Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila

Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti organizează, în perioada 30 mai - 1 iunie 2013, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, primul său congres ştiinţific cu participare internaţională.

Cu această ocazie, vă invităm joi, 30 mai 2013, ora 17.30, Sala I.C. Bratianu la Conferinţa de Presă urmată de Festivitatea Oficială de Deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". În cadrul festivităţii va avea loc şi Ceremonia de acordare a titlului Honoris Causa.

La eveniment vor participa:

• Acad. Ioanel Sinescu, Preşedinte Congres, Rector UMF „Carol Davila”
• Prof. Dr. Dragos Vinereanu, Preşedinte Congres, Prorector UMF „Carol Davila”
• Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Preşedintele Senatului UMF „Carol Davila”
• Membrii Comitetului de Organizare

Invitaţi de onoare ai evenimentului:

• Prof. Antonio Federico, Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Siena, Italia
• Prof. Marc Jean Christophe Humbert, Universitatea Paris-Sud, Franţa
• Prof. Martin Burian, Universitatea de Medicină din Viena, Austria
• Prof. Christopher Granger, Duke University, Durham, USA
• Prof. Piero Portincasa, Universitatea de Medicină din Bari, Italia
• Prof. Frank M. Ruemmele, Facultatea de Medicină, Universitatea Sorbona, Paris, Franţa

Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti este prilejuit de implinirea a 156 de ani de activitate academică şi, totodată, de omagierea marelui savant român, prof. dr. George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru medicină şi absolvent al Universităţii.

În cadrul Congresului, profesori universitari şi cercetători de renume mondial, alături de reputate personalităţi din domeniul medical din România, vor prezenta ultimele noutăţi.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti este una dintre cele mai dinamice şi cunoscute instituţii de învăţământ superior de profil din România.

Prin intermediul proiectelor derulate, Universitatea continuă să formeze medici de excepţie şi cadre didactice valoroase, care activează în cele mai renumite clinici şi spitale.

Construirea unei comunităţi academice bazate pe cunoaştere, comunicare, deschidere şi eficienţă constituie emblema nucleului de educaţie universitară medicală.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta de presa - Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Manea
Email:andreea.manea@mediamed.ro
Telefon:0752.191.235

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ministerul Sanatatii: Informare de presa

Ministerul Sănătății nu poate confirma sau infirma faptul că fostul ministru, domnul Nicolae Bănicioiu, ar fi primit informări de la Serviciul Român de Informații (SRI) în care să fi fost menționat(...) citeste mai departeCrucea Roşie şi real,- Hypermarket se alatură în campania socială de colectare de rechizite:(...)

Crucea Roşie Română şi real,- Hypermarket au lansat, în parteneriat, "Investeşte în şcoală!" - o campanie de colectare şi donare de rechizite şi cărţi către copiii nevoiaşi din întreaga ţară, pentru(...) citeste mai departeInformare a Ministerului Sanatatii cu privire la contractele incheiate de Institutul Oncologic(...)

Referitor la subiectul contractelor încheiate de către Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuţă – Cluj Napoca (IOCN), Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări: citeste mai departeAmbulatoriul Clinic – Pachetul de baza

CE ADUCE NOU PACHETUL DE BAZĂ? • Consolidarea rolului ambulatorului de specialitate în rezolvarea integrală a cazurilor care nu necesită spitalizare (internare) • Creşterea finanţării ambulatorului(...) citeste mai departePremiera in medicina privata romaneasca. O noua procedura in lupta împotriva cancerului(...)

O premieră pentru sistemul medical privat a avut loc în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic. Mai exact, un pacient, depistat cu o tumoră hepatică, a fost supus unei(...) citeste mai departe