru pacienţii(...) citeste mai departeSubiecte de interes si speakeri de elita la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile

Unul dintre cele mai importante evenimente pluridisciplinare din peisajul medical românesc, Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, a reunit în cele 2 zile de eveniment, aproximativ 700(...) citeste mai departeConferinta de presa cu prilejul inchiderii proiectului european de formare în domeniul(...)

Marti, 9 aprilie 2013, la Hotel Rin Central (str. Traian, nr. 55A, sector 3 – intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia), va avea loc o conferinta de presa cu prilejul inchiderii proiectului(...) citeste mai departe