Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila

Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti organizează, în perioada 30 mai - 1 iunie 2013, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, primul său congres ştiinţific cu participare internaţională.

Cu această ocazie, vă invităm joi, 30 mai 2013, ora 17.30, Sala I.C. Bratianu la Conferinţa de Presă urmată de Festivitatea Oficială de Deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". În cadrul festivităţii va avea loc şi Ceremonia de acordare a titlului Honoris Causa.

La eveniment vor participa:

• Acad. Ioanel Sinescu, Preşedinte Congres, Rector UMF „Carol Davila”
• Prof. Dr. Dragos Vinereanu, Preşedinte Congres, Prorector UMF „Carol Davila”
• Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Preşedintele Senatului UMF „Carol Davila”
• Membrii Comitetului de Organizare

Invitaţi de onoare ai evenimentului:

• Prof. Antonio Federico, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Siena, Italia
• Prof. Marc Jean Christophe Humbert, Universitatea Paris-Sud, Franţa
• Prof. Martin Burian, Universitatea de Medicină din Viena, Austria
• Prof. Christopher Granger, Duke University, Durham, USA
• Prof. Piero Portincasa, Universitatea de Medicină din Bari, Italia
• Prof. Frank M. Ruemmele, Facultatea de Medicină, Universitatea Sorbona, Paris, Franţa

Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti este prilejuit de implinirea a 156 de ani de activitate academică şi, totodată, de omagierea marelui savant român, prof. dr. George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru medicină şi absolvent al Universităţii.

În cadrul Congresului, profesori universitari şi cercetători de renume mondial, alături de reputate personalităţi din domeniul medical din România, vor prezenta ultimele noutăţi.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti este una dintre cele mai dinamice şi cunoscute instituţii de învăţământ superior de profil din România.

Prin intermediul proiectelor derulate, Universitatea continuă să formeze medici de excepţie şi cadre didactice valoroase, care activează în cele mai renumite clinici şi spitale.

Construirea unei comunităţi academice bazate pe cunoaştere, comunicare, deschidere şi eficienţă constituie emblema nucleului de educaţie universitară medicală.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Manea
Email:andreea.manea@mediamed.ro
Telefon:0752.191.235

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Campanie de prevenire a consumului de alcool in sarcina

Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București în parteneriat cu EUFASD Alliance, NOFAS și EUROCARE, a lansat în data de 9 septembrie 2014, în(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii intentioneaza continuarea colaborarii cu Banca Mondiala

Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială în domeniul Sănătăţii şi după data de 15 martie 2013, atunci când proiectul actual se va finaliza, anunţă un comunicat de(...) citeste mai departeInstitutul Clinic Fundeni a inaugurat prima banca de celule stem hematopoietice intr-un spital de(...)

Cunoscut drept cel mai important institut medical din România, Institutul Clinic Fundeni a inaugurat joi, 3 mai 2012, prima bancă de celule stem hematopoietice a unei unități sanitare de stat,(...) citeste mai departeSe inaugureaza Spitalul Sanador - primul spital privat cu servicii medicale complete

Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador inaugureaza joi, 14 aprilie 2011, la ora 10.30, primul spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta(...) citeste mai departeA VII-a editie a Simpozionului Academician Nicolae Cajal

A VII-a editie a Simpozionului Academician Nicolae Cajal va avea loc in perioada 28 - 30 martie 2012 la Hotel Intercontinental, Sala Ronda. citeste mai departe