Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, se intalneste cu specialistii din domeniul transplantului

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, se intalneste cu specialistii din domeniul transplantului
Ministrul Sănătăţii a convocat, în data de 5 iunie 2013, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant, conducerea Spitalului Regional Târgu-Mureş, preşedinţii comisiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, specialişti şi conducerea UMF Bucureşti şi Târgu-Mureş pentru a clarifica câteva aspecte de mare importanţă privind reluarea activităţii de transplant în România, precum şi situaţia transplantului de cord.

Printre subiectele care vor fi dezbătute se vor număra:
- Restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant
- Reluarea activităţii de transplant cardiac la Târgul Mureş
- Acreditarea altor centre de transplant
- Actualizarea registrului de transplant

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, doreşte cât mai rapid reluarea, după o perioadă îndelungată de întrerupere, a transplantului cardiac la Târgu-Mureş, împreună cu dezvoltarea altor centre de transplant din ţară, inclusiv în domeniul pulmonar.


"Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, se intalneste cu specialistii din domeniul transplantului" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta Etica si Politici de Sanatate in Romania

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, împreună cu partenerii săi, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca și Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii solicita directiilor de sanatate publica si serviciilor de ambulanta sa lucreze(...)

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă să lucreze la capacitate maximă, în această perioadă cu temperaturi extreme. citeste mai departe45 de speakeri si peste 550 de participanti la Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile,(...)

45 de speakeri, personalități medicale de renume și peste 550 de participanți au fost prezenți la cea de-a doua ediție a Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, ce s-a desfășurat la(...) citeste mai departeEugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, s-a intalnit cu reprezentantii Colegiului Medicilor din(...)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarii de Stat dr. Adrian Pană şi dr. Raed Arafat s-au întâlnit în data de 25 aprilie 2013, cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România. citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Romania nu a avut si nu are inregistrate cazuri de infectie cu virusul Ebola

Având în vedere informaţiile privind focarele de Febră hemoragică determinată de virusul EBOLA apărute în Africa de Vest, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări: citeste mai departe