Examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti se va desfasura pe 24 iulie 2013

Examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti se va desfasura pe 24 iulie 2013
Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București organizează în data de 24 iulie 2013 examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licență pentru anul 2013 – 2014. Examenul se adresează tuturor candidaților care vor să devină studenți la una dintre cele patru facultăți ale universității: Facultatea de Medicină, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

"În fiecare an, admiterea la UMF "Carol Davila" reprezintă un eveniment deosebit. O prioritate a Conducerii Universității o reprezintă selectarea celor mai valoroși candidați spre a deveni studenți. Este o responsabilitate instituțională să selectăm și să pregătim medici valoroși pe care să-i regăsim pe piața muncii. Am constatat că în ultimii ani tot mai mulți tineri absolvenți se orientează către această profesie. În acest context, ne așteptăm și în acest an la un număr mare de candidați. Le urez tuturor candidaților mult succes la acest concurs!", a precizat prof. univ. dr. Doina Pleșca, decanul Facultății de Medicină din cadrul U.M.F „Carol Davila”.

Anul acesta sunt disponibile, ȋn cadrul celor patru facultǎți ale U.M.F. „Carol Davila”, un total de 900 de locuri finanțate de la buget și 520 de locuri la taxǎ. Ȋn ceea ce privește numǎrul de locuri disponibile la buget pentru Facultatea de Medicinǎ candidații vor concura pentru cele 450 de locuri, ȋn timp ce pentru Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ sunt scoase la concurs 140 de locuri la buget. Mai mult, anul acesta s-au alocat 140 de locuri finanțate de la buget pentru Facultatea de Farmacie, iar ȋn ceea ce privește cea de-a patra facultate a universității sunt 170 de locuri disponibile la buget. Per total, anul acesta sunt alocate de la buget mai multe locuri și anume 900, fațǎ de 800 de locuri alocate anul trecut.

Vorbind despre examenul de admitere la facultatea pe care o conduce, prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, Decanul Facultății de Medicină Dentară, a subliniat faptul că: “Admiterea de anul acesta la Facultatea de Medicină Dentară a păstrat metodologia de organizare din anii precedenți. Ne dorim și ne așteptăm ca în acest an să avem un număr mai mare de candidați, care vor avea posibilitatea să învețe la o Universitate de prestigiu din România.”

Astfel, pentru înscriere, candidații trebuie șă-și întocmească un dosar, ce trebuie să conțină o cerere de înscriere completată de secretari pe calculator și semnată de candidat după examinarea conformității datelor, diplomă de bacalaureat, copie după cartea de identitate, copie legalizată a certificatului de naștere, copie legalizată după certificatul de căsătorie, dacă este cazul, adeverință medicală în original sau copie legalizată, care să ateste că persoana este aptă pentru învăţământ, 4 fotografii color tip buletin și chitanța doveditoare a plății taxei de înscriere în valoare de 200 de Ron. De asemenea, sunt necesare adeverinţa din care să rezulte calitatea de student, pentru studenţii care urmează o a doua specializare, diplomă de licenţă sau diplomă echivalentă cu aceasta, pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior care doresc să urmeze o a doua specializare și diplomă echivalentă cu cea de bacalaureat, în cazul absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în afara României.

În continuarea celor spuse de către cei doi decani mai sus menționați, prof. univ. dr. Petru Armean, Decanul Facultății de Moașe și Asistență Medicală are convingerea că: „Profesiile medicale, pe lângă faptul că sunt parte a elitei oricărei societăți, reprezintă o garanție a stabilității și a încrederii în viitor. Ne bucurăm că an de an tot mai mulți tineri bat la porțile Facultății de Moașe și Asistență Medicală, cu încredere în tradiția, dăruirea și profesionalismul dascălilor noștri, pentru a face primul pas către o carieră de succes în asigurarea sănătății semenilor noștri. Absolvenții tuturor specializărilor noastre – asistenți medicali generaliști, moașe, tehnicieni dentari sau balneofiziokinetoterapeuți – beneficiind de o pregătire de calitate și de recunoașterea diplomelor de licență în spațiul european, au obținut rapid locuri de muncă corespunzătoare, ceea ce reprezintă pentru noi cea mai mare satisfacție. Vă așteptăm cu drag, pentru a construi împreună viitorul dumneavoastră și vă dorim mult succes!”

Așadar, candidații care doresc sǎ urmeze cursurile uneia dintre cele patru facultăți ale universității, se pot ȋnscrie pentru a participa la examenul de admitere, ȋn perioada 15 – 19 iulie, între orele 9:00 – 15:00. Taxa de înscriere este de 200 de lei pentru toate facultățile și specializările: 75% din cuantumul taxei reprezentând taxa administrativă, iar 25% taxa de participare. În cazul retragerii din concurs înaintea desfășurării probelor, doar taxa de participare va fi returnată.

Decanul Facultății de Farmacie din cadrul U.M.F. ”Carol Davila”, prof. univ. dr. Dumitru Lupuleasa, a dorit să le transmită candidaților: “Să aibă încredere în ei și în Universitate căci nu vor fi dezamăgiți de cea mai prestigioasă și cu tradiție Universitate de Medicină și Farmacie din țară.”

Pentru mai multe informații privind metodologia de desfășurare a examenului de admitere, vă invităm să accesați site-ul oficial al U.M.F “Carol Davila” din București, secțiunea admitere 2013.


"Examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti se va desfasura pe 24 iulie 2013" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:presa@umfcaroldavila.ro
Telefon:031.418.04.08 0752.231.573
Sursă:www.umf.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta de presa pe tema comasarii unitatilor medicale, la Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătății anunță o conferință de presă marți, 01 februarie 2011, orele 12.00 la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de Consiliu. citeste mai departeInaugurarea primului tronson al noii UPU a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore(...)

Ministrul Sănătății, Dr. Nicolae Bănicioiu și Acad. Dan Mircea Enescu , manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” anunță evenimentul de(...) citeste mai departeIntroducere in cronobiologia clinica: Timpul care ne guverneaza functiile si patologia, 15(...)

În data de 15 Noiembrie are loc prima Conferinţă Naţională a Societăţii Române de Cronobiologie, la Sala de Consiliu a Facultății de Medicină Generală București citeste mai departeRezultatele actiunii de control MS si CNAS in 77 de spitale din tara

În perioada 05.05.2014 – 30.05.2014, în baza Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 482/281/30.04.2014, au fost efectuate acţiuni de control la nivelul furnizorilor(...) citeste mai departePrevenția bolilor cronice netransmisibile în România

Statistici alarmante! Organizația Mondială a Sănătății estimează că 21.4 milioane de oameni vor suferi de cancer și 438 de milioane vor fi diabetici, în timp ce Jurnalul Mondial de(...) citeste mai departe